A forduló válogatottja - 2. forduló

Vasárnap este befejeződött a Férfi NBI/A-csoport alapszakaszának második fordulója. Több találkozó is a negyedik negyedben, vagy csak a végjátékban, hosszabbítás után dőlt el. A szurkolók több kiemelkedő egyéni teljesítményt láthattak a kiélezett mérkőzéseken, továbbá annak is örülhetnek, hogy ismét került magyar játékos a forduló válogatottjába. Lássuk, hogy kik a második játékhét legjobbjai.

Zárójelben, hogy hányadik alkalommal került be a játékos a forduló válogatottjába.

Irányító:

Goran Martinics - Falco KC Szombathely (1)
Már a félkészülési mérkőzések alatt látszott, hogy nagy eséllyel remek vásárt csinált a Falco a montenegrói játékos leigazolásával. Ha kell, akkor pontot termel, védekezik, vagy a társakat szolgálja ki. Ahogy a teljes Falco, úgy ő is komoly erődemonstrációt tartott a Jászberény otthonában. Komoly feladat elé fogja állítani az ellenfeleket az elkövetkezendő fordulókban. 25 percnyi játékidő alatt jutott el 21/9 pontig (10-ből 7 mezőnyből, 4-ből 3 hárompontos, 4-ből 4 büntető), 5 lepattanóig (4 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdáig, 6 kiharcolt faltig, és 6 gólpasszig, melyek összesen 34-es VAL mutatót eredményeztek.

Dobóhátvéd:

Gáspár Dávid - Zalakerámia-ZTE KK (1)
Nagyon jól kezdte az idényt a ZTE 32 éves csapatkapitánya. Az első fordulóban sokat nem ért ponterős játékával, mert sem ő, sem csapata nem tudta tartani a lépést a Hujdorovic által húzott Nyíregyházával, az Alba ellen azonban már más volt a helyzet szombat este. A zalaiak jól tartották magukat, nagy tartásról tettek tanúbizonyságot, és többek között Gáspárnak köszönhetően felzárkóztak, maguk javára fordították a mérkőzést. A hátvéd csereként lépett parkettre és rögtön tíz pontot tett a közösbe a második negyedben. Továbbá két hárompontost küldött a gyűrűbe a mérkőzés végjátékában, a másodikkal vette át a vezetést a ZTE, mely mint később kiderült, győztes kosárnak minősült. 20/9 ponttal (11-ből 7 mezőnyből, 6-ból 3 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 1-1 szerzett és eladott labdával, 3 kiharcolt falttal és 1 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.

Alacsony-bedobó:

Nathan Healy - Zalakerámia-ZTE KK (1)
Hatalmas pofont kapott múlt héten Nyíregyházán a ZTE, de a Gáspár és Healy által vezetett kék-fehérek szép győzelemmel kárpótolták szurkolóikat a nyitó forduló kudarcáért. Ők ketten tartották a mérkőzés elején a hazai csapatban a lelket. Az amerikai játékos nagyon jó, hasznos mezőnymunkát végzett. Különösen akkor lendült bele a védőmunkába, amikor együttesének a legnagyobb szüksége volt rá, a mérkőzés végéhez közeledve. Számolatlanul gyűjtötte a szerzett és gyűrűről lecsorgó labdákat. A lefújáskor 18/3 pont (11-ből 6 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 8-ból 5 büntető), 16 lepattanó (11 védő, 5 támadó), 5 szerzett és csak 1 eladott labda, 7 kiharcolt falt, és 1-1 kapott, illetve kiosztott blokk állt a neve mellett.

Magas-bedobó:

Milos Boriszov - Soproni Sördögök (2)
A negyedik negyedben szerzett 15 pontjával teremtette meg a hosszabbítás lehetőségét, lélek- és önbizalomépítő kosarakkal pörgette fel csapatát. A hosszabbításban két fontos triplát küldött helyére, közülük a másodikkal szinte eldöntötte a mérkőzést a Sopron javára. 34/15 pontot (21-ből 12 mezőnyből, 10-ből 5 hárompontosból, 5-ből 5 büntetőből), 12 lepattanót (11 védő, 1 támadó), 3 szerzett mellett 5 eladott labdát, 5 kiharcolt faltot, valamint 1 gólpasszt jegyzett. Ezzel a teljesítményével rászolgált a forduló legjobb játékosának járó MVP címre.

Center:

Nermin  Hujdorovic - Marso-Nyíregyháza KK (2)
Nem hozott olyan ellenállhatatlan támadójátékot a teljes mérkőzés folyamán, mint tette a szezon első találkozóján, de így is bőségesen tett annyit, hogy ő legyen a forduló legjobb centere. A második félidőben pontosabban játszott, hatékonyabban fejezte be dobásait, lehetőségeit, mellyel erős támpontot adott a nyíregyházi együttesnek, mely már két győzelemnél tart. Összesen 22 pont (17-ből 8 mezőnyből, 6-ból 6 büntető), 13 lepattanó (9 védő, 4 támadó), 2 eladott labda, 6 kiharcolt falt, és 1 blokk került a statisztikájába 38 játékperc alatt, ami 31-es VAL mutatót jelent.

Legjobb hatodik ember:

Mario Edwards - Soproni Sördögök (1)
Meggyőzte a soproni vezetést, ezért maradhat a csapat keretében erre a szezonra a hátvéd, aki sokat tett ezért ezen az összecsapáson is. Boriszovval karöltve minden követ megmozgattak a fordításért a negyedik negyedben és a hosszabbításban egyaránt. A rendes játékidő végén dobott duplája hosszabbítást ért a Sopronnak, a győzelmet pedig többek között annak köszönhette a kék-fehér mezes alakulat, hogy Edwards biztos kézzel váltotta pontokra büntetőit a hosszabbítás utolsó percében. 17/6 pontot (9-ből 5 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 6-ból 5 büntető), 2 lepattanót, 1 szerett labdát, és 3 gólpasszt jegyeztek a lőlapjára, továbbá 3 eladott labdát a negatív oldalra.

Foto - sakc.hu
Slide - ztekosar.hu, Bálizs Zsuzsa

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus