Visszavágott a KSE a Szegednek

Volt miért visszavágnia a Kecskemétnek, ugyanis az "odavágón" kisebb meglepetésre elvérzett Szegeden Sztojan Ivkovics legénysége. A Csorvási Milánt már hosszú hetek óta nélkülöző hazaiak ezen az estén újabb esélyt kaptak a javításra és a rájátszást jelentő pozíció megszilárdítására, ugyanakkor a vendégek sem feltartott kézzel érkeztek, számukra sem elérhetetlen a playoff, de ezzel együtt még az osztályozót jelentő utolsó két helyezés elkerülése miatt is veszélyben van Fodor Péter csapata, annyira sűrű a mezőny az alsóházban is.

Ivkovics mester máris tartogatott egy kis meglepetést a feldobásra, hiszen a fiatal, de ugyanakkor igencsak tehetséges Mészáros Mátét a kezdőbe jelölte, s háromból két légiósát (Vukadinov, Perine) csak a padról hozta be az első félidő során. A start után Levy és Dukics pontjaira építő Szedeák 9 - 5-re vezetett az akciódús első bő két perc után, majd 3 perc szegedi kosárcsend következett, ami alatt egy 8 - 0-át futott a Kecskemét. Utána kiegyenlített játékkal folytatódott a játékrész, a kecskeméti nevelésű Csorvási Levente beállása után egy pontos triplával igazolta, hogy jól ismeri a helyi gyűrűket. Kiss Zsolt pillanatai következtek, az ex-paksi dobógép az utóbbi időben nem igazán volt jó formában, de itt az első negyedet is az ő büntetőből szerzett pontjaival zárta le a vendég gárda, majd a másodikat is Kiss-kosár nyitotta, a hozzá legközelebb álló műfajban, a hárompontos dobásban jeleskedett.

Igazi hazai dominanciáról a második etapban sem beszélhettünk, maximum 5-5 egységnyivel tudott meglépni ebben a 10 percben az Ivkovics-legénység, de a vendéglátók mestere rotálta csapatát becsülettel, ahogy azt már megszokhattuk tőle, ez pedig a fordulás után szépen meg is hozta az eredményét, az addig igencsak kiegyenlített derbiből hirtelen nagyon sima meccs kerekedett, Papp Iván találatával már 59 - 46-ra vezetett a harmadik negyed derekán a kecskeméti gárda. Csak a rengeteg elrontott KSE-kísérletnek volt köszönhető, hogy nem dőlt el teljesen a mérkőzés 30 perc után, de a 13 pont így sem volt kevés a felek között.

Az utolsó felvonásban érdemben már nem változott semmi sem, a Szedeák idei legjobbját, Tomiszlav Ivosevet szépen kivette a játékból a Kecskemét, illetve Drahos Gábort is rengeteg eladott labdába (6) kergették bele Wittmannék, ráadásul úgy, hogy 6 ponton és 4 gólpasszon tartották a mindig hasznos játékmestert. Levy és Dukics átlagon felüli produkciója kevés volt az üdvösséghez, a 19-et szóró Djeraszimovics eközben újfent bizonyította, hogy remek igazolás volt, ahogy az egész hazai alakulatról egyre inkább bebizonyosodik: előre tudott lépni a légióscserék általi szerkezetváltással.


Kecskeméti KSE - Naturtex-SZTE Szedeák 89 - 73  (23-22, 21-18, 20-11, 25-18)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, Vezette: Vígh P. dr. Hegedûs T. Fodor A. (Bernáth)

Kecskemét: Wittmann 19/6, Djeraszimovics 19, Mészáros M. 2, Dénes -, Bencze 10. Csere: Papp 12, Vukadinov 14/3, Perine 11, Hegedűs 2.

Szeged: Drahos 6/3, László 5, Levy 25, Ivosev 9, Dukics 14/6. Csere: Csorvási L. 4/3 , Kiss Zs. 7/3, Tanács 2, Molnár M. 1, Vida -.


Fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus