Jól küzdő Pécset vert meg az Olaj

Mindkét csapat sikerrel vette az előző forduló akadályát, hiszen a Szolnok revánsot vett hazai pályán az ősszel elszenvedett soproni verségért, Csirke Ferenc csapata pedig szintén otthon győzte le a nem túl acélos Nyíregyházát. Apropó Pécs. Mióta megtörtént Szercsko Szekulovics menesztése egész elfogadhatóan teljesítenek a baranyaiak, tartják a stabil rájátszást érő helyek valamelyikét. Jelenleg a hetedik helyen tanyáznak. Otthonukban senki nem mehet biztosra, így Fodor Mártonéknak is volt félnivalója.

Trotter adott rögtön gólpasszt Millsnek, aki szép közeli dobással adta meg a meccs alaphangját. Ezután Gay másolta le csapattársa produkcióját, amire Csirics hármasa, majd Kovács és Doyne kettesei érkeztek válaszul. Nem játszott meglepődötten a hazai csapat, sőt a hatodik percben Doyne és Tóth vezetésével már 14-8-ra el is húztak. Ciric nagyon elkapta a fonalat, már a tizedik pontját szerezte ebben a negyedben, a szolnoki védelem nem igazán tudta feltartóztatni, végül kilenc pontos pécsi vezetéssel zárult az első negyed (21-12).


Kihagyott helyzetekkel kezdődött a második negyed, leginkább Olaj részről. Trepák próbálkozott nagyon messziről, majd Gay a festékből, de egyikőjük sem talált be, nem úgy Horváth Ákos, aki büntetőből volt eredményes. 15 perc kellett ahhoz, hogy "észhez" térjen a Pór legénység. Horváth és Trotter pontjaival már csak egy pontos előnyben volt a hazai gárda (23-22), míg Lepsényi egyetlen kosara gazdagította csapata lőlapját ekkortájt. 17. percben mutatott először szolnoki vezetést a baranyai eredményjelző. Doyne írhatott be magának két büntető pontot, amire Báder ugyanígy válaszolt (25-26). Csirke Ferenc tanítványai továbbra is tisztességesen harcoltak, mindig volt valaki aki lendített a csapat szekerén, két pontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre (35-33).


Mint az első, úgy a harmadik negyed is Mills két pontosával kezdődött, ami ismét egyenlítést jelentett (35-35). Eilingsfeld János iratkozott fel a pontszerzők listájára, majd Trotter büntetőzött sikeresen. Nem sokat késtek Ciric büntetői sem 39-39, továbbra sem tudott egyik csapat sem elhúzni a másiktól, leginkább a cserepadok tettek hozzá nagyon keveset. Teljesen nyílt maradt a találkozó 30 perc után is. Hristo Nikolov aktivizálta magát, főleg pontok tekintetében, de Tóth Norberték nem hagyták magukat. Két pontos hátránnyal vághattak neki a záró játékrésznek (58-60).


Az utolsó negyed úgy folytatódót, ahogy az előző befejeződött. Kiegyenlített játékkal, a végét azonban a jobb állománnyal rendelkező rutinosabb Szolnoki Olaj KK bírta. Tóthék kicsit szét estek a végére és két csapat közti különbség kiütközött. 30 percig méltó ellenfél volt a Pécs, de 10 ponttal győzött a jobb erőkből álló vendég csapat (74-84).


PVSK-PANNONPOWER – Szolnoki Olaj KK 74-84 (21-12, 14-21, 23-27, 16-24)

Lauber Dezső Sportcsarnok,
V.: Benczur T., Forrai S., Tóth K. (dr. Gincsai)

Pécs: Doyne 16/6, Kovács P. 8, CSIRICS 19/15, TÓTH N. 17/9, Eilingsfeld 4. Csere: Vaszojevics 4, Lepsényi 6, Bíró -.

Szolnok: Trotter 10/3, MILLS 16, NIKOLOV 22/3, Gay 9/3, BÁDER 17. Csere: Horváth Á. 8/3, Grebenár 2, Soós -, Fodor M. -, Trepák -.


fotó: www.sportklub.tv


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus