Popovich elkezdte leoktatni a rendszert, amivel győzhet a Team USA

Az amerikai válogatott idén nem épül egyetlen játékos köré sem, viszont a korábbinál sokkal inkább rendszerben fog játszani - Trae Young és De'Aaron Fox egyébként mindenkit lenyűgözött.

Brian Windhorst, az ESPN kiváló szakírója beszélt a keret és az őket segítő csapat edzése után erről, ő személy szerint nagyon izgatott, mert a Team USA a csapatjátékra fogja helyezni a hangsúlyt a világbajnokságon, amire eddig még nem volt példa. Gregg Popovich már a 2002-es indianapolisi, abszolút csalódást keltő 6. helyet hozó világbajnokságon is ott volt segédedzőként, Coach K segítőjeként résztvett az elmúlt másfél évtizedben a válogatott felépítésében - tudja, hogy ez mennyire kemény meló, ismeri a buktatókat, összességében Windhorst szerint a Spurshöz hasonlóan nagyon erősen viselni fogja a keze nyomát a válogatott játéka, és erre megvannak a megfelelő emberei. Papíron még a 2002-esnél is gyengébbnek tűnik a csapat, ugyanakkor tele vannak nagyon fiatal, nagyon tehetséges játékosokkal, akik éhesek a sikerre, nem nyűgnek érzik ezt az egészet, ami nagyon fontos. 

Donovan Mitchell extrán motivált, Trae Young és De'Aaron nagyon komoly versenyhelyzetet teremt a rutinosabb hátvédeknek, Kyle Lowrynak és Kemba Walkernek, Kyle Kuzma szintlépésre akarja felhasználni ezt a nyarat, de például Jayson Tatum U17-es és U19-es válogatott is volt, nem kell bemutatni, hogy egy világverseny miről szól. A gárda egyébként pénteken fog játszani egy egymás elleni Kékek-Fehérek meccset, majd augusztus 16-án Spanyolország ellen lép pályára barátságos mérkőzésen. 

Az ESPN beszámolója a "dolgok állásáról":

Egy hosszabb videós anyag az edzésekről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus