Az Overseas Elite megint elvitte a kétmillió dolláros nyereményt

Zsinórban negyedszer nyerte meg a The Basketball Tournamentet a tengerentúli profik csapata, az Overseas Elite, újra "kisemmizve" a mezőnyt.

A The Basketball Tournament lényege, hogy egyenes kieséses rendszerben döntik el az induló csapatok, hogy ki nyerje a tornát és a kétmillió dolláros, a "győztes mindent visz" díjat, vagyis minden meccs a túlélésről szól. Az Overseas Elite, amelyben csak olyan játékosok szerepelnek, akik akkor éppen nem az NBA-ben, hanem a tengerentúlon keresik a kenyerüket, már az előző három évben legendává vált, hiszen amióta elindultak, nem vesztettek meccset. A 19-0-hoz aztán idén újabb hat sikert gyűjtöttek, így összességében már 7 millió dollárt kosaraztak össze nyaranta. 

Az idei évben a frissen alakult Eberlin Drive megnehezítette a dolgukat, a hajrára mindössze kétpontos hátránnyal érkeztek, itt azonban az Overseas megrázta magát és egy 11-1-es szakasszal lezárta a meccset. A győzteseknél ott volt az MVP DJ Kennedy (Pinar Karsiyaka), a honosított DeAndre Kane (Maccabi Tel-Aviv), CJ McCollum öccse, Errick McCollum (előző szezonban Anadolu Efes), Jeremy Pargo (Maccabi Tel-Aviv), a veszteseknél pályára lépett az NBA-s vagy NBA-s múlttal rendelkező James Michael McAdoo, Willie Reed, Lou Amundson, Jeremy Evans és Donald Sloan is. 

Az Overeas Elite legjobbja, Kennedy egyébként azt mondta, hogy valószínűleg utoljára játszottak együtt - hacsak jövőre nem emelik 5 millió dollárra a nyereményt...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus