A forduló válogatottja - 22. forduló

A vasárnapi mérkőzések után kialakult a Férfi NBI/A-csoportban a 22. forduló válogatottja. Régi fényében tündöklő MVP.

Irányító:

Dustin Ware - Jászberényi KSE (2)

Bár nem elsősorban irányítói erényeket csillogtatott a MAFC elleni mérkőzésen az amerikai játékos, az ő általa szállított pontmennyiség nélkül bajba kerülhetett volna a jászsági együttes. A végjátékban nagyon jó helyen volt nála a labda, s magabiztosan büntetőzött. Ki kell emelni, hogy mindössze egyetlen eladott labdát vétett. 20/3 pontot (13-ból 6 mezőnyből, 5-ből 1 hárompontos, 8-ból 7 büntető), 6 lepattanót, 3 szerzett labdát, 9 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt tett a közösbe. A negatív oldalon csupán az átlagosnál gyengébb triplamutatóját és 1 eladott labdáját lehet megemlíteni.


Dobóhátvéd:

Kerpel-Fronius Balázs – Jászberényi KSE (2)

Egy olyan találkozón, melyen a hátrányban játszó ellenfelet sehogy sem lehet leszakítani, nagyon jól jön egy biztos kezű, ponterős játékos, aki kosaraival rendre visszaveti az ellen felzárkózási kísérleteit. Pontosan így tett a fiatal hátvéd is, aki mindössze egyetlen távoli kísérletet hibázott el, s ami még ennél is nagyobb fegyvertény, együttese legeredményesebb játékosaként zárta az összecsapást. 21/12 ponttal (11-ből 8 mezőnyből, 5-ből 4 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 6 lepattanóval (3 védő, 3 támadó), 1 kiharcolt faulttal és 1 gólpasszal segítette csapatát.


Alacsony-bedobó:

Lasan Kromah – TLI-Alba Fehérvár (3)

Közvetlen riválisát nagyon simán, elsöprő különbséggel múlta felül a fehérvári együttes. A győzelemben nagy szerepe volt a fiatal amerikai magasembernek, aki masszív dupla-duplával a találkozó egyik – ha nem a legjobb – játékosaként szerepelt. Statisztikájába 31 perc játékidő alatt 24 pont (16-ból 9 mezőnyből, 6-ból 6 büntető), 12 lepattanó (9 védő, 3 támadó), 3 szerzett, 1 eladott labda, 7 kiharcolt fault és 4 gólpassz került.


Magas-bedobó:

Hendlein Roland – Kaposvári KK (5)

Mondhatni ő végezte el a piszkos munkát, fontos szerepet töltött be a palánk alatti védekezésben. Alaposan kivette részét Richards semlegesítéséből, igazi légelhárítóként funkcionált, melyet igazolnak a blokkolt dobásai. 15 ponttal (11-ből 6 mezőnyből, 3-ból 3 büntető), 10 lepattanóval (9 védő, 1 támadó), 2 szerzett labdával, 2 kiharcolt faulttal, 4 gólpasszal, valamint 3 kiosztott blokkal zárta a mérkőzést.


Center:

Marko Spica - Kaposvári KK (2)

Régi fényében tündökölt a kaposváriak centere. Amellett, hogy Richardsot húsz pont alatt tartotta, az ellenfél palánkja alatt lubickolt és megállíthatatlannak bizonyult, az ő duplája döntötte el végérvényesen a Kaposvár javára a szombati mérkőzést. 32 percet töltött a pályán, s ennyi idő alatt 32 pontot (17-ből 14 mezőnyből, 4-ből 4 büntető), 6 lepattanót (4 védő, 2 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdát, 6 kiharcolt faultot jegyeztek fel neki a statisztikusok. Elvitathatatlanul és magabiztosan szerezte meg a forduló legértékesebb játékosának járó (MVP) címet.


Legjobb hatodik ember:

Latinovics Momcsilo - Egis Körmend (1)

Idei legjobb játékát hozta a vasiak honosított hátvédje, aki nagyon jól kezdett, miután pályára került, villámgyorsan jutott el tíz pontig. Nem elhanyagolható tény, hogy jóval felülmúlta a piros-fekete együttes új igazolását. 19/6 ponttal (12-ből 8 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 4 lepattanóval (2 védő, 2 támadó), 1-1 szerzett és eladott labdával, valamint 4 gólpasszal zárt, 22 percet tölthetett a parketten.

Fotó és Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus