Játszva segítettek a Rátgéber Akadémia játékosai

"Játssz, cserélj, segíts!" címmel jótékonysági kosárdélutánt rendezett a Rátgéber Akadémia január 28-án a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A Rátgéber Akadémiától kapott hír:

A több száz fős kosaras rendezvényen a főszerep a közös játéké és alkotásé volt, melyben részt vettek a Rátgéber Akadémia óvodásai, a kis- és nagykamasz kosarasok és a PEAC-PÉCS élvonalbeli játékosai is.

A Rátgéber Akadémia kosaras délutánján a legkisebbeket sorversenyekkel, kézműves foglalkozásokkal és közös játékkal, míg az idősebb korosztályokat streetball versennyel és egyéni feladatokkal várták a jótékonysági délután szervezői. Az Akadémia felhívására rengeteg szülő és gyermek hozta el kinőtt, nem használt sportfelszerelését, a jótékonysági ruhavásáron sokan válogattak a mások által felajánlott sportruhákból. A gyerekek új edzőfelszereléseknek örülhettek, a szülők pedig felajánlásaikkal támogathatták a pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt. Az Alapítványnak végül 134.650 forint adomány gyűlt össze a délután folyamán.

A rendezvényen részt vettek a PEAC-PÉCS felnőtt játékosai is, a gyermekek és szüleik pedig egyéb ajándékok mellett tiszteletjegyet kaptak az élvonalbeli csapat soron következő rangadójára a ZTE ellen.

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Alapítványról

Az egész Dél-Dunántúlról (Tolna, Somogy, Baranya) és Zala megyéből is a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályára kerülnek a daganatos, leukémiás és hasonló betegségekkel küzdő gyermekek. Ez a központ a hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyike, ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt 2011-ben a szóban forgó osztály munkájának segítésére hívták életre.

fotó: ratgeberakademia.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus