Zeljko Obradovic edzőmeccsen üvöltötte le a Fenerbahce-játékosok fejét

Időnként egy kilencszeres (!) Euroliga-győztes edzőnek sem marad más eszköze, mint az üvöltözés - Zeljko Obradovic magánszáma a CSZKA ellen.

A Fenerbahce a CSZKA Moszkvával játszott felkészülési meccset a horvátországi Zadarban, és bizony nem ment minden flottul. Ezt elégelte meg Obradovic, és az egyik időkérésnél ízes angolsággal teremtette le játékosait. A mester egyébként nem akárki, 1992-ben, 32 (!) évesen, egy évvel a visszavonulása után nyerte első Euroligáját, amit további nyolc követett, az utolsót 2017-ben gyűjtötte be a Fener kispadján, emellett összesen 16 bajnoki címet nyert csapataival - 1996-ban olimpiai ezüstérmet, 1997-ben Európa-bajnoki címet, 1998-ban világbajnoki címet nyert a jugoszláv együttessel. 

Obradovic játékosként sem volt éppen kispályás, 1988-ban olimpiai ezüstérmet, 1990-ben világbajnokságot nyert a jugoszláv válogatottal. Utóbbi csapatban olyan társakat kellett vezényelnie irányítóként, mint Drazen Petrovic, Vlade Divac, Toni Kukoc, Arijan Komazec vagy Zarko Paszpalj - elképesztő súlya van tehát annak, amit ő mond. A Fener játékosai is azonnal összekapták magukat, és 86-76-ra megnyerték a meccset...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus