A forduló válogatottja - 8.

A 8. bajnoki körben is láthattunk kimagasló egyéni teljesítményeket. Zagorac 47 VAL értékű játéka vagy Wittmann 5 triplás produkciója, de akár a mindössze 27 perc alatt 38 VAL értéket összehozó Jones centermunkája is megérte a dicséretet. A három K: Kecskemét, Körmend, Kaposvár, valamint az ASE, a Falco, illetve legjobb hatodik embert illetően a Pécs adott most fordulós válogatottunkba egy-egy kosarast.

Irányító

Wittmann Krisztián (Kecskemét)

Két kiváló karmesteri tevékenységet is láthattunk ebben a fordulóban, s mivel most a dobóhátvédeknél egy leheletnyivel kevesebb kiugró produkció volt, mintkettejüket a forduló csapatába jelöltem. Közülük Wittmann szerepel eredeti posztján, egyesben, főleg azért, mert jó karmesterhez méltó módon 7 gólpasszt osztott ki, vagyis a többiek kiszolgálása mellett szinte csak hab volt a tortán, hogy 19 pontot szerzett. Mindemellett 27 VAL a teljesítménymutatója. Az is bőven átlagon felüli tett Wittmann részéről, hogy 5 triplát is elsüllyesztett (az pedig érdekesség, hogy távolról pontosabban célzott, mint közelről). Önmagát sem tartalékolta Wittmann, hiszen bátran felvállalta a faultokat - ki is pontozódott.

Dobóhátvéd

Devon Lee Moore (Körmend)

Ő a másik irányító, aki azonban kettesként került a forduló csapatába. A presztízs rangadónak számító MTE - ZTE meccsen az ő vezérletével győzött a Körmend, amivel elkezdte a felzárkózást a középmezőnyhöz. Moore volt az, aki - néhány társával egyetemben - sokat tett a hazaiak fordításáért a mérkőzés derekán, emellett jól mozgatta csapatát. Az extra mutató, hogy mind a 9 büntetőjét bedobta, így 19 pontjának majdnem a felét szerezte rögzített játékhelyzetből. 35 VAL volt a teljesítmény mutatója, ami 5 gólpasszt is tartalmazott, emellett 8 kiharcolt faultot. Morre (és Fears, valamint Rakocsevics) produkciója igazolta a régi tételt, hogy ha három légiósod hatvan pont környékén dob, nagy baj már nem érhet (ők hárman 64-et termeltek ezen a mérkőzésen).

Alacsonybedobó

Hendlein Roland (Kaposvár)

Itt is csaltam egy kicsit, mivel Hendlein nem hármas poszton játszik többnyire, de egyfelől olyan túlkínálat volt négyes és ötös poszton a remek teljsítményeket illetően, hogy valakit indokolatlanul ki kellett volna hagyni, ha szigorúan ragaszkodok a posztokhoz, másfelől Roli azért tud hármast is játszani, ha kell. A Kaposvár egyik vezére volt ő az ellen a Sopron ellen, amely gárda ebben az idényben jelezte, hogy nagyon simán be óhajt kerülni a felsőházba - ott meg már bármi előfordulhat. Ráadásul nagyobb teher hárult most Hendleinre (és persze a többi kaposvárira is), mert Puljko nélkül játszott a somogyi alakulat. A magyar fiú azonban ezúttal is jókor dobott kosarakat, a statisztikai mutatója pedig brilliáns: 22 dobott pont, 13 lepattanó (dupla-dupla), 36 VAL érték.

Magasbedobó

Zeljko Zagorac (Falco)

Az első sikerét megszerző szombathelyiek vezére volt ismét. Más kérdés, hogy az eddigi hét meccs közül több alkalommal volt kritikán aluli a produkciója (önmagához képest), ezért attól, hogy végre azt nyújtja, amit tud, nem kell feltétlenül hasra esni, ám ez a mostani olyan nívósra sikeredett, hogy nem lehet nem elismerni. Az viszont elgondolkoztató, hogy milyen varázsütés kellett ahhoz, hogy a szlovén játékos ilyen szinten feljavuljon... 27 pontjára (1 triplával közte), 14 lepattanójára, 10 kiharcolt faultjára (speciális tripla-dupla), és 47 VAL értékére egy szó van: brutális.

Center

Jarrod Jones (Paks)

Maga az, hogy az ASE szinte lelépte az egyébként előtte pár nappal szép nemzetközi sikert elérő Albát, már feltételezi, hogy a hazaiak kiválóan teljesítettek. Közülük Jones volt az, aki ráadásul tavalyi csapata ellen viszonylag rövidebb idő alatt produkált klasszis mutatókat: 25 dobott pont, 14 lepattanó (dupla-dupla), valamint 38 VAL érték - mindez "csak" 27 perc alatt, 69%-os mezőnymutatóval. Jones már a derbi elején nagyon élt, s ontotta a kosarakat, ám később sem adta alább, emellett a tőle megszokott módon amikor csak tudott látványos zsákolásokkal szórakoztatta a publikumot.

Legjobb hatodik ember

Chris Mortellaro (Pécs)

Három percen múlt, hogy ő lehet a legjobb hatodik ember ebben a 8. körben. Ennyi telt el ugyanis a meccsből, amikor becserélte őt edzője, s tette ezt helyesen, hiszen bár még sokat kell csiszolódnia a PVSK játékához és az új társaihoz, de a Green sérülése után igazolt olasz-amerikai center szépen kosarazott első magyarországi bajnokiján. Sőt, ha csak a pontokat nézzük, mondhatjuk, hogy ha ő nincs, sokkal simábban kikap Jászberényben a baranyai alakulat. Mortellaro 16 pontja, 5 lepattanója és 5 kiharcolt faultja (26 VAL érték mellett) sem volt elég a sikerhez, ám számára jó belépőnek számít.

Fotók: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus