2012-ben nyitott szívműtétje volt, most első nagydöntőjére készülhet

Jeff Green sztorija egészen hihetetlen fordulatokban gazdag, nem csak a kosárlabda-pályán, hanem a magánéletben is.

Amikor kiderült, hogy Kevin Love nem játszhat a hetedik összecsapáson, Jeff Green került előtérbe, mint lehetséges helyettese. Az erőcsatár meg is tette a magáét, 19 pontot termelt és óriási része volt a továbbjutásban - ironikus módon éppen Bostonban, a Celtics ellen parádézott. 

Jeff Green még le sem ütötte a labdát az NBA-ben, amikor ismertté vált a neve: 2007-ben az ötödik helyen draftolta a Boston, de nem sokkal később el is cserélték Seattle-be Ray Allenért, ez volt az egyik csere, ami megalapozta a 2008-as bajnokcsapatot. Green a bajnokcsapattól minden tekintetben nagyon messze lévő Seattle-ben kezdte meg profi karrierjét, a szintén újonc Kevin Durant mögött-mellett. A második szezonját már Oklahomában kezdte meg a franchise-zal, a "zaklatott" enyhe kifejezés az első két NBA-s nyarára. 

Green ennek ellenére szép időszakot töltött a csapatnál, ám amikor a gárda elindult volna felfelé 2011 februárjában Greent elcserélték Kendrick Perkinsre - az OKC 2012-ben nagydöntőzhetett... A Bostonba visszakerülő Greenre alaposan rájárt a rúd, 2011 december 10-én igazolt le újra egy évre a Celticshez (a lockout miatt ekkor indult a szezon), de egy héttel később diagnosztizáltak nála egy szívbetegséget, ami miatt nyitott szívműtétre volt szüksége. A Boston nagyon lojális volt vele, 2012 augusztusában, miután átment a fizikai teszteken, négyéves szerződést rakott elé, amit Green igyekezett is meghálálni, több remek meccse is volt, azonban megint akkor cserélték el, amikor aktuális csapata elindult volna felfelé - 2015 januárjában Memphisbe küldték. Az elmúlt két évben megjárta a Clipperst majd az  Orlandót is, és 2017 nyarán szerződött le Clevelandbe, ahol végre valahára összejött neki egy komoly playoff-menetelés, és a hőn áhított nagydöntő. 

Két érdekesség még Greenről: egyrészt betegségét lehetőségnek fogta fel, és 2012 tavaszán lediplomázott angol nyelvből a Georgetown Egyetemen, másrészt Kevin Duranttel a mai napig kiváló viszonyt ápolnak, annak idején KD a csonkaszezonos-nagydöntős menetelést Greennek ajánlotta. Ha holnap hajnalban a GSW jut be a döntőbe, összejöhet egy régen várt találkozó köztük... 

A meccs után kissé elérzékenyülve nyilatkozott:

LeBron James is megemlékezett róla a ma hajnali, hetedik meccses siker után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus