A Morris-ikrek 24 éve nem látott bravúrt hajtottak végre

A Boston-Washington meccsen Markieff és Marcus Morris is remekül játszott, testvérek utoljára 1994-ben dobtak legalább 50 pontot egy meccsen.

A Morris-ikrek meccséről készült is videós anyag, ugyanakkor az is érdekes, hogy kikkel kerültek egy lapra: a Wilkins-testvérekkel. Dominique Wilkins a nyolcvanas évek Tracy McGrady-je: gólkirály, többszörös All-Star, félelmetes fizikai képességekkel megáldott hátvéd-kiscsatár, aki abban is hasonlított T-Macre, hogy rendszeresen bejutott az Atlantával a rájátszásokba, de ott már nem sok babér termett a számára. T-Macnek csak távoli NBA-unokatestvér "jutott" Vince Carter személyében, Wilkinsnek viszont az öccse, Gerald is ismert NBA-játékos volt. 1985-ben Patrick Ewingot draftolta 1/1-esként a Knicks, a második körben pedig Gerald Wilkinst húzták be a 47. helyen, aki gyakorlatilag azonnal a New York kezdő dobóhátvédje lett, és az is maradt 1992-ig - az egyik beceneve Jordan Stopper volt, Michael Jordannel nagy csatákat vívtak a nyolcvanas években. 1992-ben a Cavaliershez került, itt már sokat volt sérült, végül Vancouver érintésével Orlandóban fejezte be a pályafutását az 1999-es csonkaszezonban - érdekesség, hogy erre a szezonra Dominique is odaigazolt, és a szezon végén egyszerre vonultak vissza. 

A két Wilkins többször is farkasszemet nézett egymással, mindketten rájátszó csapatokban szerepeltek a nyolcvanas években, és több esetben is elérték közösen az 50 pontos határt egy-egy meccsen. 1994. március 29-én csinálták ezt meg utoljára, akkor Gerald 28 pontot szórt a Cavaliers színeiben, az súlyos sérülésből (Achilles-szakadás) visszatérő, ekkor már a Clippersben kosarazó Dominique 26 egységig jutott - tegnapig ez volt az utolsó ilyen testvér-bravúr a ligában. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus