Ne feledjétek: február 10-én NBA-kvízjáték a Király utcában - UPDATE!

Most télen két kosárlabda őrült keresett meg bennünket azzal, hogy mi lenne, ha szerveznének egy havonta rendszeresen működő NBA Fan Clubot, ahol részben a brit kocsmakvíz mintájára vetélkednének a fanatikusok, részben lehetne vitatkozni, hogy Kobe vagy Lebron-e a jobb, és kiegészítenék az egészet a fröccsivás és "clubélet" élményével. Velük beszélgettünk. 

Hogyan kötődtök a kosárlabdához?

Földes Dániel: 12 éves korom óta játszom igazoltan. Két csapatom volt összesen, a MAFC és a Közgáz, szóval hűséges amatőr vagyok, aki az NB2-ben idegesíti az ellenfelet, a csapattársait és a játékvezetőket. Jelenleg pedig dolgozom az Óbudai Kaszásoknál és a B33-nál is, ahol rendezvényeket szervezek.

Kummert Krisztián: 13 éves korom óta kosárlabdázom, egyesületi játékos is voltam a Budafok csapatában, de idővel kiderült, hogy az utcai kosárlabda igazán az én világom. Sosem volt ehhez a játékhoz se adottságom (172 cm vagyok), se tehetségem, viszont mindenkinél nagyobb akaraterővel és szorgalommal rendelkezem, amivel valamennyire ellensúlyozni tudtam a hiányosságaimat... 

A Bikás Park közösségét próbálom egységessé formálni és egy álmomat kergetem, hogy a Bikás Parkból egy, a New York-i Rucker Parkhoz hasonló kosárlabda zarándokhelyet promótáljak. Nem áll rosszul a "projekt", hiszen a Bikás Park Streetball Facebook oldalát már több mint 19 000-en követik, az Instagram oldalunk már elérte a kerek 100 000 követőt és több NBA sztár is közöttük van, amire nagyon büszkék vagyunk.

Honnan jött az ötlet?

FD: Elég sok rendezvényen veszek részt és arra jutottam, hogy miért ne teremtsük meg lehetőséget olyan embereknek, amilyenek mi vagyunk, hogy beszélgethessenek arról, amit nagyon szeretnek és követnek 1 vagy 25 éve. Ehhez sikerült partnereket találni Krisztiánban (Bikás Park blog), a New Erában, Tibi atyában és bennetek, Kezdő5-ben. 

KK: Én minden olyan szerveződést vagy eseményt támogatok, ami kosárlabdával vagy közösség építéssel kapcsolatos, ha pedig a két dolog egyben valósul meg az nekem maga az álom. Régi vágyam volt ilyen rendezvény szervezésében részt vállalni.

Mikor és hol lesz az első találkozó?

KK: 2018. február 10-én a Király utca 43-ban található Humbák Klub alagsorában (nem összekeverendő a Humbák Művekkel!). Részleteket a Facebook-eseményben találtok. Illetve érdemes online jegyet venni, mert közöttük egy Cavs és egy Warriors sapkát is kisorsolunk a New Era felajánlásából. Utána pedig havi rendszerességgel lennének a klub tagjai számára események. Sok ötletünk van, de ne szaladjunk ennyire előre.

Miket lehet majd a klubban csinálni?

FD: A fő esemény a NBA Kvíz lesz, ami egész évben zajlik majd. Ennek az év végén hirdetünk győztest, szuper nyereményekkel, persze az adott alkalom nyertesét is díjazzuk. Emellett régi klasszikus NBA-meccset is vetítünk, sőt 2k18-ban is remélhetőleg összemérhetik tudásukat a kilátogatók. A másik fő program, hogy "örök" vitatémákat dobunk be és meglátjuk mi lesz. Például: Lebron vagy Kobe kezébe adnád az utolsó dobást? Vagy esetleg Robert Horry lenne a választott?

Báder Márton lesz az első sztárvendégetek. Hogy sikerült őt megnyernetek az ügynek?

KK: Mindenképpen szerettünk volna olyan vendéget hívni, aki meghatározó alakja a magyar kosárlabdának és Marci azon túl, hogy vitán felül az, támogatja a hasonló kezdeményezéseket, amiért nagyon hálásak vagyunk neki, hogy ebben is példát mutat. 

Kiket vártok a rendezvényre?

FD: Minden NBA-fanatikust: fiút és lányt, fiatalt és időset. De még jobb, ha összeálltok 5-6 fős csapatokba, hogy az NBA kvízen összemérjétek tudásotokat és a tálca kisfröccs mellett további értékes nyereményeket vigyetek haza. Később, ha igény felmerül rá, a fiatalok számára is tervezünk hasonlót, ahol persze jobban a közelmúlt NBA eseményeire fókuszálnánk és a fröccsöt felcserélné a limonádé. :)


Azt gondoljuk, hogy minden adott ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Gyere el Te is, ha szereted a kihívásokat, beszélgetnél magyar NBA-rajongókkal, vagy csak egyszerűen részese akarsz lenni valami újnak és izgalmasnak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus