VTB Liga, negyeddöntő: Söpört a CSZKA és a Himki is

A már korábban véget ért Zenit-Riga csata után a CSZKA és a Himki Moszkva is 3-0-ra hozta a párharcát, a Loko pedig idegenben szerzett 2-1-es vezetést és vette vissza a pályaelőnyt a Kazannyal szemben.

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Asztana (kazah, 8.) – CSZKA Moszkva (orosz, 1.) 73-91

Az előző két meccshez hasonlóan a harmadikat is kényelmes, 20 pontos különbséggel nyerte meg a CSZKA Moszkva az Asztana ellen, így a papírformának megfelelően 3-0-lal abszolválta a párharcot az Euroliga-címvédésre (is) készülő Itudisz-legénység. Az első negyedben még nem indult be igazán a CSZKA, a 15-19-es nyitó játékrész után azonban a Kulagin-testvérek jóvoltából 10-0-lal kezdték a második negyedet az oroszok, ekkor már kinyílt az olló a csapatok között. A Rob Lowery (20/12 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 5/4 tripla) és Ousman Krubally (15 pont, 9 lepattanó) által húzott Asztana azonban minden dicséretet megérdemel, a kazah bajnok ugyanis egy percre sem adta fel, még vissza is tudtak jönni 10 pont alá, ez volt azonban a maximum számukra, a vége 73-91 lett a vendégek javára. A most is Milos Teodoszics nélkül játszó, ellenfelét váró CSZKA legjobbja Nando De Colo (18/9 pont, 8 gólpassz) volt.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 6.) – Himki Moszkva (orosz, 3.) 68-89

Továbbra is legmeghatározóbb játékosát, Frank Elegart nélkülözve volt kénytelen kiállni a Jenyiszej a Himki ellen, így pedig a szibériaiak a harmadik mérkőzést sem tudták megnyerni, azaz a Zenit és a CSZKA mellett Ivanovicsék is söpréssel jutottak tovább az elődöntőbe, ahol majd a szentpéterváriakkal néznek farkasszemet. A meccset egyébként az egész párharcban brillírozó, összességében 27 pontot átlagoló Alexej Shved (22/12 pont, 4 lepattanó) pontjainak köszönhetően a Himki kezdte jobban, majd elsősorban az első félidőben 15 pontot termelő Anthony Hillard (17/9 pont) révén a Jenyiszej is igyekezett tartani magát, de ez csak arra volt elég, hogy a nagyszünetben „mindössze” tízpontos fórral vonulhattak pihenőre a vendégek (39-49). Fordulás után aztán Hillard is elkészült erejével a krasznojarszkiaknál, a túloldalon viszont Shved mellé többen – például Marko Todorovics (16 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) – is felnőttek, így pedig a Himki nem adott esélyt a Jenyiszejnek.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Himki Moszkva javára.

 

UNICS Kazany (orosz, 5.) – Lokomotiv Kubany (orosz, 4.) 71-83

Taktikus, jó játékkal megérdemelt győzelmet aratott a Lokomotiv Kazanyban, így a vasutasok visszaszerezték az első meccsen elveszített pályaelőnyüket, és már ők vannak 2-1-es előnyben a pénteki negyedik találkozó előtt. A 19-19-re végződött első negyed után a Loko a másodikban került először nagyobb előnybe, félidőben 46-38 volt az állás a vendégek javára. A záró felvonásnak aztán ötpontos előnyből vágott neki a Loko, ekkor pedig visszavertek minden fordítási kísérletet, remekül védekezve csupán 15 pontot engedélyeztek a tatároknak és gond nélkül őrizték előnyüket. A Kazany kulcsembereit remekül hatástalanították a Loko játékosai, Keith Langford (15/6 pont) a 15 pontját például mindössze 12/3-as (25%) mezőnyözéssel érte el. Érdekes továbbá a festékben szerzett pontok aránya is, hiszen a Loko továbbra is egyik oszlopa, Kevin Jones nélkül játszva tudta 36-14-re megnyerni ezt a különcsatát, ami végül sorsdöntőnek bizonyult. A krasznodariak legeredményesebbjei egyébként Taylor Rochestie (21/6 pont, 5 gólpassz), Matt Janning (18/12 pont, 5/4 tripla) és Jan Vojukasz (15 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) voltak, a Kazanyé pedig Latavoius Williams (16 pont, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés)

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Lokomotiv javára.

 

Korábban véget ért párharc:
Zenit Szentpétervár (2.) – VEF Riga (7.) 3-0

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus