32 évesen mutatkozott be az NBA-ben, de ezért az estéért megérte várni

Andre Ingram a G-Liga triplarekordere, 2007 óta játszik az NBA fejlesztési ligájában - ma eljött a nap, amire mindig készült, bemutatkozhatott a "nagyok" között.

A 191 centis, 86 kilós Ingram négy évet játszott az American University-n, amely az NCAA második divíziójában szerepelt (2008-ban, Ingram távozása után kerültek fel az első osztályba), így vérmes reményei nem lehetettek a drafton. 2007-ben igazolta le a Utah Flash, 2012-től pedig a Lakers fiókcsapatának alkalmazásában áll. 

Ingram a G-Liga (korábban D-Liga) abszolút triplarekordere, 713 hárompontost szerzett eddig, összességében pedig a fejlesztési liga történetének ötödik legjobb pontszerzője. Kétszer nyerte meg az All-Staron a tripladobót, 2010-ben pedig megkapta a liga Jason Collier-ről elnevezett Sportmanship Awardját is, amit annak a játékosnak ítélnek oda minden évben, aki a pályán és azon kívül is a leginkább példamutatóan tevékenykedik. 

Ingram tehát szakmai és sportemberi indokok miatt is bízhatott abban, hogy egyszer esélyt kap az NBA-ben, ez nemrég jött el, amikor a South Bay Lakerstől felrendelte őt a Los Angeles Lakers. Ma hajnalban debütált, első dobása (stílusosan egy hárompontos) bement, végül 19 ponttal (6/8 mezőnyből, ebből 4/5 tripla, 3/3 büntető), 3 lepattanóval, 1-1 gólpasszal és szerzett labdával zárt, illetve összetörte magát hátul - 3 (!) blokkot osztott ki. 

Amikor egyébként pályára lépett, az ellenfél sztárhátvédje, Chris Paul külön köszöntötte, és a mérkőzés után elmondta: egészen különleges akaraterő kell ahhoz, hogy valaki 10 évet lehúzzon a G-Ligában és ennyi ideig üldözze az álmát, ezért ment oda külön gratulálni Ingramnek. A Staples Center közönsége is nagy üdvrivalgással köszöntötte, és a meccs folyamán felharsant az "M-V-P" rigmus is...

A TNT sokat látott stábja is a legnagyobb tisztelet hangján beszélt róla:

A felesége el is érzékenyült, amikor felidézte, hogyan tudták meg, hogy a bemutatkozhat az NBA-ben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus