VTB Liga, elődöntők: Ismét kicentizte a Kazany

A CSZKA Moszkva ezúttal dominálta a Himki elleni második meccset, a Zenit pedig Toolson nélkül is megizzasztotta a Kazanyt.

Elődöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Himki Moszkva (orosz, 4.) 99-87

Az első meccsen nagy esélyt szalasztott el a Himki Moszkva, hiszen az Euroliga-győzelme után kissé dekoncentrált városi riválist el lehetett volna kapni az első mérkőzésen. A CSZKA azonban ha nehezen is, de behúzta azt a találkozót, ezúttal pedig már a tőlük megszokott fordulatszámon pörögtek és izgalmak nélkül hozták a második hazai találkozójukat is. Már a rajtot is nagyon jól kapták el az Itudisz-tanítványok, a második negyedben viszont nagyrészt a cseréinek köszönhetően felállt a Himki és még a vezetést is átvette. Az első félidőt azonban 8-0-val zárta a CSZKA, majd a másodikat is remekül kezdte, a harmadik negyedben pedig összességében 34 pontot szerezve már 17 pont is volt a piros-kékek előnye (83-66), eldőlt tehát a mérkőzés.

A Himki hátvédsora nem muzsikált rosszul, hiszen Tyrese Rice (16/6 pont, 4 gólpassz) és Alexej Shved (16/9 pont) mellett Zoran Dragic (17/9 pont, 4 lepattanó) és Petteri Koponen (16/9 pont, 5 gólpassz) is szépen termeltek. Palánk alatt azonban az év védőjátékosának a héten megválasztott Kyle Hines (13 pont, 4 lepattanó) vezérletével hatalmas fölényben volt a CSZKA, a lepattanócsatát 33-24-re nyerték meg és csak elvétve engedélyeztek kosarat riválisuknak a festékből. A kreativitás és magas szintű csapatjáték sem hiányzott ugyanakkor az összesen 28 gólpasszt kiosztó hazaiak repertoárjából, ami elsősorban az első meccs óta hatalmasat javuló Nando De Colónak (12 pont, 9 gólpassz), illetve Milos Teodoszicsnak (15/3 pont, 6 gólpassz) volt köszönhető. Mindemellett a CSZKA-ból összesen hét játékos jutott el 10 pont fölé, ezen az estén nem volt tehát ellenszer a címvédőre.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

UNICS Kazany (orosz, 2.) – Zenit Szentpétervár (orosz, 3.) 97-91

Az első meccsen megsérült elsőszámú scorere, Ryan Toolson nélkül is komoly győzelmi esélye volt a Zenitnek Kazanyban, ám végül az UNICS nyert és már 2-0-ra vezet. Az első félidőben a tatárok belső emberei – elsősorban Marko Banic (19 pont, 3 labdaszerzés, 9/7 mezőnyből) – kiválóan elvégezték a „piszkos munkát” a palánkok alatt, míg az első meccs hőse, Quino Colom (24/9 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) újra tündökölt, már 16 pontnál tartott a nagyszünetben. A meccs első felét 45-36 arányban meg is nyerte a Kazany, fordulás után viszont gyökeresen megváltozott a játék képe.

A Zenit elsősorban a kiválóan kevergető Zabian Dowdell (16 pont, 11 gólpassz, 5 lepattanó, 7/7 dupla), illetve az elsőszámú vezérré avanzsált Janis Timma (23/9 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó) jóvoltából 32-22-re nyerte meg a harmadik negyedet, így épp az utóbbi kosarával már vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (67-68). A záró felvonásban aztán Keith Langford (25/3 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) is egyre többször megvillant, így a kezdeményezés ismét átkerült a hazaiakhoz. Ennek ellenére egy perccel a vége előtt ismét felzárkózott 2 pontra a Zenit, ám ezt követően a szentpéterváriak elrontották lehetőségeiket, így ismét megmenekült és 0-2 helyett 2-0-lal áll a párharcban a Kazany.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Kazany javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus