VTB Liga, negyeddöntők: Söprés az összes párharcban

Idegenben is nyerni tudott az első négy kiemelt, így nem kis meglepetésre az összes első körös párharc 3-0-lal ért véget.

Idegenben is nyerni tudott az első négy kiemelt, így nem kis meglepetésre az összes első körös párharc 3-0-lal ért véget. Ezzel a CSZKA és Kazany hozta a papírformát, az Avtodortól és a Lokótól viszont többet vártunk volna a Zenit és a Himki ellenében.

 

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

CEZ Nymburk (cseh, 8.) – CSZKA Moszkva (orosz, 1.) 87-102

Az első két meccsen nagyszerűen helytálló, most viszont az egyik legjobbját, Howard Sant-Roost nélkülöző Nymburk ezúttal nem tudta igazán megnehezíteni a CSZKA Moszkva dolgát, így söpréssel jutott tovább a címvédő. A meccset most is jól kezdték a csehek, 22-18 után azonban totálisan a kontrollja alá vonta a meccset a CSZKA. Az oroszok bő öt perc alatt ugyanis repesztettek egy 21-0-s rohamot, amivel 17 pontos előnybe kerültek, ezt a vezetést pedig könnyedén őrizték a lefújásig. A moszkvaiak ászaitól nem kellett extra ezúttal, mindannyian hoztak egy átlagos produkciót, így ennek a meccsnek a hőse nem megszokott módon Pavel Korobkov (24 pont, 6 lepattanó, 4 labdaszerzés) lett végül. A Nymburknak Chasson Randle (20/18 pont, 3 labdaszerzés, 9/6 tripla) és Michael Dixon (19/15 pont, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés, 7/5 tripla) kiváló triplázása is kevés volt.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 7.) – UNICS Kazany (orosz, 2.) 71-84

Keith Langford (29/3 pont, 4 lepattanó) újabb nagy meccsével a második kiemelt Kazany sem hibázott és gond nélkül jutott be az elődöntőbe. Az alapszakaszban hazai pályán jó néhány nagycsapatot megfricskázott a Nyizsnyij (CSZKA, Kazany, Himki, Loko), a kérdés az volt, hogy ezt meg tudják-e ismételni a fekete-fehérek a playoffban is. Az elején minden jel arra utalt, hogy igen, hiszen a hazaiak nagyon jól kapták el a rajtot és 25-15-re megnyerték az első negyedet. Ebben a játékrészben három triplát is dobott a Nyizsnyij, a folytatásban viszont elfogyott a puskapor, és már egyszer sem találtak be távolról (16/3, 19%), így nem meglepő, hogy nem sikerült nyerniük. A feltartóztathatatlan Langford, illetve a pazarul irányító Quino Colom (15/3 pont, 12 gólpassz, 5 lepattanó) vezérletével félidőre egy pontra zárkózott a Kazany (42-41), majd fordulás után sem történ változás és magabiztosan zárta le a meccset és a párharcot a Kazany.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Kazany javára.

 

Avtodor Szaratov (orosz, 6.) – Zenit Szentpétervár (orosz, 3.) 82-95

A harmadik meccsen sem történt változás a harmadik és a hatodik kiemelt csatájának forgatókönyvében, hiszen az Avtodor ezúttal is három negyeden keresztül egálban volt a Zenittel, a végén azonban elhúztak a szentpéterváriak, így ők is söpréssel tudták le a negyeddöntőt. A 0-2-es állás ellenére hazai pályán az Avtodornak minden esélye megvolt a győzelemre, sőt, sokan inkább a szaratoviakat tartották esélyesebbnek ez előtt a meccs előtt. A hazaiak húzóemberei azonban egytől egyig betliztek ezúttal és jóval szezonátlagaik alatt maradtak, egyedül Artem Klimenko (29 pont, 5 lepattanó, 2 blokk, 12 kiharcolt fault, 16/11 mezőnyből) volt kiemelkedő, de ő egymaga kevés volt a sikerhez. A Zenit 13-2-vel kezdte a negyedik negyedet, a pontszerzésben és lepattanózásban ismét a legjobbnak bizonyuló, extra hatékony Janis Timma (18/15 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), illetve Zabian Dowdell (16/6 pont, 8 gólpassz) vezérletével pedig le is zárták a meccset a vendégek.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Zenit Szentpétervár javára.

 

Lokomotiv Kubany (orosz, 5.) – Himki Moszkva (orosz, 4.) 71-86

Malcolm Delaney továbbra sem vállalta a játékot a Lokomotivban, így Anthony Randolph hiába tért vissza, a Loko nem tudta elkerülni sorsát és az előzetesen legjobban várt első körös párharc is söpréssel ért véget. A folytatásban mindkét csapatra a CSZKA Moszkva vár, a Himkire a legjobb négy között, a Lokóra pedig az Euroliga jövő heti Final Fourjában, szintén az elődöntőben. Az első félidőben még nagyon jól tartotta magát a Kubany, fordulás után azonban robbantott a Himki. Az első két meccsen összesen 33 triplát értékesítő fővárosiak ezúttal szenvedtek ugyan távolról (27/7, 26%), így most a tőlük nem mindig megszokott kőkemény védekezést húzták elő a cilinderből. Ennek köszönhetően 26-10-re nyerték meg a harmadik negyedet, az elfogyó Loko pedig nem tudott már újítani. A párharcot eddig uraló, kétszer is 30 pont fölé jutó Tyrese Rice (19/6 pont, 8 gólpassz, 6 lepattanó, 4 labdaszerzés) ismét lubickolt, de most Alexej Shveden (18/6 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) kívül Zoran Dragic (21/6 pont, 4 lepattanó) és Josh Boone (17 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) is felnőtt mellé.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Himki Moszkva javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus