Hírmorzsák 2013-04-07 (15:00)

Újabb csavar a Sacramento-történetben: a városi hatóságok cáfolták, hogy már meglenne a megegyezés az új csarnokkal kapcsolatban. "Túl korai még azt mondani, hogy megtörtént a megállapodás az új kosárlabda-csarnok pénzügyi feltételeiről. Felmérünk, konzultálunk, de a végső döntéstől még messze állunk". Mindez azért lényeges, mert Kevin Johnson polgármester úgy kommunikált, hogy tulajdonképpen elhárultak az akadályok egy új aréna építése elől. Az NBA kormányzótanácsa (gyakorlatilag a tulajdonosok testülete) egyelőre elnapolta a döntést, hogy a Kingset helyben tartani akaró, vagy Seattle-be vinni szándékozó vásárlói csoport vételi ajánlatát hagyja jóvá – de mondani sem kell, ez az új információ nem segíti a sacramentói vonalat.

Rick Adelman megszerezte pályafutása 1000.  edzői győzelmét (méltató írásunkat ITT olvashatjátok), azonban a gondok attól még megvannak Minnesotában. Kevin Love orvosi felülvizsgálata után továbbra sem engedik teljes intenzitással edzeni a kezét január 3-án eltörő erőcsatárt. Valószínűleg jövő héten újabb vizit vár Love-ra, azonban ezzel már gyakorlatilag biztossá vált, hogy csak jövőre látjuk már a pályán.

Ha már edzők: lehetséges, hogy mégsem olyan szép és jó minden Vinny Del Negro körül, mint ahogyan a játékosai és a Clippers vezetősége is hangoztatták az elmúlt időszakban – értesült Marc Stein (ESPN). A szakembernek lejár a szerződése szezon végén, és a jövője attól függ, mit alkot a Lob City az idei playoffban – a menedzsment azonban semmit nem bíz a véletlenre. A hírek szerint a Miami Heat és az Orlando Magic egykori vezetőedzőjével, Stan Van Gundy-val már felvették a kapcsolatot.

Többen is (köztük Gregg Popovich vezetőedző) aggódnak a San Antonio Spursért, hiszen Tony Parker és Manu Ginobili sincs játékra készen, alig két héttel a playoff kezdete előtt. Stephen Jackson, a gárda rutinos kiscsatára azonban nincs kétségbe esve: egyenesen "garantálta", hogy mindenki felépül, és még Manu Ginobili sem fog meccset mulasztani a rájátszásban.

Kapcsolódik a Spurshöz, hogy RC Buford, a gárda GM-je megnézte a Pittsburgh Egyetem utolsó meccsét a Villanova ellen, és a hírek szerint a hazaiak 213-as centere, Steven Adams érdekelte. Volna, mivel a nagyember a meccs előtti utolsó edzésen meghúzta a bokáját, és nem léphetett pályára. A játékos tipikus példája a Spursnél folyó nemzetközi munkának, mivel új-zélandi válogatott, és valószínűleg a Spurs egykori játékosa, a most Bufordnak dolgozó Sean Marks hívta fel a figyelmet honfitársára.

Denverben Danilo Gallinari térdszalagszakadása után van jó hír is: a gárda irányítója, Ty Lawson és a vezetőedző George Karl is úgy látja: bár most még nem 100%-os a játékmester, azonban az alapszakasz utolsó 2-3 meccsére az lesz, és ennyi pont elég is lesz neki, hogy megfelelő formába kerüljön a playoffra.

LeBron James az elmúlt három meccset kiülte (hivatalosan húzódás miatt), most azonban a 76ers ellen visszatért és győzelemre vezette csapatát. Helyette most Chris Bosh kapott pihenőt, Eric Spoelstra azt mondta: játékosa három meccsel korábban húzta meg jobb térdét, és azóta bajlódik vele. Persze ne legyenek kétségeink: ha a következő néhány meccs még számítana az alapszakaszt gyakorlatilag megnyerő és a playoffra végig hazai pályát szerző Heatnek, valószínűleg be tudna állni.

Kisebb botrány volt a New Orleans Hornets Utah elleni meccsén: Eric Gordon, a Hornets hátvédje szóváltásba keveredett Monty Williams vezetőedzővel. Gordon a második félidőben már nem is játszott, ugyanakkor a körülményeket firtató kérdésre diplomatikusan csak annyit mondott: ez tisztán szakmai döntés volt a vezetőedző részéről.

Kobe Bryant elégedett Pau Gasollal. A spanyol nagyember hat hetet hagyott ki talpszalagsérülés miatt, visszatérése óta azonban a Lakers ötből négy meccset megnyert, Gasol pedig kiválóan játszik. "Jól használjuk őt, jól használjuk ki az erősségeit. Kettőnk jó játékát nem tudod megállítani, nem tudod levédeni – csak reménykedni tudsz, hogy kihagyjuk. Amikor Pau ad nekem elzárást, utána a döntés az én kezembe kerül: dobok vagy passzolok. Ha Dwight bent van a festékben, Jodie Meeks pedig a sarokban triplánál, akkor csak reménykedhetsz, hogy nem dobjuk be."

Az NBA idén újragondolta a szokásos "zöld hetet", mivel a játékosok nem csak pénzt gyűjtenek és a meccseken reklámozzák a környezettudatosságot, hanem maguk is tevékenyen példát mutatnak. Az április 4. és 12. között zajló akcióban többek között LeBron James és a Heat virágokat ültetett, Stephen Curry és a Warriors szórólapozó aktivistaként működött közre, Andre Igoudala és a Nuggets pedig egy környezettudatos ház építésénél segédkezett – persze a többi csapatnál is hasznos munkát végeztek.

A minap Carmelo Anthony beállította Bernard King csapat-csúcsát, miután sorozatban háromszor ért el legalább 40 pontot – az egykori Knicks-ponttermelőnek azonban nincs oka panaszra, mivel kiderült: szeptemberben be fogják választani a Kosárlabda Hírességek Csarnokába. Ugyanerre a "sorsra juthat" az elmúlt 25 év egyik legjobb védekező hátvédje, Gary Payton is.

Anthony csapattársa, a center Tyson Chandler elmondta, hogy úgy érzi: teljesen kiheverte nyaksérülését, és 100%-os állapotban van – innentől kezdve csak arra kell törekednie, hogy visszarázódjon a játékba és a meccsek ritmusába.

Damien Wilkins, a Philadelphia 76ers nyáron lejáró szerződésű kiegészítőembere azt nyilatkozta, hogy 40 éves koráig akar játszani. A most 33 éves hátvéd azt nem részletezte, hogy mindezt az NBA-ben képzeli-e el.

Giannis Adetokunbo, a mindössze 19 éves, afrikai gyökerekkel bíró görög játékos illusztris név mellé került. Danny Ainge, a Celtics GM-je személyesen tekintette meg a közel 210 centiméter magas, de hátvédet játszó ifjú tehetséget, és azt találta mondani, hogy nagyon emlékezteti őt a fiatal Scottie Pippenre.


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus