VTB Liga, elődöntő: Nagyon érik a CSZKA-Zenit döntő

A Loko ezúttal is csak megráncigálni tudta az oroszlán bajszát, a CSZKA Moszkva a második meccset is behúzta végül. 2-0-ra áll a Zenit-Himki párharc is, a két csapat egy újabb pazar meccset vívott egymással, ami csak az utolsó percben dőlt el a szentpéterváriak javára.

Elődöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Lokomotiv Kubany (orosz, 4.) 84-71

A második meccsen is alaposan megizzasztotta a Lokomotiv a CSZKA Moszkvát, ám nyerniük most sem sikerült a vasutasoknak, így a címvédő fővárosiak már 2-0-ra vezetnek a párharcban. A CSZKA nagyon jól kezdte a mérkőzést, 20-9-es vezetést szereztek. Innen azonban villámgyorsan felállt a Loko, a nagyszünetben pedig már csak 38-36 volt a hazaiak előnye. Utoljára aztán 48-49-nél vezetett a Loko, köszönhetően elsősorban a CSZKA sztárhátvédjeinek, hiszen Milos Teodoszics (20/12 pont) és Nando De Colo (16/6 pont) is szépen megszórta magát, aminek köszönhetően visszaállította tízpontos vezetését és végül izgalmak nélkül nyert a házigazda. A Loko sajnálhatja ezt a mérkőzést (is), hiszen remek védekezéssel 19 eladott labdába kényszerítették bele ellenfelüket, mégsem tudtak nyerni. A CSZKA ugyanis nagyon jó triplázással (25/13, 52%) és csaknem hibátlan büntetőzéssel (28/27, 96%) kompenzálta az elszórt labdáit. A Lokóban egyébként Ryan Broekhoff (24/15 pont, 5 lepattanó) és Mardy Collins (16/3 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) nyújtották a legjobb teljesítményt.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Zenit Szentpétervár (orosz, 2.) – Himki Moszkva (orosz, 3.) 92-89

Egy újabb nagyszerű meccset játszott egymással a Zenit és a Himki Moszkva, amit az első összecsapáshoz hasonlóan a szentpéterváriak tudtak megnyerni végül, így – csakúgy, mint a CSZKA – már ők is csak egy lépésre vannak a döntőbe jutástól. Pedig ez a meccs nagyon nem így indult, a fantasztikusan játszó Himki Alexej Shved (23/15 pont, 12 gólpassz) és Marko Todorovics (22 pont, 6 lepattanó) vezérletével 18-4-es kezdése után a második negyedben már 16 ponttal (22-38) is vezetett. A Zenit aztán elkezdte faragni hátrányát, de három perccel a vége előtt, 80-84-nél még mindig a Himki tűnt befutónak. Azt követően aztán a hazaiak legjobbjai, az egyaránt a padról beszálló Ryan Toolson (24/9 pont, 6 gólpassz) és Szergej Karaszev (21/6 pont, 8 gólpassz) kosaraival előbb egyenlített, majd fordított is a Zenit, így kiénekelték a sajtot a Himki szájából, akik így kényszerpályára kerültek a folytatást illetően. A Himki leolvadása egyébként egyenes arányosságban volt Shved „kihűlésével”, hiszen a legnagyobb orosz sztárjátékos bár csapata legeredményesebbje volt a 23 pontjával, ám a második félidőben mindössze 13/2-t dobott mezőnyből. A túloldalon pedig ki kell emelni Toolson és Karaszev mellett Sztefan Markovicsot (11/9 pont, 10 gólpassz, 4 lepattanó) is, aki újfent nagyszerű karmestere volt csapatának.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Zenit javára.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus