VTB Liga, döntő: Szenzációs Kazany-diadal

A CSZKA Moszkva 2014 után, zsinórban 24 győztes playoff-meccsel a háta mögött kapott ki a nagyot játszó és így 2-1-re szépítő Kazanytól.

Döntő, 3. mérkőzés

UNICS Kazany (orosz, 2.) – CSZKA Moszkva (orosz, 1.) 79-74

Azután, hogy az első két moszkvai meccsen megnehezítette a CSZKA dolgát, a sorozat Tatárföldre költözése után már győzni is tudott a Kazany, ezzel szépítve és kiharcolva egy újabb meccset a címvédő ellen. Hatalmas tett volt ez az UNICS-tól, hiszen az elmúlt négy szezon bajnoka legutóbb a 2014-es rájátszás negyeddöntőjében kapott ki, azóta pedig hét párharcot is söpréssel zárt le, összességében pedig zsinórban 24 győzelmet aratott a rájátszásokban. Erre a meccsre is az újabb bajnokavatás reményében érkezett a friss Euroliga-győztes, a Kazany játékosai viszont újfent nagy szívvel küzdöttek, és ezúttal jól is játszottak, így teljesen megérdemelt sikert aratva legalább két nappal meghosszabbították az egyébként is kiváló szezonjukat. A hazaiak mindemellett tízmeccses vereségsorozatuknak is véget vetettek a CSZKA ellen.

Nagyon fontos volt a Kazany számára, hogy a meccs legelején meg tudták állítani az egyébként nem túl lendületes moszkvai rohamokat, a vendégeknek nyolc perc kellett, hogy elérjék a 10 pontot. Az első negyed védekezése után a másodikban a kiváló támadójáték tartotta meccsben a Kazanyt, elsősorban Keith Langford (29/9 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 13 kiharcolt fault) volt elemében. A mezőnyből nem túl jó hatékonysággal célzó amerikai (20/7, 35%) kiválóan támadta a gyűrűt, szinte csak szabálytalanul lehetett megállítani, így összességében 13 faultot és 14 büntetőt harcolt ki a meccsen, utóbbiból ráadásul 12-t be is dobott. A második játékrészben 15 pontot termelt, a nagyszünetben pedig már 21 egységnél tartott, nagyrészt neki köszönhetően a Kazany minimális fórral (41-40) várhatta a második félidőt.

Fordulás után aztán rá tudott tenni még egy lapáttal a házigazda, mind a palánk alatt, mind pedig a periméteren egészen elképesztő védekezést bemutatva. Ennek köszönhetően 24-14-re megnyerte a harmadik negyedet a Kazany, érett tehát a meglepetés. A CSZKA ászai a remeklő Kyle Hines (14 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) vezérletével aztán 73-70-re felhozták még csapatukat, ám ekkor az egyébként szintén nagyon jól játszó Nando De Colo (20/3 pont, 4 lepattanó) és Milos Teodoszics (17/6 pont, 7 gólpassz) is hibáztak támadásban, így le tudta zárni a meccset a Kazany.

A Kazany legjobb dobói: Langford 29/9, Parakhoszki 11, Colom, Kajmakoglu 10/6-10/6
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: De Colo 20/3, Teodoszics 17/6, Hines 14, Hjapa 10/3

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a CSZKA Moszkva javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus