VTB Liga, döntő: Sima CSZKA az elsőn

A CSZKA Moszkva Kyle Hines vezetésével kíméletlenül kihasználta a palánk alatti fölényét a döntő első meccsén a Himkivel szemben.

 

Döntő, 1. mérkőzés

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Himki Moszkva (orosz, 2.) 89-62

Az alapszakasz során még nagyon sokan bíztak egy végletekig szoros moszkvai döntőben, hiszen akkor kimagaslott a mezőnyből a bombaerős CSZKA, illetve a Tyrese Rice által vezényelt idei Eurocup-győztes. Azóta viszont komoly lyukak keletkeztek a Himki gépezetében, hiszen az alapemberek közül Tyler Honeycutt és James Augustine már régóta nem tudnak pályára lépni, az amerikai karmesterre pedig mindenki fokozottan készül, ráadásul az elmúlt hetekben nem is megy neki a játék. Ez ezúttal sem volt másként, hiszen Rice 7 pontjával és egyetlen gólpasszával nem lehetett esélye a Himkinek a CSZKA ellen, főleg nem idegenben. A vendégek legjobbja ezúttal is Petteri Koponen (17/6 pont) volt, a finnek kiválóságán múlik eddig a legkevésbé a rájátszásban a Himki bajnoki törekvése.

Sonny Weems hiányzott ezúttal a CSZKA-ból, a belső sor viszont teljes pompájában tündökölt, és ahogy arra számítani lehetett, a hadsereg csapata itt próbálta eldönteni a mérkőzést. Ezt a törekvésüket siker koronázta, hiszen a zuhanyhíradóban a korábbi klubjával, az Olympiakosszal, illetve az Efesszel is összeboronált Kyle Hines (17 pont, 4 lepattanó, 7/7 mezőnyből) tőle szokatlanul a mezőny (egyik) legeredményesebbje tudott lenni. Sem az amerikai energiabomba, sem pedig Szasa Kaun (13 pont, 4 lepattanó, 3 blokk, 4/4 mezőnyből) nem hibázott dobást a mezőnyből, mindketten domináltak a palánkok alatt. A CSZKA nem bízta a véletlenre a dolgot, már az első negyedben 32-15-ös vezetést szereztek, amit a meccsen végig meg tudtak tartani. Hines ebben a periódusban négy perc alatt szerzett 12 pontot, a gyűrűt agresszívan támadó csapata pedig 14/14 büntetőt a helyére küldött az első játékrészben. Ezzel a fizikai fölénnyel, illetve a folytatásban remeklő MVP-vel, Nando De Colóval (17/3 pont) nem tudott mit kezdeni a Himki, így a vége 27 pontos CSZKA-siker lett. Folytatás pénteken, ahol gyökeres fordulatra van szükség mindkét csapattól, hogy ne húzzon el 2-0-ra a címvédő.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus