A forduló válogatottja - 15. forduló

Nincs magyar a legjobb ötösben, de láttunk szezoncsúcsot és több extra teljesítményt - íme a hétközi forduló csapata!

Irányító:

Nik Raivio - Kaposvári KK

Továbbra is pazar formában van a Kaposvár légiósa, a jászberényi vereség óta majdnem 24 pontot átlagol 70% körüli hatékonysággal, és a Szeged elleni győzelemhez is tevékenyen járult hozzá. 30 perc alatt jutott el 22 egységig (8/13 mezőnyből, 3/4 tripla), leszedett hat lepattanót és kiosztott öt gólpasszt is négy kiharcolt faultja mellett. Raivio igazi vezére volt a somogyiaknak, főleg az első félidőben, az ő sorban dobott hét pontjával lépett meg csapata, majd az első negyed végén is momentumgyilkos duplát jegyzett - rendszeres résztvevője a forduló válogatottjának, most 29-es VAL-értéket ért el.

Dobóhátvéd:

Lasan Kromah - Alba Fehérvár

Az Alba dobóhátvédje a frissen igazolt Kalve mellett a fehérváriak legjobbja volt a ZTE elleni kiütéses győzelem alkalmával, ők ketten hozták csapatuk pontjainak nagy részét és alapozták meg a különbséget. A Fehérvár végül majdnem 30 ponttal nyert, Kromah pedig 19 ponttal (7/10 mezőnyből, 3/6 tripla) és hat lepattanóval zárt úgy, hogy mindössze 22 percet töltött parketten - nem tudtak vele mit kezden a vendégek. Kevés hibával, hatékonyan kosarazott, 24-es VAL-értéket ért el.

Kiscsatár:

Marko Djeraszimovcs - KTE-Duna Aszfalt

A Kecskemét meglepő vereséget szenvedett Pécsett, a végjátékban nem tudtak elég higgadtak maradni - Djeraszimovics sem. A Kecskemét dobógépe azonban addig megállíthatatlan volt, végül 18 ponttal (6/9 mezőnyből, 3/6 tripla), hét lepattanóval és kilenc kiharcolt faulttal zárt, kiemelkedett csapatából, viszont az utolsó pillanatokban ő is hibázott, aminek meg is lett az ára. Ennek ellenére pazarul játszott, 31-es VAL-értékével pedig mindenképpen helye van a forduló ötösében.

Erőcsatár:

Darko Balaban - Naturtex-SZTE-Szedeák

Ugyan igazából center, de annyira kiemelkedően teljesített ő és Richards is, hogy egyiküket sem lehetett kihagyni a forduló álomcsapatából. Balaban sorozatban harmadik nagy meccsét játszotta a Kaposvár ellen, a csatájuk Marko Spicával élményszámba ment, a Szeged magasembere pedig nem nagyon akart hibázni: 28 pontját 13/15-ös mezőnymutatóval hozta össze, több óriási kosarat is szerzett, lehetetlen helyzeketet is megoldott. Emellé leszedett tíz lepattanót és kiharcolt hat faultot is, ami 38-as VAL-értékre volt elég - a vereség ellenére nem kérdés a helye ebben az ötösben.

Center:

Ryan Richards – Egis Körmend

Kiütéses győzelemmel indította az új évet a Körmend, melyből a brit center hatalmas részt vállalt magára, idénybeli legjobb játékát hozta, s ezzel teljesen eltüntette a Hujdurovic-Kolarics páros teljesítményét. Bár nem indult számára jól a mérkőzés, mivel négy kihagyott dobással és két eladott labdával kezdett, de utána egyre magabiztosabbá vált, a negyed végén már a 10 pontnál és 8 lepattanónál tartott. A mérkőzés végére 40/3 pont (28-ból 17 mezőnyből, 4-ből 1 hárompontos, 7-ből 5 büntető), 15 lepattanó (8 védő, 7 támadó), 3 szerzett, 4 eladott labda, 6 kiharcolt falt, és 1 blokk került a statisztikájába, mely 48-as VAL értéket jelent. Ő az első játékos a szezonban, aki elérte a 40 pontos határt, és épp a nyíregyházi Hujdurovic 39 pontos csúcsát adta át a múltnak. Óriási meccs eredményeként ő lett a forduló Legértékesebb Játékosa (MVP)!

Legjobb hatodik ember:

Halász Ákos – Pécsi VSK – PANNONPOWER

Ismételten kitett magáért a fiatal irányító, s továbbra is a legjobb magyar előkészítőként szerepel a bajnokságban. Kiemelkedett a védőmunkája, hiszen az eddigi évadban csupán három alkalommal szerzett más játékos több labdát egy mérkőzésen belül, mint ő tette a Kecskemét ellen. A végjátékban biztos kézzel váltotta pontokra büntetőit, melyekkel bebiztosította csapata győzelmét. 13 pontot (10-ből 3 mezőnyből, 4-ből 0 hárompontos, 11-ből 7 büntető), 3 lepattanót (2 védő, 1 támadó), 6 szerzett labdát, 9 kiharcolt faultot, és 10 gólpasszt tett a közösbe. A negatív oldalon a kihagyott triplákat és 3 eladott labdát kell megemlítenünk, de ezekkel párhuzamosan fontos hangsúlyozni, hogy nélküle nem győzhetett volna a pécsi együttes.

fotó, slide: Bonyhádi Zoltán

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus