A forduló válogatottja - 1.

Pénteken kettő, szombaton négy mérkőzéssel nyílt meg a Férfi NB I A-csoport 2013/14-es idénye. Nem unatkoztak, akik kilátogattak a találkozókra, több szoros eredmény született, sőt meglepetéseknek is tapsolhattak a hazai, illetve vendég drukkerek. Lássuk, hogy mely játékosok kerültek be a szezon első heti válogatottjába!

Irányító:

Gerald BostonZalakerámia-ZTE KK

A forduló második meglepetését - a Szeged pécsi győzelme után - a ZTE szolgáltatta azzal, hogy legyőzte a Falco együttesét. Igaz, nem játszott a vendégeknél Zeljko Zagorac, de a kék-fehérek újonc irányítójának teljesítményéből ez a tény mit sem von le. Remekül bontotta meg a szombathelyiek védelmét, pontosan, hatékonyan értékesítette dobóhelyzeteit. Sok hibával tarkított mérkőzést játszott a két csapat, így sokat nyomott a latban, hogy Boston 67%-os precizitással dobott mezőnyből. 30 percet tölthetett a parketten, ez alatt 21/3 pontot (12-ből 8 mezőnyből, 7-ből 4 büntető, 3-ból 1 tripla), 1 lepattanót, 2 szerzett labdát, 9 kiharcolt faltot és 4 gólpasszt jegyzett.

 

Dobóhátvéd:

Dyricus Simms-Edwards – Marso – Nyíregyháza KK

Tükörsima vereséget szenvedett az NYKK a Paks vendégeként, mégis akadt egy játékos, akinek teljesítményét látva nem csak a vendég szurkolók, de a magyar kosárlabdát követők is elismerően csettinthettek. Elcsépelt közhely a "hátán vitte a csapatot" kifejezés, azonban ez Edwards esetében teljességgel helytálló. A mérkőzés elején szinte csak ő talált be vendég részről, bár hozzá kell tenni, hogy ritkán jutott más kezébe a játékszer. 37/12 pontja (23-ből 15 mezőnyből, 9-ból 4 tripla, 4-ből 3 büntető), 1 lepattanója, 4 kiharcolt faltja, 2 gólpassza még a tisztes vereséghez sem bizonyult elegendőnek. Negatív oldalon mindössze két eladott labdát róhatunk fel neki. Amennyiben így folytatja szereplését, akkor nagyon hamar megnő az ázsiója, jobban figyelnek majd rá az ellenfelek, s nagyon fontos embere lesz a Nyíregyháza csapatának.

 

Alacsony-bedobó:

Nik RaivioFORTRESS Jászberény

Pontosan ott folytatta magyarországi karrierjét, ahol bő másfél évvel ez előtt abbahagyta, a szerencse is mellé állt, hiszen 13. magyar dupla-duplája mellé győzelem is párosult. Utoljára 2012. március 25-én, a Szeged elleni bajnokin jutott el 28 pontig. Ahogy akkor, úgy most is győzelemre vezette együttesét. Tarthatatlannak bizonyult a körmendiek számára, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a kétpontos kísérleteiből az összeset a gyűrűbe juttatta. Már most látszik, hogy az EuroChallengeben induló együttes vezére lesz, mind a magyar bajnokságban, mind az európai kupaporondon. A nyitóforduló legszorosabb találkozóján 28/6 ponttal (13-ból 10 mezőnyből, 5-ből 2 tripla, 8-ból 6 büntető), 14 lepattanóval, 4 eladott labdával, 8 kiharcolt falttal és 2 gólpasszal zárt, így nem csak a mérkőzés, hanem a forduló legjobbjának járó elismerésre is rászolgált.

 

Magas-bedobó:

Juhos LeventeAlba Fehérvár

A bajnoki címvédőnél az előző év csapatából ő az egyik hírmondó. Péntek esti teljesítményével bizonyította, hogy jó döntést hozott a klubvezetés, amikor a marasztalása mellett döntöttek. Agilisen játszott, amikor fent tartózkodott a pályán, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy együttese legeredményesebb játékosaként fejezte be az összecsapást. Emellett a Frade mester által újításként behozott egész pályás letámadásban is jól tevékenykedett, 4 alkalommal szerezte meg a soproniaktól a játékszert, a győzelem egyik legnagyobb letéteményese volt. 28 játékperc alatt jutott el 18/9 pontig (10-ből 7 mezőnyből, 5-ből 3 triplából, 2-ből 1 büntető), 7 lepattanóig (6 védő, 1 támadó), 4 szerzett, 1 eladott labdáig, 3 gólpasszig és 1 blokkolt dobásig jutott.

 

Center:

Jarrod JonesAtomerőmű SE

Mivel ideje korán eldőlt a mérkőzés, ezért nem töltött nagy mennyiségű játékidőt a parketten, mégis közel állt ahhoz, hogy rögtön a nyitófordulóban dupla duplát érjen el. 20 percnyi lehetőséget kapott Dzunics Braniszlav mestertől, melyet a lehető leghasznosabban töltött el. 19 pontot (12-ből 8 mezőnyből, 3-ból 3 büntető), 9 lepattanót (8 védő, 1 támadó), 2 eladott labdát, 3 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt jegyzett.

 

Legjobb hatodik ember:

Deonta VaughnAtomerőmű SE

Remekül mutatkozott be az ASE új, légiós irányítója. Dzunics mester döntésével, miszerint kizárólag magyar játékosok kerültek a kezdőbe, szinte borítékolható volt, hogy a piros-kékek keretéből kerül majd ki a legjobb hatodik ember. Nagyszerűen értékesítette távoli kísérleteit, csupán egyet hibázott el, emellett minden második percben kiosztott egy gólpasszt, ami bőségesen kimeríti a remek kategóriát. Mindössze 20 játékperc alatt jutott el dupla-duplás teljesítményig, 17/15 pont (9-ből 6 mezőnyből, 6-ból 5 tripla), 2 lepattanó, 3 eladott labda, 10 gólpassz és 1 kiosztott blokk került a lőlapjára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus