A forduló válogatottja - Alapszakasz - 10. forduló

Az elmúlt héten lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 10. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 10. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

 

Irányító
Chris Dunn - Atomerőmű SE (1)

A paksiak irányítója szinte végig kitűnően mozgatta csapatát a TLI-Alba Fehérvár elleni rangadón, azt is hozzá kell tenni persze, hogy az Alba védekezése finoman szólva is megkönnyítette dolgát. Ettől függetlenül egy kiemelt fontosságú meccsen hozott dupla-duplát (17 pont, 12 gólpassz), és ezt az sem nagyon árnyékolja, hogy volt 4 eladott labdája, illetve kintről nem nagyon ment neki a dobás (6/9 dupla, 1/4 tripla, 2/3 büntető). Volt még 5 lepattanója és 5 kiharcolt faultja is, így végül 34 perc alatt 27 VAL-lal zárt.

Hozzá kell tenni, a héten borzasztóan sok jó teljesítmény érkezett a hátvédektől, irányítóktól, hiszen a pécsi Anthony Nelson is dupla-duplát ért el a Szeged ellen (15 pont, 10 gólpassz, 28 VAL), illetve a soproni Hernst Laroche is Nyíregyházán (19 pont, 11 pattanó, 27 VAL), a ZTE-nél Darrin Govens inkább a pontokban jeleskedett (26 pont, 30 VAL), Kendrick Perry pedig mindenből kivette a részét, hasonló VAL-mutatóért (17 pont, 7 pattanó, 6 kiharcolt fault, 5 gólpassz, 27 VAL). Dunn mellett leginkább a rangadó döntött, mert ötük között egyébként nem sok különbség volt a héten egyéni mutatóikat nézve.


Dobóhátvéd
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Asztalt (3)

Itt egy kicsit csalni kellett most, mert az egyébként kiscsatárt játszó Djeraszimovics került be dobóhátvédnek, de egyrészt ő korábban sokat játszott itt is, másrészt Govenst leszámítva elég markáns különbség volt közte és a többi "elvi" kettes között. A Kecskemét az új amerikai játékos, Alexander érkezése óta komoly javuláson ment keresztül, Djeraszimovics azonban továbbra is csapata legjobb pontszerzője, most 25 pontot hozott kiváló hatékonysággal (6/6 dupla, 3/4 tripla, 4/6 büntető). Volt emellett 5 pattanója, 4 kiharcolt faultja, 3 gólpassza és 1 szerzett labdája is, szinte hibátlanul hozta le a MAFC elleni találkozót - 29 perc alatt végül 32 VAL-lal zárt.
 

Kiscsatár
Hrvoje Puljko - Kaposvári KK (1)

A Kaposvárra visszatérő kiscsatár első kiemelkedő meccse sokáig nem váratott magára, a Körmenden egy ideig szépen helyt álló somogyiak legjobbja volt. Ahogy azt tőle megszokhattuk már, főleg a kinti dobásokban jeleskedett, így szorgoskodott össze 29 pontot (4/4 dupla, 6/11 tripla, 3/3 büntető), de emellett volt 6 lepattanója, 5 kiharcolt faultja és 3 gólpassza is, 2 eladott labdájára pedig 2 szerzett is jutott. A kaposváriak számára jól alakuló második negyedben neki és Ubillának köszönhetően fordított a KKK, nem rajta múlt utána sem, hogy nem sikerült a bravúr idegenben Kmézics Zorán csapatának. 37 perc alatt 34 VAL-lal zárt, amivel a forduló MVP-je is lehetett volna, de volt egy hozzá hasonló teljesítmény, ami egy nagyobb rangadón győzelmet ért, így erről a címről most lemaradt a horvát játékos.


Erőcsatár
Sztrahinja Milosevics - Szolnoki Olaj KK (2)

Bár a Zenit Szentpétervár elleni mérkőzése nagyon nem sikerült, ezt leszámítva hetek óta bombaformában játszik a bajnok hármas-négyes átmenete, ezt bizonyította vasárnap, a Falco idegenbeli legyőzésekor is, amikor csapata egyértelműen legjobbja volt. 26 ponttal (6/11 dupla, 3/6 tripla, 5/6 büntető), 6 pattanóval és 2 blokkal zárta a Szombathelyen rendezett rangadót, amelyet 73-65-re meg is nyert az Olaj a vezetésével. A szerb játékosnak volt még 6 kiharcolt faultja és 1-1 gólpassza, valamint szerzett labdája, eladott játékszer nélkül, így 35 perc alatt 31-es VAL-mutatót hozott össze. Mivel a Falco-Szolnok volt a forduló egyik rangadója, méghozzá a kettő közül a keményebb, szorosabb, és ezen vállalt döntő szerepet Milosevics, ráadásul összhatékonyságban is alig maradt el Puljkótól, így ezúttal ő lett a forduló MVP-je, legértékesebb játékosa.
 

Center
Djordje Pantelics - Zalakerámia ZTE KK (3)

Govens ugyan kimaradt ezúttal a forduló válogatottjából, Pantelics azonban harmadik alkalommal kapott már helyet itt, miután a Jászberény ellen egy igazi centerekhez méltó számsort hozott. 9 pontja miatt még nem nagyon kellene kiemelni (3/5 dupla, 1/4 tripla), viszont leszedett 15 pattanót, amelyből 5-öt a támadópalánk alatt gyűjtött be, és volt 8 blokkja is, elég erősen kacérkodott a tripla-duplával. 3 kiharcolt fault, 1-1 gólpassz és szerzett, valamint 3 eladott labda került még be a neve mellé, így 37 perc alatt 27 VAL-t ért el összesen. Volt ugyan ennél jobb teljesítmény is ötös poszton, de Kemal Karahodzics a MAFC ellen hozott 31 VAL-t, azt ebben az esetben most nem értékeltük olyan sokra, mint Pantelics közel tripla-dupla számait.
 

Legjobb hatodik ember
Tóth Norbert - Egis Körmend (2)

A Körmend cseremagasa ezúttal is extra hatékony volt a kevés játékidejében, hiszen 14 perc alatt gyűjtött 11 pontot (1/1 dupla, 1/2 tripla, 6/8 büntető) és szedett 5 lepattanót. Volt még 5 kiharcolt faultja, 2 szerzett labdája és egy gólpassza is, így összesen 18-as VAL-mutatót rakott össze, de azt is ki kell emelni, hogy a harmadik negyedben 58-57 után az ő segítségével lépett meg csapata a Kaposvártól - két perc alatt szerzett 4 pontot büntetőkből és dobott egy triplát is, így gyakorlatilag egymaga intézte azt a 8-0-s futást, ami után már nem tudott visszajönni a meccsbe a somogyi alakulat.

Itt egyébként meg lehet említeni a Paks padját (Watkins, Kovács Ákos, Robinson), Bus Ivánt vagy a 19 pontot szerző Kovács Ádámot a MAFC-ból, ők mind hasznosan játszottak a padról ebben a fordulóban.


Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus