A forduló válogatottja - Alapszakasz - 11. forduló

Az elmúlt hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 11. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 11. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló, 6. forduló, 7. forduló, 8. forduló, 9. forduló, 10. forduló

 

Irányító
Hernst Laroche - Sopron KC (1)

A forduló legszorosabb meccsén játszott kulcsszerepet a győztes csapat amerikai irányítója. Laroche inkább a pontszerzéssel volt most elfoglalva, hiszen 30 pontot szórt (9/14 kettes, 3/6 tripla, 3/9 büntető) úgy, hogy nem volt gólpassza, de 5 eladott labdája igen. Emellett azért volt 7 pattanója, 7 kiharcolt faultja és 1 szerzett labdája is, így a hosszabbításos meccsen 37 perc alatt 26 VAL-ig jutott. Két dolog miatt nem lehetett a forduló MVP-je, hiába játszott meghatározó szerepet a kör legjobb meccsén. Egyrészt VAL-mutatóban azért elég sokkal elmaradt a legjobbaktól, másrészt a végére elfáradt/túlpörgött, brutális hatékonysága volt a negyedik negyedig, de az utolsó felvonásban és a ráadásban hibázott el 5 rontott ketteskísérletéből 3-at, két eladott labdát vétett csak a hosszabbításban és két büntetőt is hibázott a rendes játékidő legvégén,  utóbbi végzetes is lehetett volna.

Érdemeit nem lehet elvitatni, ott a helye szerintünk a forduló válogatottjában - ezért előzte meg nálunk a nála 3 VAL-lal többet hozó körmendit, Kendrick Perryt -, de a végjátékban amennyi jót hozott, annyi rosszat is 

 

Dobóhátvéd
Wesley Channels - Egis Körmend (2)

Mindkét körmendi hátvéd jól teljesített a hétvégén, közülük mégis Channels került be a forduló legjobbjai közé. Az amerikai játékos a Pécs elleni győztes találkozón kiváló hatékonysággal dobott 27 pontot (5/7 kettes, 4/7 tripla, 5/8 büntető), volt 8 pattanója, 5 gólpassza, 1 szerzett labdája és 10 kiharcolt faultja is, így összességében kiemelkedően játszott még akkor is, ha 8 eladott labdája rengeteg. 34 perc alatt 31 VAL-t szerzett, de nem ezért kapott helyet a válogatottban, hanem azért, mert a harmadik negyedben döntő érdemei voltak a Körmend fordításában és a győzelmet jelentő különbség kiépítésében: 43-38-ra még a PVSK vezetett, de Channels ekkor 3 triplát szórt egymás után, a negyedet összesen 15 ponttal fejezte be, majd erre rápakolt még 4-et a negyedik felvonás első bő egy percében, ekkorra pedig csapata már 11 ponttal állt jobban ellenfelénél. Volt nála jobb VAL is a forduló során, de akkora szerepe volt ebben az igen nehéz, Pécs ellen aratott győzelemben, hogy megosztott MVP is lett.

Ugyanezen a poszton a fehérvári Anthony Myles 33 VAL-t hozott 25 ponttal, de mire megdobta harmadik és negyedik pontját, csapata már egy húszassal vezetett, így ezt most kevésbé értékeltük, mint Channels produktumát.
 

Kiscsatár
Troy Barnies - Atomerőmű SE (3)

A Paks a vártnál talán nehezebben gyűrte le a MARSO Nyíregyháza együttesét, de az amerikai kiscsatár most már sokadjára nyújtott megbízható, jó teljesítményt. Barnies 28 perc alatt 22 pontot termelt (6/9 dupla, 3/4 tripla, 1/1 büntető), volt emellett 11 pattanója is, úgyhogy elég erős dupla-duplát szállított. 2 szerzett labdája, 2 kiharcolt faultja, 1 gólpassza és 1 eladott labdája 31 VAL-t jelentett neki, amellyel harmadjára került már be 11 forduló során a kör legjobbjai közé.


Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (1)

Némi meglepetésre először került be a forduló legjobbjai közé Hendlein, aki összességében így sem panaszkodhat, a bajnokság egyik legjobb játékosa - csak eddig mindig volt nála 1-2 jobb produkció az adott héten. Az újjáalakuló Kaposvár a hétvégén egyik riválisát, a Kecskemétet intézte el hazai pályán, amelyből az erőcsatár 17 ponttal (8/11 dupla, 0/1 tripla, 1/1 büntető) és 10 pattanóval vette ki a részét, tehát Barnieshoz hasonlóan ő is dupla-duplázott. Hendleinnek emellett volt még 3 blokkja, 2 kiharcolt faultja, 1-1 gólpassza és szerzett labdája eladott játékszer nélkül. Szinte hiba nélkül játszott, nem nagyon erőlködött, így is 27 VAL-lal zárt 35 perc alatt.
 

Center
Lóránt Péter - TLI-Alba Fehérvár (2)

Bár Myles nem került be az Albából ezúttal a legjobb ötösbe, Lórántnak így is helye volt itt. Az egész székesfehérvári alakulat sokkal agilisabb volt a Falcónál, szép leindították Kálmánékat, átrohantak a szombathelyi gárdán, de Lórántot még a többiek közül is ki lehet emelni. A magasember összesen 20 pontot (8/11 dupla, 4/4 büntető), 5 pattanót, 5 gólpasszt, 2 blokkot, 3 szerzett és 1 eladott labdát, valamint 3 kiharcolt faultot jegyzett, de ebből az első 10 percben megvolt már neki 8 pont, 2 pattanó, 3 szerzett labda, 2 gólpassz és 2 blokk - ekkor volt 28-13 az állás, a lényegi kérdések itt el is dőltek. Az Alba ugyan kiütéses győzelmet aratott, ahol azért könnyebb összeszedni jó VAL mutatót, de azt sem szabad elfelejteni, hogy ez alapvetően egy rangadó volt (legalábbis annak indult), ami nem kis mértékben Lórántnak köszönhetően lett olyan sima, amilyen, így 25 perc alatt összeszedett 33 VAL-jával ő lett a másik megosztott MVP - Channels egy nagyobb ütközet kulcsszerepét vállalta magára, a kör egyéni legjobbját VAL alapján viszont Lóránt nyújtotta.
 

Legjobb hatodik ember
Ryan Watkins - Atomerőmű SE (2)

Watkins a sima ötösre is eséllyel pályázott volna, ő, illetve Spica voltak a héten a centerek közül még azok, akik ehhez megfelelő produkciót nyújtottak, de Lórántot ezúttal nem lehetett megelőzni. A paksi középjátékos ettől függetlenül így is pazarul játszott a Nyíregyháza ellen, hiszen 26 perc alatt 23 pontot (10/15 dupla, 3/5 büntető) és 14 pattanót ért el, amiből ráadásul 9 támadópattanó volt. 1 blokkot, 4 kiharcolt faultot és 3 eladott labdát is felírhattak mellé a statisztikusok, így 32 VAL-ig jutott összesen, ezzel lett a legjobb hatodik ember most - mondhatni kezdi felvenni a szegedi formáját.

Meg kell említeni még egy Albást, a héten ugyanis Ryan Pearson is nagyon hatékonyan szállt be a padról, Lóránt mellett leginkább neki köszönhető az a roham, amivel a Fehérvár leszakította magától a Falcót, 22 perc alatt 21 VAL-t hozott, szinte hiba nélkül (16 pont, 7/8 kettes, 0/1 tripla, 6 pattanó, 3 gólpassz, 1 eladott labda).


Foto, Slide - szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus