Diana Taurasi újabb varázslata

A női kosárlabdázás valaha volt legjobbjának tartott phoenixi ikon emlékezetes végjátékot produkált a Seattle elleni elődöntő második mérkőzésén, igaz, hiába.

A WNBA elődöntőiben a második meccseket rendezték tegnap hajnalban. Az egyik ágon az alapszakaszt megnyerő Seattle Storm 1-0-s előnyben fogadta a Phoenix Mercury-t. A hazaiak szinte végig irányították a találkozót, 19 ponttal is vezettek a harmadik negyedben, de még a negyedik játékrészben is volt 16 pontos előnyük.

A végjátékba, az utolsó bő két percre is 9 pontos fórral fordult a Storm, amikor jött a szinte mindenki által a GOAT-nak, minden idők legjobbjának tartott Diana Taurasi. A phoenixi ikon 28 pontjából 14-et a negyedik negyedben vállalt, abból is 11-et ebben a bő két percben:

Utolsó hármasa a hosszabbítást jelentette, amit ugyan 91-87-re megnyert a Seattle (ugyanolyan arányban, ahogy az első összecsapást), ezzel pedig 2-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban, de Taurasi újfent bizonyította nagyságát - többek között Kobe Bryant, Joel Embiid és Bill Russell is jelezték elismerésüket twitteren.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus