A forduló válogatottja - Alapszakasz - 12. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 12. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 12. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló, 6. forduló, 7. forduló, 8. forduló, 9. forduló, 10. forduló, 11. forduló

 

Irányító
Anthony Nelson - PVSK-PANNONPOWER (1)

A Pécsre nemrég visszatérő hátvéd kitűnő teljesítményt nyújtott a Kecskemét elleni találkozón, amely borzasztóan fontos volt Csirke Ferenc együttese számára. A PVSK amerikai játékosa 36 perc alatt 21 pontot szórt úgy, hogy leginkább a büntetőkben jeleskedett, 10 kiharcolt faultja is volt (4/7 dupla, 1/2 tripla, 10/12 büntető). Volt emellett 6 pattanója, 4 gólpassza és 1 szerzett labdája is 2 eladott mellett, szinte tökéletes teljesítményt nyújtott. 33 VAL-lal végzett, amivel holtversenyben a legjobb lett ezen a hétvégén, ezúttal azonban ez nem ért MVP címet nálunk.

Kiemelendő a MAFC irányítója, Deville Smith, aki szintén 33 VAL-t hozott a Sopron KC ellen, a harmadik negyedben 10 pontot, a negyedikben pedig 8-at jegyzett, és leginkább neki köszönhető, hogy a fővárosi együttes olyan jól tartotta magát a Sopron ellen. Ettől függetlenül Nelson kapott helyet az 5+1 fős csapatban, mert fontos rangadón mutatott produkciója győzelmet ért.
 

Dobóhátvéd
Molnár András - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Az ő helyére is bekerülhetett volna Smith (vagy Nelson, és a másik amerikai helyére Smith), de Molnár tegnap, a Falco elleni mérkőzésen kulcsszerepet játszott a Szedeák győzelmében. Együttese már 20 ponttal is vezetett a 3. negyed elején, ezt követően azonban átvette a vezetést Kálmán László csapata a záró 10 perc legelején. Ekkor passzolta meg Jereminov Molnárt kétszer is hátsó befutást követően, majd szórt még két triplát a swingman, ezzel szakították le végleg a Falcót. A negyedik negyedben 13 egységet szerzett, a teljes mérkőzés során pedig 25-öt, szinte hibátlan mutatóval (5/6 kettes, 4/5 tripla, 3/4 büntető). Volt még 3 gólpassza, 3 pattanója, 2 szerzett labdája és 2 kiharcolt faultja 0 eladott labda mellett, így 25 perc alatt 28-as VAL-lal és +26-tal végzett - utóbbi egy 9 ponttal megnyert meccsen kiemelkedő.
 

Kiscsatár
Hrvoje Puljko - Kaposvári KK (2)

Puljko finoman szólva is bombaformában tért vissza Kaposvárra, egészen kitűnően játszik, mióta újra a Somogy megyei alakulat játékosa. Ezen a hétvégén a Jászberény ellen szakadt ki a zsák nála, miután 36 perc alatt 28 pontot szerzett úgy, hogy 6 triplát is értékesített (4/6 dupla, 6/12 tripla, 2/2 büntető). Nemcsak a pontszerzésre figyelt, hanem szerzett még 9 pattanót, 4 gólpasszt, 4 labdát és 2 kiharcolt faultot is. Az összképen még 4 eladott labdája sem tud annyit rontani, hogy kikerüljön a forduló válogatottjából, hiszen 33-as VAL-t szorgoskodott össze, így újfent ő volt a legjobb kiscsatár. (Malcolm Miller 24 pontos, 10 pattanós, összesen 30 VAL-t érő meccse ezúttal épphogy, de kevés volt.)


Erőcsatár
Tristan Spurlock - TLI-Alba Fehérvár (4)

A korábbi fordulókat nézve meglepetés, mert nem ez volt a trend eddig, de ez a kör egyáltalán nem a négyes poszton szereplő játékosokról szólt. Az Alba amerikai játékosa néhány gyengébb, izzadtságszagúbb meccs után újfent sokoldalú énjét hozta a Nyíregyháza ellen, hiszen 15 pontja (2/5 dupla, 3/5 tripla, 2/4 büntető) mellett volt 8 pattanója (4 támadó), 7 gólpassza, 4 szerzett labdája és 3 kiharcolt faultja úgy, hogy nem adta el egyszer sem a játékszert - ez az a statisztikai sor, ami a szezon elején jellemző volt rá, és amellyel egyértelműen az NBI/A egyik, ha nem a legjobb, de legalábbis legsokoldalúbb légiósának tűnt. 31 perc alatt 27 VAL-t ért el, ezzel lett a héten a legjobb erőcsatár.
 

Center
Djordje Pantelics - Zalakerámia ZTE KK (4)

A Falco egykori centerén a szezon eleji sérülése gyakorlatilag semmilyen szinten nem látszik már, az egyébként is kitűnő formában lévő zalaegerszegi csapat (talán) legjobb játékosa jelenleg Pantelics. A ZTE a hétvége egyik rangadóján az ASE-t verte, amelyből a szerb center 38 perc alatt 17 ponttal vette ki a részét úgy, hogy megint alig használt labdát ehhez (3/4 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető), emellett pedig volt 13 pattanója, 5 blokkja és 3 szerzett labdája - ha elöl-hátul kiemelkedő centermunkát nézünk, akkor hetek óta Pantelics a mérvadó szint, persze egy kis extra távoli dobóformával megfűszerezve. 3 kiharcolt faultja és 2 gólpassza még 3 eladott labdájával együtt is 34 VAL-t ért neki a héten. A legutóbbi hat körből már harmadjára került be a válogatottba, és mivel az egyik nagy rangadón játszott kulcsszerepet egy győztes meccsen (a másik rangadón ennyire kiemelkedő produkciók nem voltak), így a 7. forduló után ezúttal is ő lett nálunk a játéknap legértékesebb játékosa, a forduló MVP-je.
 

Legjobb hatodik ember
Ryan Pearson - TLI-Alba Fehérvár (1)

Az Alba negyedik amerikaija egyre inkább kezdi felvenni a ritmust, egyre jobb kondiban van hosszú sérülését és kihagyását követően. Már az elmúlt héten is az egyik legjobb csere volt az egész bajnokságban, ebben a fordulóban pedig ő lett a legjobb hatodik ember, miután a Nyíregyháza legyőzéséből 26 ponttal (11/18 dupla, 1/1 tripla, 1/3 büntető), 5 pattanóval és 4 kiharcolt faulttal vette ki a részét - ez két eladott labdájával együtt is 22 VAL-t ért neki 26 perc alatt.


Foto, Slide - ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus