VTB Liga, elődöntő: Söpört a CSZKA, szépített a Himki

A címvédő fantasztikus védekezésének köszönhetően idegenben is meg tudta verni a Lokót, a városi rivális Himki pedig újítani tudott és behúzta a harmadik meccset, így életben maradt és 2-1-re szépített a Zenittel szemben.

Elődöntő, 3. mérkőzések

Lokomotiv Kubany (orosz, 4.) – CSZKA Moszkva (orosz, 1.) 66-74

Azt követően, hogy a Lokomotiv kétszer is szépen megszorongatta otthonában a CSZKA Moszkvát, meglepő módon a harmadik, immár Krasznodarban rendezett találkozó volt a legsimább a címvédő javára, akik így söpréssel jutottak be a fináléba. A liga legjobb csapata ezúttal főleg kiváló védekezésének köszönheti győzelmét, amivel egyszerűen nem adtak esélyt riválisuknak. A CSZKA mindössze 66 pontot kapott idegenben, méghozzá úgy, hogy a negyedik negyedet 12-25-re elveszítették, ám ez is belefért nekik. A záró felvonást ugyanis már 62-41-es, 21 pontos előnyből várták a fővárosiak, azaz ekkorra már eldőlt minden lényegi kérdés. A CSZKA hátvédsora, azaz Milos Teodoszics (16/12 pont, 4 gólpassz), Nando De Colo (13/9 pont) és Aaron Jackson (10/6 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó) okozták a legtöbb kárt a Loko védelmében, hárman együtt 9 triplát értékesítettek, azaz ezúttal is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a moszkvaiak egészen remekül, csapatszinten összességében 53%-kal (70/37) értékesítették a triplákat a sorozatban. A Lokóban Mardy Collins (18/3 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) hiába lett a mezőny legeredményesebbje, meglehetősen magára maradt a pontszerzésben.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Himki Moszkva (orosz, 3.) – Zenit Szentpétervár (orosz, 2.) 97-73

A Zenit 2-0-s vezetésével költözött át a másik elődöntős párharc Moszkvába, ahol innentől a Himki számára már az életben maradás, és a mindent eldöntő ötödik meccs kiharcolása a cél. Az első lépést efelé sikeresen teljesítette is az Ivanovics-csapat, akik hazai pályán újítani tudtak játékukon és így 2-1-re szépítettek. A meccs egyébként ugyanúgy indult, ahogy az első két találkozó, azaz az alapszakasz MVP-jének megválasztott, az ezért járó díjat épp e meccs közben átvevő Alexej Shved (22/6 pont, 4 gólpassz) vezérletével alaposan bekezdett a Himki. A házigazdák 30-21-re nyerték meg az első negyedet, ám az első két derbivel ellentétben itt most nem jött a leolvadás részükkel, sőt a tízpontos (56-46) félidei vezetésükre még alaposan rá is tudtak pakolni. Ezt a 24-12-re megnyert harmadik negyedükkel tették meg, amikor ráadásul elég sokáig csak orosz játékosok szerepeltek náluk. A meccs tehát idejekorán eldőlt, a Zenitben senki nem tudott kiemelkedőt nyújtani ezúttal, Szergej Karaszev (14/6 pont, 4 gólpassz) lett a legeredményesebb „mindössze” 14 pontjával, rajta kívül még Sztefan Markovics (11 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) volt dicsérhető a szokásos sokoldalú játéka miatt. A Himkiben ezzel szemben Shved mellett E.J. Rowland (17/3 pont) és Marko Todorovics (15 pont, 9 lepattanó) is remekelt.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Zenit javára.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus