Russell Westbrook megint tripla-duplát átlagolt

Tavaly még szenzáció volt, idén elsikkadt - az Oklahoma City Thunder sztárja zsinórban másodjára is tripla-dupla átlagot hozott a szezon során.

Az 1961/62-es idénytől kezdve egészen az előző szezonig egyetlen ember átlagolt tripla-duplát egy egész szezonon keresztül az NBA története során: Oscar Robertson.

Tavaly Russell Westbrooknak sikerült ezt a sokáig elérhetetlennek hitt teljesítményt megcsinálnia, az Oklahoma City Thunder sztárja pedig idén megismételte ezt produkciót: ma hajnali 6 pontos, 20 pattanós, 19 gólpasszos teljesítményével megint megvan számára a TD, hiszen 80 mérkőzésen 2028 pontot, 804 pattanót és 820 gólpasszt jegyzett az idei alapszakaszban.

Amíg azonban tavaly MVP-címet nyert ezzel Westbrook, addig idén gyakorlatilag szóba sem kerül James Harden és LeBron James mellett - hiába nehezebb (talán) megcsinálni másodjára is egy ilyen évet, a Thunder és a közvélemény is jobb szezonra számított Paul George és Carmelo Anthony megszerzése után. Így nem csak az újdonság ereje nem áll már Westbrook oldalán, de a tavalyi felülteljesítő gárda helyett idén inkább a problémákról szólt csapata éve, lényegében elsikkadt ez az alapszakasza a körülmények miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus