A forduló válogatottja - 4. forduló

Pénteken kezdődött és szerda este zárult a Férfi NBI/A-csoport 4. fordulója. A kiemelkedő légiós teljesítmények mellett meg kell említenünk, hogy magyar játékos is került a forduló válogatottjába.

Irányító:
Dustin Ware – Jászberény KSE (1)

A hétkőzi forduló után szombaton újabb győzelmet jegyzett a Jászberény. A sikerből fontos részt vállalt az amerikai hátvéd, hiszen a csapat eredményessége mellett remek egyéni statisztikákat tudott felmutatni. Mindössze két lepattanóra volt attól, hogy tripla-duplával zárjon. Sok ellenfélnek fog még kellemetlen perceket szerezni, többek között precíz büntetőzésével. 21/6 ponttal (9-ből 6 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos, 7-ből 7 büntető), 8 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 9 kiharcolt falttal, és 12 gólpasszal vette ki részét együttese második győzelméből. A negatív oszlopokba 2 eladott labda és 3 falt került, ennek ellenére bőven negyven feletti, pontosan 46-os VAL mutatóval fejezte be a találkozót.

Dobóhátvéd:
Darrin Govens
– Egis Körmend (1)

Továbbra is várat magára a Körmend első győzelme, kérdés, hogy mikor fog bekövetkezni az áttörés. Lehet, hogy kevesebb pontra és több gólpasszra lenne szükség Lemontól és Govenstől. Az amerikai kisember sokat vállalt a mezőnymunkából, de ponterősségével rendre csak zárkóztatni tudta együttesét. 27/12 ponttal (17-ből 9 mezőnyből, 9-ből 4 hárompontos, 6-ból 5 büntető), 7 lepattanóval (4 védő, 3 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával, 9 kiharcolt falttal, ám csupán 1 gólpasszal zárta a mérkőzést.

Alacsony-bedobó:
Nathan Healy
– Zalakerámia-ZTE KK (2)

A társak visszafogott ponttermése miatt kénytelen volt egyedül húzni csapatát, ennek ellenére játéka nem csapott át céltalan dobások vállalásába. Rajta kívül egyetlen ZTE játékos jutott el tíz pontig. Az eddig lejátszott találkozók után egyértelműen látszik, hogy a zalai légiósok közül kiemelkedik a sokoldalú játékos. Nagyon magabiztosan, jó dobáskiválasztást alkalmazva váltotta pontokra helyzeteit, egyedül a kihagyott büntetők miatt lehet némi hiányérzete. 30/6 pont (15-ből 11 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos, 10-ből 6 büntető), 9 lepattanó (4 védő, 5 támadó), 1 szerzett, 3 eladott labda, 8 kiharcolt falt, 1 gólpassz, és 1 blokk került a statisztikájába. Hiába végzett a mérkőzés legjobbjaként, 36-os VAL mutatóval, a győzelmet egyedül nem tudta megszerezni együttesének.

Magas-bedobó:
Rasztko Dramicsanin – Jászberényi KSE (1)

A szezonkezdet neki sem sikerült jól, ellenben az elmúlt két mérkőzésen nem csak csapata, de a bajnokság egyik legjobbjaként szerepelt. A záró negyed utolsó négy percében 8 pontot, közte egy hárompontost süllyesztett el a körmendiek gyűrűjében - tette mindezt 73-70-es állásnál, így bátran kijelenthető, hogy nagyban neki köszönhető, hogy a jászsági együttes be tudta húzni a győzelmet. 29/6 pontos (15-ből 10 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos, 8-ból 7 büntető), 6 lepattanós (5 védő, 1 támadó), 2 szerzett, 1 eladott labdás, 6 kiharcolt faltos teljesítményével rászolgált a forduló legjobb játékosának járó MVP-címre.

Center:
Stavros Toutziarakis – MAFC (1)

Szoros meccset játszott csapata a Szeged otthonában, vezetett is, elérhető közelségben volt a győzelem is, azonban az eladott labdák meggátolták az első siker megszerzését. Persze nyilvánvaló tény, ha nem érkezik hatékony dobóforma és dupla-dupla a bajnokság legjobb lepattanózójától, akkor aligha foroghatott volna veszélyben a szegediek győzelme. 28 pont (15-ből 11 mezőnyből, 9-ből 6 büntető), 13 lepattanó (7 védő, 6 támadó), 1 szerzett és 4 eladott labda, 6 kiharcolt falt, 6 gólpassz, 1-1 kiosztott és kapott blokk került a lőlapjára 38 játékperce alatt.

Legjobb hatodik ember:
Halász Ákos
– Pécsi VSK – PANNONPOWER (1)

Két egymást követő találkozón is 8-8 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, a vereséggel záruló nyíregyházi mérkőzés után az Alba ellen, úgy tette mindezt, hogy az eladott labdáinak számát nullára(!) redukálta, továbbá tripla-dupla közeli produktummal örvendeztette meg edzőjét és a pécsi szurkolókat. Csapata kiütéses győzelméből oroszlánrészt vállalt, hárompontosaival pedig valószínű, hogy az őrületbe kergette a fehérvári játékosokat. 22 játékperc alatt jutott el 28-as (!) VAL mutatóig, továbbá 13/12 pont (6-ból 4 hárompontos, 2-ből 1 büntető), 7 lepattanó (4 védő, 3 támadó), 1 szerzett labda, 2 kiharcolt falt, és 8 gólpassz került a statisztikai lapjára.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus