A forduló válogatottja - 19. forduló

Hosszabbítás, nagy fordítás, vasi rangadó a 19. fordulóban, Ryan Richards ismét MVP.

Zárójelben, hogy a játékos hányadik alkalommal szerepel a forduló legjobbjai között.

Irányító:
Thomas Jermaine
- Soproni Sördögök (2)

A jászberényi mérkőzés hosszabbításának elején két hárompontossal lendítette előre a soproni együttest, s a kialakított előny már a Sördögök végső sikerét prognosztizálta. Bár a negatív oldalon meg kell említenünk 9 eladott labdáját, 26/12 ponttal (15-ből 8 mezőnyből, 9-ből 4 hárompontos, 6-ból 6 büntető), 5 lepattanóval (4 védő, 1 támadó), 8 kiharcolt faulttal és 3 gólpasszal segítette győzelemhez csapatát.


Dobóhátvéd:
Perl Zoltán - Falco-Trend Optika KC Szombathely (2)

21/3 pont (12-ből 9 mezőnyből, 1-ből 1 hárompontos, 5-ből 2 büntető), 3 lepattanó, 1-1 szerzett és eladott labda, 5 kiharcolt fault, 5 gólpassz, valamint 1 blokk került a lőlapjára. Nagy szerepet vállalt abból, hogy a Falco megnyerje a kulcsmeccset a száguldó Körmend ellen, a harmadik negyedben vállára vette csapatát, ezzel a győzelemmel pedig a szombathelyiek őrzik negyedik helyüket és egyre közelebb kerülnek a felsőházhoz.


Alacsony-bedobó:
Veljko Budimir - Pécsi VSK - PANNONPOWER (3)

23/6 ponttal (14-ből 7 mezőnyből, 7-ből 2 hárompontos, 8-ból 7 büntető), 7 lepattanóval (6 védő, 1 támadó), 4 szerzett és 1 eladott labdával, valamint 5 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést. Az első negyedben is hozta magát, de a második játékrészben kulcsfontosságú hármast emelt be, amivel megtörte a ZTE lendületét és elindította a baranyaiakat, majd a negyedik negyedben szintén fontos kosarakkal húzta és vezette győzelemre csapatát. Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy ő és Nelson jelentették a különbséget a Zalaegerszeg ellen.


Magas-bedobó:
Hendlein Roland - Kaposvári KK (4)

16 pont (8-ból 7 mezőnyből, 4-ből 4 büntető), 13 lepattanó (6 védő, 7 támadó), 3 szerzett, 2 eladott labda, 5 kiharcolt fault, 2 gólpassz és 4 blokk került a statisztikájába. Hetek óta jól játszik a kaposvári erőcsatár, most nagyon hatékonyan dolgozott védekezésben és ismét tíz lepattanó fölé jutott – ráadásul a hajrában nagyon fontos kosarakat szerzett és a büntetőit is higgadtan értékesítette. Nagyon hatékonyan kosarazott mindkét palánk alatt és bár jóval kevesebb labdát kap, mint tavaly, ezeket nagyon jó százalékkal értékesítette most is, ezzel oroszlánrészt vállalt az Alba elleni rangadó megnyeréséből.


Center:
Ryan Richards - Egis Körmend (5)

Szezoncsúcsot jelentő 42/9 ponttal (25-ből 14 mezőnyből, 6-ból 3 hárompontos, 14-ből 11 büntető), 13 lepattanóval (11 védő, 2 támadó), 4 eladott labdával, 10 kiharcolt faulttal és 2 gólpasszal zárta a mérkőzést. A körmendi centerre nehéz jelzőket találni az utóbbi hetekben, nincs az a védelem, ami meg tudná állítani, ez a teljesítmény pedig akkor is zseniális, ha ezúttal nem párosult mellé győzelem. Ő a negyedik negyedben is megtette a magáét, de most nem igazán akadt társa – ennek ellenére az elmúlt öt fordulóból negyedik alkalommal érdemelte ki a játékhét legértékesebb játékosának járó MVP-címet.


Legjobb hatodik ember:
Jeremy Wise - Atomerőmű SE (2)

25 játékperce alatt 18/6 pontig (12-ből 7 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 2 támadólepattanóig, 3-3 szerzett és eladott labdáig, 3 kiharcolt faultig, és 4 gólpasszig jutott. A Paks egy percre sem hagyott kétséget afelől, hogy nyerni tud-e Szegeden, végig dominálva, támadóoldalon parádésan játszva aratott győzelmet – Wise pedig 18 pontjával a padról beszállva is csapat legjobb dobójaként zárt. A hátvéd eddigi legjobb atomvárosi mérkőzését zárta, az ASE pedig továbbra is vezeti a bajnokságot. 

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus