A forduló válogatottja - 23. forduló

Káprázatos MVP, elsőbálozó, vesztes meccsen villogó, extra Hatodik Ember és fehérvári menők a forduló válogatottjában.

Irányító

Jermaine Thomas – Soproni Sördögök (3)

A Sopron karmestere óriási meccset játszott és bár csapata alulmaradt Körmenden, nem kérdés, hogy ő volt a forduló legjobb irányítója. Komoly tűzerő alatt tartotta Déri Csaba együttesét, végül 37 ponttal és 7 triplával zárt, emellé leszedett három lepattanót, kiosztott négy gólpasszt és kiharcolt hat faultot – 38-as VAL-értékig jutott. Szinte egymaga tartotta meccsben csapatát, rajta kívül egyedül Boriszov tett hozzá érdemi pontmennyiséget, így is majdnem százat hintett a Sopron – balszerencséjére Richards és Popadics vezérletével több volt most a Körmendben.


Dobóhátvéd

Vladimir Panics – Zalakerámia ZTE KK (1)

A szezon győzelmét aratta a ZTE a MAFC ellen, ezzel pedig elmozdult a kieső helyről. A siker két fő eleme a két légiós, Panics és Cohadarevics volt – bár a forduló legjobb kettese Popadics volt, róla külön teszünk említést a Legjobb Hatodik Embernél, így Panics befért az ötösünkbe. Végül 23 ponttal, 9 lepattanóval, 4 szerzett labdával és 5 kiharcolt faulttal zárt, ami 31-es VAL-értéket jelentett – így először került be a forduló válogatottjába.


Alacsony-bedobó

Lasan Kromah – TLI-Alba Fehérvár (3)

Az Alba dobógépe 24 pontig jutott, közte négy triplával – bár nem ő volt az egyetlen remeklő játékos a fehérváriaknál, neki is kulcsszerep jutott a listavezető elleni hosszabbításos győzelemből. A ráadás végén ő is nagyon fontos hármast süllyesztett el és bár Tóth Péter most nem fért be a keretbe, két Alba-játékosnak mindenképpen helye van a forduló legjobb ötösében.


Magas-bedobó

Ernests Kalve – TLI-Alba Fehérvár (2)

Ő volt a fehérvári győzelem másik fő letéteményese – a listavezető Paksnak egy pillanatig sem volt rá válasza, Kalve dominált ezen a poszton. 25 pontot szórt, közte három triplával, amiből kettőt ráadásul a hosszabbításban süllyesztett el, így óriási szerepet vállalt az Alba-sikerből, mindemellett a védekezésből is kivette a részét – az Eilingsfeld-Körtélyesi-Szabó trió összesen 9 pontot tudott hozzátenni az ASE részéről. Másodszor került be csapatunkba, de ha ő és csapata is így folytatja, nem utoljára…


Center

Darko Balaban – Naturtex-SZTE-Szedeák (6)

Vitathatatlanul a forduló legjobb játékosa (MVP) volt ezúttal, sőt, az NBI/A-csoport idei talán legjobb mérkőzését játszotta. Egészen hihetetlen ütemben és hatékonysággal termelte a pontokat, végül 36 egységgel zárt úgy, hogy 19 dobásából 17 célt ért – félelmetes számok. Főleg úgy, hogy emellé leszedett 16 lepattanót, kiharcolt nyolc faultot és kiosztott négy gólpasszt, a centerposzton gyengélkedő Jászberény nem tudott vele mit kezdeni. 54-es VAL-értéke kettővel marad el Ryan Richards (éppen az Alba ellen elért) idei csúcsától.


Legjobb Hatodik Ember

Marko Popadics – Egis Körmend (1)

A hátvéd volt a motorja a Körmend Sopron elleni győzelmének, a 31-ig jutó Richards mellett elsősorban ő remekelt. Végül 29 pontot szórt (5/6 tripla, 10/10 büntető), kiharcolt hét faultot és kiosztott négy gólpasszt, teljesítménye 36-os VAL-t ért. Különösen az utolsó negyedben volt elemében, tripláival és büntetőivel hozta fel a Körmendet, majd fordította meg a meccset – rá nem volt válaszuk Rujákéknak, így kulcsszerepet vállalt a nagy vasi sikerből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus