Simán verte a Zvezda a Szolnokot

Ma este a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK a nagy múltú belgrádi csapat, a Crvena Zvezda vendége volt az Adria Liga hetedik fordulójában. Mindkét gárda sikerélményből érkezhetett a meccsre, hiszen a szolnokiak a Splitet otthon, míg a Zvezda Macedóniában a Szkopjét verte az előző körben. Színvonalas, jó első negyed után a hazaiak állva hagyták az Olajt, és hiába jöttek fel a vendégek a harmadik negyed elején, egy újabb nagy rohamnak köszönhetően végül sima vereséget szenvedtek Belgrádban.


Adria Liga, Alapszakasz, 7. forduló, Belgrád

Crvena Zvezda (szerb, 3-4) - Szolnoki Olaj KK (2-5) 103-74 (27-23, 30-20, 20-16, 26-15)

Crvena Zvezda: Szubotics 12/6, Rakocsevics 10/3, Nelson 8, Scott 10/3, Katics 8. Csere: Brown 17, Szimonovics 7/3, Radivojevics 9/3, Szavovics 15/6, Lazics 4, Mitrovics 3, Cvetkovics -.

Szolnoki Olaj: Simon 9, Horvát 10/6, Sehovics 15/6, Kalve 6, Báder 6. Csere: Gay 10/6, Szabó 6, Németh 6/6, Fodor 4, Grebenár 2, Trepák -, Markovics -.

Nem kezdődött rosszul a találkozó a vendég Szolnok számára, hiszen Horváth Ákos és Báder Márton kosaraival vezetett is az első percekben. Bár az egyenlítés csak megvolt a Zvezdának, de remekül tartotta magát az Olaj! A magyar bajnok kosárra kosárral válaszolt, ráadásul nem is volt egypólusú a csapat, ugyanis Simon Balázs és Sehovics is betalált.  14-14 után aztán növelt egy kicsit a fordulatszámon a hazai gárda, és a korábban az NBA-ben is megforduló Igor Rakocsevics vezérletével elkezdett meglépni ellenfelétől. Zsinórban be is szórtak hat pontot, ám ekkor megrázta magát a magyar bajnok, és Szabó Miklós, Németh István valamint Simon kosaraival visszavette a vezetést! A hátralévő két percben aztán megint fordítottak a szerbek, ám a mindössze négy pontos hátrány nem tűnt vészesnek.

Sajnos a második negyed katasztrofálisan kezdődött, a Zvezda ugyanis repesztett egy 14-0-ás sorozatot, amivel igencsak nehéz helyzetbe hozták a Szolnokot. Kihagyott dobások és technikai hibák jellemezték ebben az időszakban a piros-feketék játékát, akik minden egyes kapott kosárral közelebb kerültek ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút. Az ébresztőt Ernests Kalve fújta egy duplával, majd Németh István is beszórt egy hármast, ám az ellen rohanását ez sajnos nem tudta megállítani, Savovics triplájával pedig már 21 pont volt a differencia a felek között. A negyed utolsó három percéből szerencsére a Szolnok jött ki jobban, és sikerült 14 pontra lefaragni a csapatok közti különbséget.

A második félidőre igen csak összeszedetten és motiváltan érkezett vissza az Olaj, és ennek meg is lett az eredménye. Bár az első találatot a szerbek jegyezték, a folytatásban a szolnokiak akarat érvényesült. Előbb Sehovics szerzett egy duplát és egy triplát, majd ez utóbbiból Brandon Gay és Horváth Ákos is jegyzett egyet-egyet, lefelezve ezzel a félidei hátrányt. Ekkor Subotics jelezte egy hármassal, hogy nagyon nem lenne ínyükre egy hazai vereség, és többek között a korábbi körmendi légiós, a Crvena Zvezda csapatában első meccsét játszó Mike Scott pontjaival szép lassan ismét elkezdték növelni a hazai előnyt. A szigorított védekezés ellen ismét nem találta a játékát az Olaj, így hiába a jó kezdés, a negyed végére tovább növelték a félidei fórt a hazaiak.

A záró felvonásban aztán már nem sok minden változott. Próbálkozott ugyan az Olaj becsülettel, de ez a mai napon mindössze erre volt elég. Az egyetlen örömük talán annyi lehetett, hogy harminc ponton belül maradtak a végjátékban. Persze azt tudomásul kell venni, hogy a Zvezda egyelőre még más kávéház, főleg idegenben. Azonban ha az Olaj olyan ütembe fejlődik tovább, mint az elmúlt években, és folytatódik a tudatos építkezés, akkor ki tudja, a jövőben talán ezeken a meccseken is komolyabb esélyekkel lépnek majd pályára. A magyar bajnok ezzel 2-5-ös mérleggel a 13. helyen áll az Adria Ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus