A forduló válogatottja - 18. forduló

Többek között egy remekül dobó és egy dupla-duplázó magyar játékos került a 18. forduló legjobbjai közé.

Zárójelben, hogy a játékos hányadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában.

Irányító és Legjobb hatodik ember:
Halász Ákos
- Pécsi VSK - PANNONPOWER (7)

A pécsiek fiatal játékosa azzal büszkélkedhet, hogy ő került be eddig legtöbb alkalommal a játéknap legjobbjai közé, ráadásul most egyszerre két elismerést zsebelt be. Eladott labda nélkül, 16/6 ponttal (8-ból 6 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 13 gólpasszal, 4 lepattanóval, 2 kiharcolt faulttal, 31 perc alatt összedolgozott 33-as VAL-értékkel fejezte be a mérkőzést.


Dobóhátvéd:
Tóth Péter
- TLI-Alba Fehérvár (1)

Rossz sorozatot szakított meg a székesfehérvári együttes. A soproni bravúros győzelemből oroszlánrészt vállalt a hátvéd, aki rendkívül jó napot fogott ki a távoli dobások terén. Első hat hárompontos kísérletéből ötször talált a gyűrűbe, így társaival együtt már a záró negyed előtt eldöntötték, hogy elviszik a két bajnoki pontot az MBK Arénából. Mint a statisztikájából látható a mezőnymunkából, védekezésből és a társak kiszolgálásából is kivette részét, így egyértelmű, hogy ő végzett a legértékesebb fehérvári játékosként. Idei legjobbját nyújtva, 33-as VAL-értékkel fejezte be a mérkőzést, statisztikai lapjára 22/18 pont (10-ből 7 mezőnyből, 8-ból 6 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 6 lepattanó, 2 szerzett mellett 3 eladott labda, 4 kiharcolt fault és 5 gólpassz került.


Alacsony-bedobó:
Nik Raivio
– Kaposvári KK (7)

Messze csapata legeredményesebb játékosaként zárta a találkozót, 20/6 ponttal (9-ből 6 mezőnyből, 2-ből 2 hárompontos, 9-ből 6 büntető), 8 lepattanóval (6 védő, 2 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdával, valamint 7 kiharcolt faulttal. Ugyan a Kaposvár vereséget szenvedett Nyíregyházán, ez abszolút nem rajta múlt, hosszú hetek óta csapata vezére, az elmúlt tíz meccsen csak a Kecskemét és a Paks ellen maradt húsz pont alatt.


Magas-bedobó:
Andrija Csirics
- Naturtex-SZTE-Szedeák (3)

A Szeged nagy győzelmet aratott a három éllovas után igyekvő Falco ellen, ebben pedig kulcsszerepet vállalt a rutinos erőcsatár. 26/12 ponttal (16-ból 11 mezőnyből, 8-ból 4 hárompontos), 7 lepattanóval (6 védő, 1 támadó), 3 szerzett, 2 eladott labdával, 6 kiharcolt faulttal, és 1 gólpasszal fejezte be a mérkőzést. Dupla-dupla közeli produkciójával, 33-as VAL-értékével, mellyel győzelemhez segítette csapatát, kiérdemelte a forduló legértékesebb játékosának járó MVP címet.


Center:
Darko Balaban
- Naturtex-SZTE-Szedeák (5)

A szegedi siker másik fő letéteményese 28 ponttal (16-ból 12, 5-ből 4 büntető), 7 lepattanóval (5 védő, 2 támadó), 5 kiharcolt faulttal, 4 gólpasszal és 1 blokkal járult hozzá együttese győzelméhez. A negatív oldalra mindössze 2 eladott labda került nála, 34 perc alatt 37-es VAL-mutatóig jutott. Sokoldalú játéka szintén elengedhetetlen volt a győzelemhez, ellenállhatatlan formáját pedig úgy tűnik, hogy állandósította – ráadásul Dukicsot mindössze három ponton tartotta.

slide és fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus