VTB Liga, döntő: Söpréssel lett ismét bajnok a CSZKA

Összeomlott a Himki, a CSZKA pedig mind a kilenc playoff meccsét megnyerve védte meg a címét. Andrej Voroncevics lett a rájátszás MVP-je.

 

Döntő, 3. mérkőzés

Himki Moszkva (orosz, 2.) – CSZKA Moszkva (orosz, 1.) 69-99

A döntő első kettő, a CSZKA Moszkva pályaválasztásával lejátszott meccsén a címvédő kijózanító pofonokat mért a Himki Moszkvára, így a csapatok teljesen ellentétes lelkiállapotban utaztak át a Himki arénájába. Csodás fordulat ezúttal sem történt, és a CSZKA nagy fölénnyel és magabiztossággal húzta be a szezon utolsó meccsét még Sonny Weems hiányában is. Elképesztően jól védekeztek a vendégek, a periméteren tökéletesen semlegesítették Koponenéket, a palánk alatt pedig lezárták a területeket és lelassították a Himki centereit. Egyedül Paul Davis (20 pont, 3 lepattanó) tudott kellően eredményes és hatékony lenni a házigazdák közül, de a lepattanózásban lévő óriási szakadék (23-37) enyhítésében ő sem tudott segíteni. A CSZKA 26-18-ra hozta az első negyedet, de a további három játékrészt is egyaránt megnyerték, így a végére kiütéses, 30 pontos különbség alakult ki.

Sorsszerűnek is mondható, hogy ennek a meccsnek a legjobbja a CSZKA csapatkapitánya, a sérülésektől hátráltatott és többnyire formán kívül játszó Viktor Hjapa (8/6 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz, 3 blokk) volt, aki ezúttal szinte hibátlan játékkal jutott el 30-as indexmutatóig. A vendégek gépezetében ezúttal sem volt gyenge pont, a kulcsemberek közül Aaron Jackson (12/3 pont, 8 gólpassz), Milos Teodoszics (13/6 pont, 6 gólpassz), Nando De Colo (13/3 pont, 3 gólpassz), Szasa Kaun (14 pont) és a hibátlanul dobó Andrej Voroncevics (9/3 pont, 4 lepattanó) is hozzátette a magáét a sikerhez. A CSZKA tehát veretlen maradt a rájátszásban, és sorozatban negyedszer, összességében pedig a hat kiírásból ötödször nyerte meg a VTB Ligát. A Himki ezzel szemben elfogyott a szezon végére, az ő csúcsformájuk a Eurocup döntőjére, még áprilisra volt időzítve, aminek köszönhetően jövőre ők is az Euroligában szerepelhetnek. Azóta a sok sérülést is figyelembe véve szép eredmény tőlük az második hely, illetve a Lokomotiv elleni, 1-2-ről történő fordítás az elődöntőben. A rájátszás MVP-jének a CSZKA legmegbízhatóbb, legstabilabb játékosát, Andrej Voroncevicset választották, ezzel is elismerve azt az emberfeletti mezőnymunkát, amit a szépen lassan klasszissá érő kiscsatár minden meccsen végez.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

A rájátszás MVP-je: Andrej Voroncevics (CSZKA Moszkva)

 

A rájátszás végeredménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus