A forduló válogatottja - 9. forduló

Vasárnap este befejeződött a 9. forduló a Férfi NBI/A-csoportban, lássuk, hogy mely játékosok kerültek be a forduló válogatottjába.

Irányító:
Lakosa Zsolt - MAFC (1)

A soproni Thomas és a kecskeméti Kinney is pályázott a erre a posztra, de mindkettőjük főlé nőtt a MAFC fiatal játékosa. Az első félidőben még viszonylag csendesen gyűjtögette pontjait, de a záró negyedben tíz pontjával akár győzelemre is vezethette volna övéit, ha nem érkezik a jászberényi egyenlítést jelentő tripla. A hosszabbításban biztos kézzel értékesítette büntetőit, így ráadás után ugyan, de megszületett a piros-fekete alakulat második győzelme. Hihetetlen mezőnymukát végzett hiszen 22/6 pontja (11-ből 5 mezőnyből, 6-ból 2 hárompontos, 12-ből 10 büntető) mellé begyűjtött 10 lepattanót (8 védő, 2 támadó), 10 kiharcolt faltot, 5 gólpasszt, és csupán 1 eladott labdát vétett. A klasszikus tripla-dupla nem jött össze neki, de emiatt minden bizonnyal aligha bánkódik ő, vagy szurkolói, edzői, hiszen az újonc ismét nagy csatában szerezte meg a győzelmet. Lakosa ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte a forduló legjobb játékosának járó (MVP) címet.


Dobóhátvéd
Walter Lemon Jr. - Egis Körmend (1)

A harmadik negyedben mutatott nagy felzárkózás legaktívabb szereplője volt, szinte minden megmozdulása bejött a találkozó ezen szakaszában. A visszatérés azonban nem csak a társak, de az ő erejét is felemésztette. Az ennek ellenére is bizonyos, hogy ő a piros-feketék légióstriójának legmegbízhatóbb, leghatékonyabb tagja. 30/3 pontot (19-ből 11 mezőnyből, 4-ből 1 hárompontos, 9-ből 7 büntető), 6 lepattanót (5 védő, 1 támadó), 4 szerzett, 3 eladott labdát, 9 kiharcolt faltot, 4 gólpasszt, 1-1 kiosztott és kapott blokkot jegyeztek fel neki a statisztikusok. Pihenő nélkül játszotta végig a találkozót, s a statisztikái, VAL értéke mellett talán az jellemzi legjobban teljesítményét, hogy a szurkolók más légiós nevét még nem skandálták a szezonban, csak az övét.


Alacsony-bedobó:
Nik Raivio - Kaposvári KK (3)

Az első félidőben kialakított masszív előny leadása után minimális, egypontos Körmend vezetésnél az ő kosár jó plusz egy büntetős játéka indította meg a kaposvári csapatot a győzelem felé. A végjátékhoz közelítve egy hárompontossal döntötte el a találkozót sorsát. A legeredményesebb kaposvári játékosként végzett, mindössze egyetlen lepattanó hiányzott neki a dupla-duplához. 36 játékperce alatt 23/6 pontot (15-ből 8 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos, 7-ből 5 büntető), 9 lepattanót (8 védő, 1 támadó), 3-3 szerzett és eladott labdát, 10 kiharcolt faltot, és 1 kapott blokkot jegyzett.


Magas-bedobó:
Cleveland Melvin - TLI-Alba Fehérvár (1)

Nagy küzdelemre késztette a szegedi együttes az Alba Fehérvár csapatát, s nagyon nehezen tudta volna hozni a győzelmet a kék-fehér mezes alakulat az amerikai magasember nélkül. Melvin ugyanis a hátára vette a csapatot a záró játékrészben, 12 pontot, közte két hárompontost szállított, ezzel végérvényesen eldöntötte a találkozó sorsát. Szezonbeli legjobb játékát hozta, 25/6 ponttal (16-ból 11 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 2-ből 1 büntető), 4 lepattanóval (2 védő, 2 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal, valamint 1 blokkolt dobással zárt.


Center:
Milan Majsztorovics - Falco-Trend Optika KC Szombathely (1)

A szombathelyiek eddig jellemzően hatékony magasember-rotációjából sem Dukics, sem Hall nem tudott érdemi teljesítménnyel szolgálni a pontok terén, így jóval nagyobb teher hárult a szerb játékosra, aki minden tőle telhetőt megtett a csapat sikeréért. 17 pontot (10-ből 6 mezőnyből, 5-ből 5 büntető), 8 lepattanót (3 védő, 5 támadó), 5 kiharcolt faltot, 1 gólpasszt, valamint 1 blokkot tett a közösbe, rajta múlt legkevésbé, hogy újra vereséget szenvedett hazai pályán a Falco.


Legjobb hatodik ember:
Mócsán Bálint - MAFC (1)

A forduló, de talán mondhatjuk, a szezon legkellemesebb meglepetését szolgáltatta a 17 éves játékos. Az eddig mindössze 15 játékpercet kapó bedobó a kispadról szállt be, és meggyőző játékával arra sarkallta Timbus mestert, hogy pályán tartsa. Alaposan megszolgálta a bizalmat, ugyanis a harmadik negyedben három triplát, köztük egy extra távoli dobást süllyesztett el a vendégek gyűrűjében. A negyedik tíz percben lélektanilag fontos kosarat szerzett, de a mindent eldöntő dobását a hosszabbításra tartogatta. 34 játékperc alatt 16/12 pontot (10-ből 6 mezőnyből, 6-ból 4 hárompontos), 3 lepattanót (2 védő, 1 támadó), 2 szerzett, 3 eladott labdát, és 3 kiharcolt faltot jegyzett. A vele készült interjút ezen a linken olvashatjátok.

Fotó (2.) - Mester Botond

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus