A forduló válogatottja - 24. forduló

A Férfi NBI/A-csoport 24. fordulójában több újonc került be a játéknap legjobbjai közé, köztük magyar játékos is.

Zárójelben, hogy a játékos hányadik alkalommal szerepel a forduló legjobbjai között.

Irányító:
Ronald Taylor
- Marso Nyíregyháza KK (1)

Szezonbeli legjobb mérkőzését hozta az amerikai játékos. Igyekezett a statisztikai lap rovatait minél jobban kitölteni, melyet hatékonyan végrehajtott, csupán a kihagyott büntetőket és 3 eladott labdáját kell megemlíteni a negatív oldalon. A Martinics nélkül felálló Falco ellen szinte lubickolt a támadó oldalon, melyről a dobáspontossága is tanúskodik. Végig pályán tartotta Sitku mester, s 40 játékperce alatt 30/6 pontot (18-ból 12 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos, 7-ből 4 büntető), 5 lepattanót (4 védő, 1 támadó), 5 szerzett labdát, 8 kiharcolt faultot, 6 gólpasszt és 2 kiosztott blokkot tett a közösbe. Debütálása alkalmával rögtön kiérdemelte a forduló legjobb játékosának járó (MVP) címet.


Dobóhátvéd:
Kovács Péter
- KTE-Duna Aszfalt (1)

Szezonbeli legjobb, s egyben legponterősebb mérkőzését tudhatja maga mögött a válogatott hátvéd. Az Alba elleni idegenbeli mérkőzés utolsó pillanataiban Supola és Mitchell között tett fel egy ziccert, mely a gyűrűbe hullt, ez pedig győzelmet ért a KTE-nek. Amellett, hogy négy eladott labdát védett, ki kell emelni védőmunkáját, ugyanis nem mindennapi, hogy egy játékos 6(!) szerzett labdát mutasson fel. 16/9 pontot (10-ből 6 mezőnyből, 6-ból 3 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 5 lepattanót (4 védő, 1 támadó), 6 szerzett, 4 eladott labdát, 5 kiharcolt faultot és 1 gólpasszt jegyeztek fel neki a statisztikusok.


Alacsony-bedobó:
Horváth Ákos
- Fairium Jászberényi KSE (2)

Bravúros diadalt aratott a listavezető Atomerőmű SE felett a JKSE, a győzelemnek fontos részese volt a korábbi válogatott bedobó. A 34. születésnapját a tegnapi napon ünneplő játékos megelőlegezett ajándékot kapott a megnyert mérkőzéssel, ezen felül közel állt ahhoz, hogy dupla-duplával zárja a mérkőzést - irányítói erényeket is csillogatott, a hatékony befejezések mellett az előkészítésben is jeleskedett. Együttese legeredményesebb játékosaként 22/15 ponttal (15-ből 8 mezőnyből, 9-ből 5 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 5 lepattanóval, 3 eladott labdával, 2 kiharcolt faulttal és 8 gólpasszal zárt 36 pályán töltött perc után.


Magas-bedobó:
Kolarics Marko
- Marso Nyíregyháza KK (3)

Bár a dobáspontosság terén akadtak problémái a magasembernek, de védekezésben idei legjobb mérkőzését hozta, izmos dupla-duplával segítette győzelemhez együttesét. 37 játékperc alatt 18/6 pontot (15-ből 7 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 13 lepattanót (10 védő, 3 támadó), 6 szerzett labdát, 4 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt, és 3 blokkolt dobást tett a közösbe.


Center:
Marko Spica - Kaposvári KK (3)

Kiütötte a Sopron együttesét a Hendlein-Spica duó által vezetett somogyországi alakulat, támadójátékuk hatékonyságával nemcsak a Sopront lepték meg, hanem az ellenfél ismeretében a közvéleményt is. A kaposvári középjátékos alig hibázott dobást a mérkőzés folyamán, s mindössze 24 játékperc elegendő volt számára, hogy kimagasló statisztikai mutatókat produkáljon. 20 ponttal (12-ból 10 mezőnyből), 8 lepattanóval (5 védő, 3 támadó), 2 szerzett, 1 eladott labdával, 2 kiharcolt faulttal, 5 gólpasszal, valamint 1 blokkal zárta a mérkőzést.


Legjobb hatodik ember:
Asthon Mitchell - TLI-Alba Fehérvár (1)

A tökéletes debütáláshoz már csak annyi hiányzott volna az amerikai játékosnak, hogy együttese győztesen hagyja el a parkettet. A sérülés miatt kieső Kromah mellett csak ő tudott tíz pont fölé kerülni az Albából, igaz, Mitchell a húszas határt ostromolta, s a mezőny legeredményesebb játékosaként zárta a rangadót. 29 játékperc alatt 19/6 pont (10-ből 5 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos, 7-ből 7 büntető), 5 lepattanó (3 védő, 2 támadó), 2 eladott labda, 3 kiharcolt fault és 1 gólpassz került a lőlapjára.

Slide és Fotó - szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus