A forduló válogatottja - 20. forduló

Még a ma kezdődő újabb forduló előtt nézzük meg, hogy kik voltak a 20. játéknap legjobbjai, köztük három "újonccal".

Irányító:
Anthony Nelson - Pécsi VSK - PANNONPOWER (4)

Száz pont fölé jutott a hétvégi játéknapon a baranyai együttes a Körmend legyőzése alkalmával, melyből a bajnokság egyik legjobb gólpasszadója is komoly részt vállalt. Védőmunkájára nem lehetett panasz, a társak kiszolgálásában, játékszervezésben pedig kimagaslott, ráadásul eladott labda nélkül hozta le a mérkőzést. Statisztikájába 35 játékperce alatt 17 pont (8-ból 5 mezőnyből, 9-ből 7 büntető), 7 lepattanó (6 védő, 1 támadó), 4 szerzett labda, 9 kiharcolt fault és 9 gólpassz került.


Dobóhátvéd:
Fodor Kristóf
- MAFC (1)

Nagyon küzdött a meghatározó játékosát nélkülöző MAFC az NYKK otthonában. Lakosa mellett Fodor emelkedett ki, de nem csak a fővárosi gárdából, hanem a mezőnyből is. Talán mondanunk sem kell, hogy szezonbeli legjobb játékát nyújtva komoly érdemeket szerzett abban, hogy együttese szorossá tudta tenni a mérkőzést. Utoljára 2012 decemberében termelt olyan pontmennyiséget, mint a Nyíregyháza otthonában. 24/9 pontos, A-csoportos karriercsúccsal (11-ből 6 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 9-ből 9 büntető), 2 szerzett, 3 eladott labdával, 6 kiharcolt faulttal és 2 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.


Alacsony-bedobó:
Nik Raivio
- Kaposvári KK (8)

Komolyan megnehezítette a jászberényi alakulat a Kaposvár dolgát, viszont ahogy már megszokhattuk az amerikai játékostól, kevés vállalással is ponterős, s egyben hasznos játékkal szolgált együttese számára. Ahogy az is szinte rendszeres tőle, hogy a lőlap minden rubrikáját alaposan kitölti - amellett, hogy közel állt a dupla-duplához, a gólpasszok, szerzett labdák számát illetően sem érhette kritika. A statisztikusok 31 játékperc alatt 18/6 pontot (10-ből 6 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 4-ből 4 büntető), 8 lepattanót (6 védő, 2 támadó), 4 szerzett, 2 eladott labdát, 6 kiharcolt faultot és 4 gólpasszt jegyeztek fel neki, valamint megszerezte a forduló legjobb játékosának járó (MVP) címet.


Magas-bedobó:
Ryan Evans
- Atomerőmű SE (1)

Igaz, hogy az ASE a vártnál jóval simábban győzte le a Falcót, de az amerikai játékos nem akkor gyűjtötte be pontjait, amikor már eldőlt a mérkőzés. Tarthatatlannak bizonyult a szombathelyi játékosok számára, mindössze két elhibázott mezőnykísérletet jegyeztek fel neki a negatívumok között. 23 játékperc alatt jutott el 31-es VAL értékig, csapata legeredményesebb játékosaként 23/6 ponttal (10-ből 8 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 5-ből 5 büntető), 4 lepattanóval (3 védő, 1 támadó), 1 szerzett labdával, 2 kiharcolt faulttal, valamint 3 gólpasszal fejezte be az összecsapást.


Center:
Nermin Hujdurovics
- Marso-Nyíregyháza KK (6)

Egyeduralkodónak bizonyult támadásban a gyűrű környékén, sorra értékesítette lehetőségeit, minimális hibaszázalékkal dolgozott. Nagy mennyiségű pontot termelt, nagy biztonsággal kijelenthető, hogy nélküle - vagy visszafogottabb teljesítménye esetén - vereséget szenvedett volna a Sitku-legénység. 32 pontot (15-ből 12 mezőnyből, 11-ből 8 büntető), 8 lepattanót (5 védő, 3 támadó), 4 szerzett labdát, 11 kiharcolt faultot, és 1 kiosztott blokkot tett a közösbe.


Legjobb hatodik ember:
Török Rolland
- Egis Körmend (1)

Amikor pályán volt, akkor túlzás nélkül állítható, hogy ő tartotta a lelket a körmendi együttesben, ennek nyugtázásához elég egy rövid pillantást vetni a statisztikai lapjára. A rossz dobóformában játszó vasi együttesben ő emelkedett ki leginkább, főleg hibátlan távoli dobásaival, harcosságával. Szezonbeli legponterősebb mérkőzésén 17/9 ponttal (9-ből 7 mezőnyből, 3-ból 3 hárompontos), 7 lepattanóval (4 védő, 3 támadó) és 1 eladott labdával zárt 22 játékperc után.

Slide és Fotó - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus