A forduló válogatottja - 17. forduló

A hétvégi fordulóban ismét két „újonc” váltotta meg helyét a forduló legjobbjai közé, Richards ismét MVP lett.

Irányító:
Fekete Stefan
- Zalakerámia-ZTE KK (1)

Bár a ZTE vereséget szenvedett a Falco otthonában, de új játékosuk bemutatkozása jól sikerült, hasznosabban és jobban teljesített, mint Dzambics. Ha végre elkerülik a sérülések a kék-fehéreket, akkor játékuknak komoly alapot adhat Fekete játéka, bár a triplák és büntetők terén még javíthat. 19/3 ponttal (13-ból 7 mezőnyből, 4-ből 1 hárompontos, 8-ból 4 büntető), 5 védőlepattanóval, 2 szerzett labdával, 6 kiharcolt faulttal és 10 gólpasszal zárta a mérkőzést.

Dobóhátvéd:
Horváth Ákos
- Jászberényi KSE (1)

A mérkőzés 25. percéig rengeteget dolgozott azért, védekezésben és támadásban egyaránt, hogy mérkőzésben tartsa csapatát. Közel állt ahhoz, hogy megdöntse szezoncsúcsát pontok terén, viszont dobásbiztonságot illetően idei legjobb teljesítményét produkálta. Csapata legjobbjaként szerepelt, 36 játékperc alatt 23/9 pontot (13-ból 8 mezőnyből, 6-ból 3 hárompontos, 4-ből 4 büntető), 3 lepattanót (2 védő, 1 támadó), 3 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt tett a közösbe.

Alacsony-bedobó:
Lasan Kromah
- TLI-Alba Fehérvár (2)

A találkozó döntő részében az ő pontjaira, kosaraira támaszkodott az Alba, mely minden bizonnyal sima vereséggel zárta volna a Pécs elleni ütközetet, ha az elsőéves amerikai játékos nem rukkol ki ilyen ponterős játékkal. Rajta egyáltalán nem múlt a fehérvári együttes sikere, 30 játékperc alatt 26 ponttal (14-ből 9 mezőnyből, 4-ből 1 hárompontos, 10-ből 7 büntető), 6 lepattanóval (4 védő, 2 támadó), 1 szerzett, 4 eladott labdával és 7 kiharcolt faulttal zárt.

Magas-bedobó:
Andrija Csirics
- Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A Kaposvár elleni ponterős játéka nem ért győzelmet, a MAFC otthonában azonban rátett még egy lapáttal korábbi teljesítményére, mely nagy különbségű győzelmet hozott csapata számára. A lepattanók begyűjtése mellett a távoli dobások értékesítésében is jeleskedett, masszív dupla-duplával zárta a mérkőzést. 34/15 pontot (19-ből 11 mezőnyből, 9-ből 5 hárompontos, 8-ból 7 büntető), 11 lepattanót (5 védő, 6 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdát, 8 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt, valamint 1 blokkolt dobást jegyeztek fel neki a statisztikusok.

Center:
Ryan Richards
- Egis Körmend (4)

Nem kapta el egyből a fonalat a mérkőzés elején, ugyanis első három triplakísérlete célt tévesztett. Mégis az ő sikeres távoli kísérletével jött fel közvetlenül az addig vezető Jászberény nyakára a Körmend, s a későbbiekben minimális hibaszázalékkal dolgozott, csupán egyetlen mezőnydobást hibázott el. 33/9 pontot (20-ből 14 mezőnyből, 7-ből 3 hárompontos, 3-ból 2 büntető), 12 lepattanót (7 védő, 5 támadó), 1 szerzett labdát, 6 kiharcolt faultot, és 1 gólpasszt tett hozzá csapata teljesítményéhez, s végzett sorozatban harmadik alkalommal a forduló legértékesebb játékosaként (MVP). A negatív oldalra csupán az első negyedben vállalt korai hárompontosait és négy eladott labdáját lehet felróni.

Legjobb hatodik ember:
Halász Ákos
- Pécsi VSK - PANNONPOWER (6)

Lassan már bérelt helye van itt a legjobb magyar előkészítő játékosnak, aki ebben a fordulóban nem a gólpasszok miatt, sokkal inkább pontos és higgadt büntetőzése, illetve ponterős játéka miatt került a legjobbak közé. Csapata legeredményesebb játékosaként 17 ponttal (12-ből 5 mezőnyből, 2-ből 0 hárompontos, 9-ből 7 büntető), 1-1 védő- és támadólepattanóval, 4 szerzett labdával, 6 kiharcolt faulttal, valamint 2 gólpasszal segítette győzelemhez együttesét.

Foto, Slide - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus