A forduló válogatottja - 12. forduló

Egy újonc mellett több visszatérőt találunk a forduló válogatottjában. Lássuk, kik voltak a 12. játéknap legjobbjai!

Zárójelben jelezzük, hogy a játékos hányadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában.
 

Irányító:
Goran Martinics - Falco-Trend Optika KC Szombathely (2)

A Falco újabb idegenbeli mérkőzésen kapott száz pontot, ez alkalommal Kaposváron, mégsem lehet az irányító számára felróni túlzottan sok kritikát. Rajta kívül csak Perl tudott érdemi pontmennyiséget szállítani, s az elmaradó védekezés és az ellenfél 57%-os mezőnyhatékonysága mellett nehezen lehet még 84 dobott ponttal is mérkőzést nyerni. A montenegrói irányító 23/3 pontot (13-ból 7 mezőnyből, 10-ből 8 büntető, 4-ből 1 hárompontos), 4 lepattanót, 2-2 szerzett és eladott labdát, 8 kiharcolt faltot, valamint 3 gólpasszt jegyzett 38 játékperce alatt.


Dobóhátvéd:
Nik Raivio
- Kaposvári KK (5)

Ihletett formában játszik a somogyországi alakulat amerikai bedobója. Legutóbbi hét mérkőzésükből hatot megnyertek a kék-fehérek, és csak akkor maradtak alul ellenfelükkel szemben, amikor Raivio húsz pont alatt maradt. Minimális pihenővel játszotta le a Falco elleni rangadót, és sokoldalú játékával a kaposvári siker egyik legfőbb letéteményeseként szerepelt. 25/9 pontja (13-ból 8 mezőnyből, 6-ból 3 hárompontos, 6-ból 6 büntető) mellé begyűjtött 9 lepattanót (8 védő, 1 támadó), 3 szerzett labdát, 7 kiharcolt faltot, és kiosztott 5 gólpasszt, melyekre csupán 2 eladott labda jutott. Ebben a fordulóban teljesítményével ő érdemelte ki a legjobb, legértékesebb játékosnak járó (MVP) címet.


Alacsony-bedobó:
Andrija Csirics
- Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Fontos győzelemhez segítette együttesét a rutinos játékos, aki első alkalommal került be a forduló legjobbjai közé. A második negyedben oroszlánrészt vállalt csapata felzárkózásában, ugyanis tíz pontot, benne egy 3+1-es játékot tett a közösbe, így egyenlíthetett a félidő előtt a Szeged. Idénybeli legjobb teljesítményét csak közelítette, de alighanem emiatt nem bánkódik, hiszen most győzelem is párosult a nagyon hasznos játéka mellé. 27/12 ponttal (15-ből 9 mezőnyből, 8-ból 4 hárompontos, 5-ből 5 büntető), 10 lepattanóval, 7 szerzett labdával, 7 kiharcolt falttal és 3 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.


Magas-bedobó:
Hendlein Roland
- Kaposvári KK (3)

Egy hónapos böjt után jutott ismételten húsz pont fölé a kaposvári magasember, mellyel kimagaslott a palánk alatti játékosok közül, még akkor is, ha mérlegét 4 eladott labda kissé lerontotta. Ezek ellenére is 30-as hatékonysági mutató felett zárt, hiszen masszív dupla-duplát hozott össze, sorozatban harmadik alkalommal, a szezon során pedig ötödjére. 39 játékperce alatt 25 pontot (19-ből 12 mezőnyből, 1-ből 1 büntető), 14 lepattanót (9 védő, 2 támadó), 1 kiharcolt faltot, 1 gólpasszt, valamint 1 blokkolt dobást tett a közösbe.


Center:
Nermin Hujdurovic - Marso-Nyíregyháza KK (5) 

Régen nem találkozhattunk vele a forduló legjobbjai között. Az Alba vendégeként játszott mérkőzésen alaposan odatette magát, jelezve, hogy ő még mindig a bajnokság egyik - ha nem a legjobb - középjátékosa. Azon a tényen viszont ő sem tudott változtatni, hogy csapata támadójátéka kis túlzással csak az ő befejezéseire korlátozódott. A mérkőzés legeredményesebb játékosaként 26/3 ponttal (14-ből 9 mezőnyből, 1-ből 1 hárompontos, 9-ből 7 büntető), 10 lepattanóval (7 védő, 3 támadó), 2 szerzett, 3 eladott labdával, 9 kiharcolt falttal és 1 gólpasszal zárta az összecsapást.


Legjobb hatodik ember:
Halász Ákos - Pécsi VSK-PANNONPOWER (4)

A Pécs megszakította a MAFC hazai győzelmi sorozatát, a sikerből a fiatal játékos alaposan kivette részét, mely teljesítmény révén már negyedik alkalommal találkozhatunk nevével a forduló legjobbjai között. Ez alkalommal sem a triplákra épített, mindössze egyet vállalt el a 6,75-ös vonalon túlról, mégis szezonbeli legponterősebb játékával hálálta meg edzője bizalmát, s végzett a pécsi együttes második legeredményesebb játékosaként. 23 játékperc alatt 15 pontot (7-ből 4 mezőnyből, 8-ból 7 büntető), 4 lepattanót, 1-1 szerzett és eladott labdát, 5 kiharcolt faltot, és 4 gólpasszt jegyeztek fel a statisztikájába.

Slide és Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus