Videó: amikor az "öreg" Ewing mutatott ezt-azt az ifjú Shaqnek

A legenda szerint Shaq 1992-ben berobbant az NBA-be, és szinte azonnal a liga legjobb centere lett - ezt kissé cáfolja egy 1994-es párharc (is).

1994 nagy év volt a New York Knicksnek, hiszen Jordan visszavonulása után megnyílt az út a nagydöntőbe, ahová végül el is jutott a Patrick Ewing vezette társaság. Az előbb David Robinson és Hakeem Olajuwon, később Shaquille O'Neal és Alonzo Mourning mellett kevesebbet emlegetett Ewing ekkor már a nyolcadik All-Star Gálájára készült, kétszer nyert olimpiát, és zsinórban ötödik szezonjában átlagolt 20 pont-10 pattanó felett (ez a sorozata 1998-ig élt, sorozatban kilenc szezonon át tartott!). Shaq körül óriási volt a hype, pedig még csak a második szezonját töltötte a ligában, de már sokan jobbnak látták bárkinél. Erre Ewing rácáfolt, de persze Shaq sem játszott rosszul az 1994 februárjában rendezett összecsapáson. 

A 32. évében járó Ewing ekkoriban volt tehát a csúcson, hiszen egy meccsen múlt, hogy a szezon végén bajnoki címig vezesse a csapatát (hét meccsen kaptak ki), Shaq pedig egy évvel volt azelőtt, hogy becipelje az Orlandót az 1995-ös nagydöntőbe. A két játékos pályafutásában közös pont, hogy 1994-ben és 1995-ben is a Hakeem Olajuwon-féle Houston Rockets állította meg őket a fináléban...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus