A forduló válogatottja - 6. forduló

Kizárólag sima győzelmek születtek a Férfi NBI/A-csoport 6. fordulójában. A legjobb játékosok listája az alábbiakban olvasható.

Zárójelben szerepel, hogy a játékos hányadik alkalommal került be a forduló legjobbjai közé.

Irányító:
Anthony Nelson - Pécsi VSK – Pannonpower (2)

Fontos győzelmet szerzett hazai pályán a pécsi együttesnek, a sikernek pedig újfent tevékeny részese volt az amerikai játékmester. Igaz, hogy öt eladott labdát vétett, de a találkozó fontos szakaszaiban pontosan játszott, minimális hibaszázalékkal. Jól bontotta a zalai csapat védelmét, a büntetőkből kínálkozó lehetőségekből pedig többnyire pontot ért el. A lefújásig 35 játékperc alatt 19/3 pont (8-ból 5 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos, 11-ből 8 büntető), 4 lepattanó (3 védő, 1 támadó), 2 szerzett mellett 5 eladott labda, 8 kiharcolt falt és 6 gólpassz került fel a lőlapjára.

Dobóhátvéd:
Nik Raivio – Kaposvári KK (2)

Magyarországi karrierje egyik legjobb mérkőzését hozta az amerikai játékos. Ahogy csapata, úgy ő is precízen váltotta be dobóhelyzeteit. Csupán egy duplát és két hárompontost hibázott, 77%-os hatékonysággal célzott mezőnyből, továbbá a játék többi elemében is kiemelkedett a játékosok közül. A forduló legjobb játékosaként végzett 28/9 ponttal (13-ból 10 mezőnyből, 5-ből 3 hárompontos, 7-ből 5 büntető), 8 lepattanóval (7 védő, 1 támadó), 3-3 szerzett és eladott labdával, 5 kiharcolt falttal, 5 gólpasszal, és 1 blokkolt dobással.

Alacsony-bedobó:
Veljko Budimir  - Pécsi VSK – Pannonpower (1)

Budimirnek elvitathatatlan érdemei vannak a pécsiek hármas győzelmi szériájában. A szezonkezdet nem sikerült számára a legjobban, komolyan meggyűlt a gondja a dobáspontossággal, különösen a távoli kísérleteknél. Ahogy csapatának a győzelmek, úgy érkeznek számára a húsz pont feletti mérkőzések, s dobáspontossága közelíti vagy meghaladja az 50%-ot. A ZTE-vel szemben megvívott találkozón a mezőny legeredményesebb játékosaként végzett. 26/9 ponttal (17-ből 8 mezőnyből, 8-ból 3 hármas, 8-ból 7 büntető), 5 lepattanóval (3 védő, 2 támadó), 1-1 szerzett és eladott labdával, 6 kiharcolt falttal, 2 gólpasszal, valamint 2 blokkal zárta a mérkőzést.

Magas-bedobó:
Hall Derek – Falco – Trend Optika KC Szombathely  (1)

A vasi rangadó megnyerésével tovább szaporította győzelmei számát a szombathelyi együttes. A sikernek tevékeny részese volt a magyar felmenőkkel rendelkező magasember, aki hatékonyan szállt be a kispadról. A belső játékokból szerzett pontok és a gyors támadások alapozták meg a sárga-fekete alakulat diadalát, Hall a második legponterősebb Falco-játékosként fejezte be a mérkőzést. Érdekesség, hogy ilyen pontmennyiséget utoljára február 15-én, jelenlegi egyesülete ellen tudott produkálni. Összességében 17/3 pontot (13-ból 8 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos, 2-ből 0 büntető), 7 lepattanót (5 védő, 2 támadó), és 1 kiharcolt faltot jegyzett.

Center:
Hendlein Roland – Kaposvári KK (2)

Úgy fest, hogy egy csapásra visszatért ahhoz a formához, mely a legutóbbi szezon döntő többségében jellemezte. Az elmúlt két mérkőzésén 24 mezőnydobást vállalt, melyből 21-et váltott kosárra, mely egyrészt nagy mértékű koncentrációról, másrészt a dobóhelyzetek és dobáskiválasztás jó felismeréséről, végrehajtásáról tanúskodik. Ezzel a formajavulással komoly segítségére lehet a Kaposvárnak, mely maga mögött hagyta vereségsorozatát és elkezdte a felzárkózást az élcsapatok felé. Hendlein 35 játékperce alatt 30-as VAL mutatót hozott össze, 21/3 ponttal (12-ből 10 mezőnyből, 1-ből 1 hárompontos), 7 lepattanóval (2 védő, 5 támadó), 1 szerzett és 2 eladott labdával, 1 kiharcolt falttal, 3 gólpasszal, és 1 blokkolt dobással zárta a mérkőzést.

Legjobb hatodik ember:
Halász Ákos – Pécsi VSK – Pannonpower (3)

Újfent bekerült a forduló válogatottjába a pécsi játékos, ami nem is csoda, hiszen sorra hozza az olyan mérkőzéseket, melyeken nem csak pontszerzésben, hanem a társak kiszolgálásában is jeleskedik, sőt kiemelkedik. Átlagosan közel 6 gólpasszt oszt ki mérkőzésenként, mellyel a bajnokság legjobb öt játékosa között szerepel ebben a kategóriában. A Zalaegerszeggel szemben megnyert mérkőzésen már az első félidőben hat aszisztnál járt, továbbá a második negyedben nyolc ponttal, közte egy hárompontossal segítette együttesét. 21 játékperc alatt összessen 12/3 pont (7-ből 4 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 3-ból 3 büntető), 4 lepattanó, 2 szerzett, 4 eladott labda, 2 kiharcolt falt, továbbá 8 gólpassz került a statisztikai lapjára.

Slide - delfinek.hu
Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus