A forduló válogatottja - 5. forduló

A Férfi NBI/A-csoport szombaton záruló 5. fordulójának legjobbjait mutatjuk be, köztük három magyar játékossal.

Irányító:
Thomas Jermaine - Soproni Sördögök (1)

A Sopron ugyan elvesztette veretlenségét az Alba Fehérvár otthonában, de a Sabáli-legénység veresége legkevésbé a válogatott irányítón múlt. Pihenő nélkül játszotta végig a teljes mérkőzést, és a játék minden elemében csapata hasznára volt, legyen az a védekezés, támadások szervezése, befejezése. 40 játékperce alatt 34-es VAL mutatóig jutott, 24/6 pontot (19-ből 9 mezőnyből, 6-ból 2 hárompontos, 5-ből 4 büntető), 7 lepattanó (5 védő, 2 támadó), 4 szerzett labda mellett 2 eladott, 7 kiharcolt falt és 5 gólpassz került a statisztikájába. Teljesítményével kiérdemelte a forduló MVP-je címet.

Dobóhátvéd:
Perl Zoltán - Falco KC Szombathely (1)

Elképesztő sebességgel robog a listavezető Falco, mely négy találkozó után is veretlen és szerzett pontjainak átlaga bőven száz felett van mérkőzésenként. A jól működő gépezet egyik legfőbb láncszeme a több poszton is bevethető tehetség. A péntek esti találkozón nagyon minimális hibaszázalékkal teljesített, csupán 3 rontott mezőnykísérletet és 1 eladott labdát kellett feljegyezni nála a negatív oldalra. Minden bizonnyal még a tavalyinál is jobb szezon előtt áll Perl, aki még sok örömöt fog okozni a sárga-fekete híveknek. 23/3 pont (13-ból 10 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 2 lepattanó, 1 eladott labda, 3 kiharcolt falt és 5 gólpassz állt neve mellett a lefújáskor.

Alacsony-bedobó:
Nik Raivio - Kaposvári KK (1)

A korábbiakban már megszokhattuk tőle, hogy nem okoz számára gondot, hogy a statisztikai lap minden rubrikáját gazdagon kitöltse. Így tett a hétvégi fordulóban is, és már egy találkozó alapján egyértelműen látszik, hogy sokkal könnyebben hozza a tőle elvárt szintet, ha szerkezetileg teljes csapatban tud játszani. Ponterős játéka mellett dupla-duplával járult hozzá csapata győzelméhez, mellyel három mérkőzéses vereségsorozat szakadt meg. 20/9 ponttal (15-ből 8 mezőnyből, 6-ból 3 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 10 lepattanóval (9 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal, 1 gólpasszal, 1-1 kapott és kiosztott blokkal zárt.

Magas-bedobó:
Hendlein Roland - Kaposvári KK (1)

A hétvégi forduló teljesen igazolta, hogy egy center hiányzott a tavalyi szezon egyik legjobb játékosa mellől, hogy azt a formát hozza, melyet az előző idényben. Az eddig öt mérkőzés közül a Nyíregyháza ellen magasan a legjobb játékát hozta, amivel döntő érdemeket szerzett a kaposvári alakulat győzelméből. Dupla duplával zárt és ami a legfontosabb, úgy jutott húsz pont fölé, hogy csupán egyetlen mezőnykísérletet hibázott el. 23 ponttal (12-ből 11 mezőnyből, 1-ből 1 büntető), 10 lepattanóval (5 védő, 5 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdával, továbbá 2 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.

Center:
Nermin Hujdurovic - Marso - Nyíregyháza KK (4)

Lassan előre bérelt helye lesz a nyíregyházi magasembernek a forduló válogatottjában. Egyértelmű, hogy ő a legkiemelkedőbb játékos a Sitku-legénységből, melyet játéknapról-játéknapra igazol. A Kaposvár otthonában támadásban ismételten produktív estét hozott össze, hiszen a mezőny legeredményesebb játékosaként fejezte be az összecsapást - igaz, másnak nem igazán örülhetett, hiszen az NYKK vereséggel távozott. 29 pontot (15-ből 10 mezőnyből, 10-ből 9 büntető), 6 lepattanót (5 védő, 1 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdát, 7 kiharcolt faltot, valamint 2 blokkot jegyeztek fel neki a statisztikusok.

Legjobb hatodik ember:
Halász Ákos - Pécsi VSK - PANNONPOWER (2)

Az elmúlt forduló után ismét a fiatal pécsi játékos érdemelte ki ezt a kitüntető címet. A kispadról beállva komoly mennyiségű játékidőt kapott Csirke Ferenctől, melyet meg is hálált. Jól kezdte a mérkőzést, faltokat harcolt ki, 2+1-es játékot jegyzett, gólpasszokat továbbított a társak felé. Hárompontosait vagy akkor értékesítette, amikor a felzárkózáshoz, vagy a pécsi előny megszilárdításához szükségeltetett. Nagyon fontos szerepet tölt be a baranyai együttes rotációjában, és újfent igazolta, hogy elbírja a rá bízott terheket. 28 játékperc alatt 12/6 pontot (5-ből 3 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos, 5-ből 4 büntető), 5 lepattanót (4 védő, 1 támadó), 4 eladott, 1 szerzett labdát, 5 kiharcolt faltot, és 4 gólpasszt jegyeztek a lőlapjára, mellyel fontos győzelemhez segítette együttesét.

Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus