A Brooklyn Nets-drukkerek Kyrie-s rigmusába némi káröröm is vegyülhetett

A Nets-drukkerek Kyrie Irving távozásáról kántáltak, miközben fiatal csapatuk éppen "agyonverte" a Brooklyn-elsőkörösökből (is) felépített Bostont.

Közel 30 ponttal is vezetett már az idén nagy fejlődésen átment, fiatal Brooklyn a foghíjas, idén eddig mérsékelt teljesítményt nyújtó, Kyrie Irvinget sérülés miatt nélkülöző Celtics ellen, amikor a publikum rákezdett a "Kyrie's Leaving" rigmusra, utalva arra, hogy a hátvéd nem fog maradni a nyáron. 

A kárörvendő felhang a 2013-as Brooklyn-Boston cseréből ered, amit minden idők egyik legegyoldalúbbjának értékelnek: a Nets évekre feladta a jövőjét három veterán vezér, Paul Pierce, Kevin Garnett és Jason Terry játékjogáért, hogy rá tudjon menni a bajnoki címre. Az all-in nem jött be, évekig tartó vesszőfutás következett Brooklynban, az idei szezonra értek oda, hogy ismét "teljes jogú" tagjai az NBA-nek, ami a jelenlegi csapat potenciálját és a jövőbeni lehetőségeket illeti. 

A Boston cserébe néhány játékos mellett megkapta a Nets 2014-es, 2016-os és 2018-as első körös pickjét, illetve a jogot, hogy kicserélje a két gárda 2017-es elsőkörös pickjét. A 2014-es még csak a 17. helyet érte a drafton (James Youngra már csak a Boston-drukkerek emlékeznek), a 2016-ossal már a 3. helyen húzhatták Jaylen Brownt. 2017-ben a Nets pickje az 1. helyre "ért oda", a Boston természetesen kérte az elsőkörösök cseréjét, amit elpostázott Philadelphiába, cserébe többek között a 3. pickért, amivel Jayson Tatumot választották. Végül, a 2018-as elsőkörös Nets-választás jogát a 2017 augusztusában összehozott Kyrie Irving-cserében használta fel ütőkártyaként a Boston, hogy megszerezze az All-Star irányítót. Tavaly a Boston Celtics Irving és Hayward nélkül is főcsoportdöntőt játszott, most velük kiegészülve is messze elmaradnak a várakozásoktól - ötödikek Keleten, míg a Nets a hetedik...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus