A forduló válogatottja - alapszakasz - 10. forduló

Tegnap befejeződött a magyar férfi A-csoport alapszakaszának tizedik köre - a forduló válogatottját olvashatjátok a paksi MVP-vel.

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló8. forduló9. forduló, 7. forduló

 

Irányító
Damier Erik Pitts - JP Auto - JKSE (1)

A Jászberény Pitts vezetésével idegenben győzte le a Szedeákot, és továbbra is meggyőzően játszik a jászsági együttes. Az irányító 34 és fél perc alatt kipontozódott, de addig 28 pont (8/10 dupla, 2/7 tripla, 6/7 büntető), 1 pattanó, 5 gólpassz, 2 szerzett és 6 eladott labda, valamint 10 kiharcolt fault is a neve mellé került, így végül 27 VAL-lal zárta az összecsapást. A TF-nél Boris Krnjajski ugyanilyen teljesítményt hozott, de Pitts idegenben győzelemre vezette csapatát, ezt többre értékeltük ezúttal, még ha a korábbi magyar utánpótlás válogatott kosaras teljesítménye is kiemelendő.


Dobóhátvéd
Donte Clark - SERCO - TF-BP (1)

Krnjajski nem került be a forduló legjobbjai közé, két csapattársa azonban igen. A TF kifejezetten jó mérkőzést hozott a Sopron ellen, szoros meccsen kapott ki a fővárosi alakulat, és ebben kulcsszerepet játszott Clark, aki végigjátszotta a 40 percet, és ezalatt 28 pontot (8/18 dupla, 2/3 tripla, 6/7 büntető), 6 pattanót, 4 gólpasszt, 2 szerzett labdát, illetve 3 beütött és 6 kiharcolt személyi hibát jegyzett, így kereken 30 VAL-t szorgoskodott össze.


Kiscsatár
Milos Boriszov - DEAC (5)

A DEAC montenegrói játékosa újfent kiemelkedő produkciót nyújtott a játéknap során, ezt ezúttal a ZTE bánta. 25 pontos (6/8 dupla, 1/6 tripla, 10/10 büntető), 10 lepattanós dupla-duplája mellett volt még 3 gólpassza, 3-3 szerzett és eladott labdája, valamint 2 beütött és 6 kiharcolt faultja. 33 és fél perc alatt 35 VAL-t hozott csapata konyhájára, ami mindössze 1-gyel maradt el a kör legjobb teljesítményétől.


Erőcsatár
Logan McLane - SERCO - TF-BP (1)

Egy másik TF-légiós is helyet kapott ezen a héten a forduló legjobbjai között, McLane-nek is kulcsszerepe volt abban, hogy az újonc nagyon megszorongatta a Sopront. A magasember a 23 pontos (6/10 dupla, 2/6 tripla, 5/6 büntető), 11 lepattanós dupla-duplája mellett 1-1 blokkot és szerzett labdát, illetve 1 beütött és 5 kiharcolt személyi hibát is fel tudott mutatni, ami Clarkhoz hasonlóan 30 VAL-t ért összesen.


Center
Nikola Jevtovics - Atomerőmű SE (4)

Az ASE szerb magasembere az utóbbi hetekben az egész bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosa, rendkívül hatékony mérkőzéseket pakolt egymás mellé most már sokadjára. Az Alba elleni idegenbeli sikerből hibátlan dobóteljesítménnyel szerzett 28 ponttal (14/14 dupla), 8 pattanóval, 2 blokkal, 3-3 szerzett és eladott labdával, valamint 3 beütött és 1 kiharcolt faulttal vette ki a részét. Ez 26 és fél perc alatt 36 VAL-t ért, ami az egész kör legjobb egyéni mutatója volt - mivel csapata is nyert, méghozzá idegenben, így ő lett a forduló a MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Desonta Bradford - Egis Körmend (4)
Takács Norbert - Sopron KC (1)

Jevtovics mellett a Körmend irányítója is kiemelkedik az elmúlt hetekben, most is bekerült legjobb csereként - igaz, az elvileg Jevtovics volt. Bradford a Szolnok elleni idegenbeli vereség alkalmával 17 pontig (5/9 dupla, 1/3 tripla, 4/7 büntető), 8 lepattanóig, 6 gólpasszig, 1 blokkig, 1 szerzett és 2 eladott labdáig, illetve 4-4 beütött és kiharcolt személyi hibáig jutott, így kevesebb mint 29 perc alatt 22 VAL-lal zárt. Ennél 3 VAL-lal gyengébbet hozott Takács Norbert, akinek azonban kulcsszerepe volt a Sopron budapesti győzelmében. A magyar játékos csapata egyik legjobbjaként 18 pontot (5/8 tripla, 3/3 büntető), 4 pattanót, valamint 3-3 beütött és kiharcolt faultot ért el kevesebb mint 27 perc alatt, ezért beraktuk Bradford mellé - a debreceni Manigat 20 ponttal és 18 VAL-lal éppcsak elmaradt tőlük.

Fotó, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus