A forduló válogatottja - 10. forduló

A szombat este záruló 10. játéknap után összállítottuk a forduló válogatottját, benne öt kiváló triplázóval.

Irányító:

Rakics Milan – KTE-Duna Aszfalt (1)

Támadásban minimális hibaszázalékkal dolgozott és a rendelkezésére álló játékidőhöz képest messze ő hozta a leghatékonyabb teljesítményt a kecskeméti játékosok közül. 16/6 ponttal (8-ból 6 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 4 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 4 kiharcolt falttal, és 5 gólpasszal segítette csapatát, a negatív oldalra csupán 2 eladott labda került.

Dobóhátvéd:

Jeremy Wise – Marso-Nyíregyháza KK (1)

Az első negyedben nyolc pontjával megakadályozta, hogy az ellenfél már ideje korán komoly előnyhöz jusson. A végjátékban pontjainak köszönhetően a vezetést is megszerezte a hazai pályán játszó NYKK, de ő egyedül kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést csapata számára, mégis kiedermelte válogatottbeli helyét, hiszen átlagon felüli, precíz játékot tett az asztalra.   23/12 pontot (10-ből 8 mezőnyből, 5-ből 3 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 3 lepattanót, 3 szerzett labdát, 3 kiharcolt faltot, és 4 gólpasszt jegyeztek fel a neki a statisztikusok.

Alacsony-bedobó:

Nik Raivio – Kaposvári KK (4)

A 34. percben indult be igazán, ugyanis másfél minutum leforgása alatt három hárompontost süllyesztett el a pécsiek gyűrűjében, mellyel megalapozta a Kaposvár számára az egyenlítést, melyet szintén ő vitt véghez. Az utolsó két percben további két duplát írt az eredményjelzőre, büntetőivel pedig bebiztosította a hazai sikert. 20/12 ponttal (10-ből 7 mezőnyből, 5-ből 4 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 7 lepattanóval, 2 szerzett, 4 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, 3 gólpasszal, és 1 blokkolt dobással fejezte be a mérkőzést. A nagy fordítás videója erre a linkre kattintva megtekinthető.

Magas-bedobó:

Neiko Hunter – MAFC (1)

Amennyire problémásak voltak számára a távoli dobások a szezon elején, annyira belejött ebbe a dobásformába az elmúlt találkozókon.  A ZTE-t totálisan szétdobta, a kék-fehérek nem találtak ellenszert a külső kísérleteire, csak egyetlen alkalommal hibázott a 6,75-ös vonalon túlról, így végzett csapata legeredményesebb játékosaként.  22/15 pont (11-ből 7 mezőnyből, 6-ból 5 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 4 lepattanó (3 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labda, 2 kiharcolt falt, valamint 1 blokkolt dobás került a statisztikai lapjára.

Center:

Darko Balaban - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

Túlzás nélkül állítható, hogy az első félidőben ő akadályozta meg, hogy a látottnál nagyobb hátrányba kerüljön a szegedi együttes. Csapata első 21 pontjából 14-et ő szerzett, a félidőben pedig már 21 egységnél járt. Jól használta ki, hogy nem igazán akadt, aki tartani tudta volna a palánk közelében, a 28. perc végén az ő duplájával vette át a vezetés a vendég gárda, s valószínűleg ott dőlt el, hogy győzelemmel távozhatnak társaival a Jászberény otthonából. 33 ponttal (19-ből 15 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), 14 lepattanóval (13 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal, 1 gólpasszal, 46-os VAL értékkel zárta a mérkőzést. A forduló legértékesebb játékosa honlapunknak úgy nyilatkozott, hogy élete legőrültebb mérkőzését játszotta.

Legjobb hatodik ember:

Vágvölgyi Ákos – Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

A második negyed utolsó perceiben küldte pályára Lazics mester a fiatal játékot, aki olyan jól szállt be a mérkőzésbe, hogy becserélését követően egészen a lefújásig játszhatott. A három kiosztott gólpassz és két sikeres dobás, melyből a másodikat hárompontos formájában jegyezte a záró negyed kezdetén magabiztosságot kölcsönzött neki. 24 játékperc alatt 12/6 pontot (6-ból 5 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos), 4 lepattanót (3 védő, 1 támadó), 2 szerzett labdát, 2 kiharcolt faltot, valamint 3 gólpasszt tett a közösbe.

 

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus