Arturas Karnisovas játszott azon a bizonyos 1997-es párizsi döntőn

A The Last Dance első két epizódjában szó esett az 1997-es párizsi McDonalds tornáról, ahol a Bulls és az Olympiakosz játszotta a döntőt - a görög csapat legjobbja az az Arturas Karnisovas volt, aki 2020-ban a Bulls szakmai vezetője lett...

A litván válogatottal két olimpiai bronzérmet és egy Európa-bajnoki ezüstérmet nyerő kiváló kiscsatár éppen az 1997-98-as szezon előtt igazolt a görög sztárcsapathoz, előtte két évig az FC Barcelonát erősítette, ahol két spanyol bajnoki címet szerzett. 

Az Olympiakosz az 1996-97-es évadban a legendás szerb tréner, Dusko Ivkovics vezetésével a klub történetének legsikeresebb szezonját futotta, a görög bajnokság és kupa mellett először ülhetett fel az Euroliga trónjára - a döntőben éppen Karnisovas Barcelonáját verték meg. 

A párizsi McDonalds Championshipen a görögök az elődöntőben az argentin Atenas csapatával találkoztak, akiket szoros meccsen vertek, majd a döntőben 104-78-ra kaptak ki a Bullstól. Az Olympiakosz legeredményesebb játékosa Karnisovas lett 19 egységével - íme az összecsapás összefoglalója, a litván spíler a 14-es mezben játszott. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus