A forduló válogatottja - Alapszakasz - 15. forduló

Szombaton lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 15. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 15. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló, 14. forduló

 

Irányító
Hernst Laroche - Sopron KC (2)

A forduló (talán) "leghangosabb" győzelméből vállalt oroszlánrészt Laroche, hiszen a Sopron borzasztóan könnyedén verte a címvédő Szolnokot, a 12 pontos különbségnél sokkal simábban. Az SKC főleg az első két negyedben ütötte ki az Olajt, ebben a 20 percben pedig a kanadai irányító 24 pontot vállalt csapata 50 egységéből - a félidőben 50-28 volt az állás, később a 30 pontot is ostromolta a differencia. Laroche végül 38 perc alatt 30 ponttal (3/7 dupla, 5/6 tripla, 9/10 büntető), 4 pattanóval, 4 szerzett labdával, 1 gólpasszal és 8 kiharcolt faulttal zárt eladott labda nélkül, így 38-as VAL-t hozott össze. Volt még rajta kívül egy ugyanilyen teljesítmény, de mivel a soproniak a Szolnokot verték meg, így (még ha sérülésekkel küzd is a EuroCup-résztvevő) az ő teljesítményét választottuk a forduló legértékesebbjének, Laroche lett a heti MVP - sorozatban ő a harmadik soproni MVP nálunk, hiszen két körrel ezelőtt Bavcic, ez előző héten pedig megosztva Tiggs nyerte a díjat.
 

Dobóhátvéd
Chris Dunn - Atomerőmű SE (2), Darrin Govens - Zalakerámia ZTE KK (2)

Laroche mellett két "hátvéd" is volt, akik komoly teljesítményt nyújtottak a héten, ráadásul épphogy nyerő csapataik vezérei voltak, így nem akartunk köztük dönteni egyik vagy másik javára. Az egyik Chris Dunn volt, a paksiak játékmestere, aki a Pécs elleni hosszabbításos találkozón lett végül nyerőember, hiszen a rendes játékidő végén ő egyenlített, ő adta a legvégén a hosszabbítást jelentő blokkot, a ráadásban pedig 14 hazai pontból 8-at ő vállalt. Összességében 38 játékperc alatt 31 pontot szórt, bár felemás hatékonysággal (7/16 dupla, 3/7 tripla, 8/10 büntető), 5 eladott labdájára viszont 8 pattanó, 5 gólpassz, 10 kiharcolt fault, 1-1 blokk és szerzett labda is jutott. A másik az a Darrin Govens volt, aki a MAFC ellen három ponttal diadalmaskodó ZTE legjobbja volt. Ő a fővárosban szintén 31 egységig jutott, sokkal jobb százalékkal (7/11 dupla, 4/7 tripla, 5/6 büntető) - emellett hozott 4-4 gólpasszt, szerzett labdát és pattanót, 5 kiharcolt faultot, 1 blokkot és 3 eladott labdát. Dunn 38 perc alatt 35 VAL-ig jutott, Govens pedig 36 perc alatt 34-ig. (Rajtuk kívül a soproni Tiggs megint kiválóan játszott, Laroche mellett ő is fontos láncszeme volt a Szolnok elleni sikernek, de ezúttal egy hajszállal lecsúszott a jelölésről.)
 

Kiscsatár
Troy Barnies - Atomerőmű SE (4)

Az előbb említett ASE-Pécs mérkőzés másik hazai hőse Barnies volt, aki főleg az elején szórta meg magát, az első negyedben 5/5-ös triplamutatóval hozott rögtön 15 pontot. Végül 41 percet játszott az amerikai kiscsatár, 25 ponttal zárt (1/5 dupla, 6/8 tripla, 5/5 büntető), de volt emellett 11 pattanója, 4-4 gólpassza és kiharcolt faultja, 2 blokkja és 1 szerzett labdája is 3 eladott játékszer mellett. 38 VAL-ja megegyezik Laroche mutatójával, de ezúttal a Szolnok legyőzése (és annak módja) miatt a soproni egyedül lett MVP a héten. (Egyedül szokásos módon Marko Djeraszimovics volt még mellette kiemelkedő hármas poszton, de a kecskeméti 30 VAL-ja most kevésnek bizonyult az újra jobbik arcát mutató Barnies-zal szemben)


Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (2)

A héten a kaposvári magasemberek szállították a legjobb teljesítményeket. Először is négyes poszton Hendlein Roland, aki a már-már szokásos, ám így is brutális dupla-dupláját hozta a Nyíregyháza legyőzésénél. Hendleinnek a büntetők nagyon nem mentek, de így is hatékonyan hozott 21 pontot (10/15 dupla, 1/5 büntető), emellett leszedett 17!!! pattanót, amiből 7-et ráadásul a támadópalánk alatt. Volt még 3-3 gólpassza és kiharcolt faultja, 2 blokkja, 1 szerzett labdája, és egyetlen egyszer sem adta el a labdát. Összességében 35 perc alatt 37 VAL-lal zárt, alig maradt le a legjobbaktól - a forduló MVP-je címnél az 1 VAL-nál azért valamivel többet nyomott a latba, hogy Nyíregyházán nyújtotta ezt a produkciót, nem a Szolnok ellen.


Center
Marko Spica - Kaposvári KK (4)

Hendlein palánk alatt társa, Marko Spica is a többi center fölé tudott nőni ebben a fordulóban. Ő még hatékonyabb volt pontszerzésben, mint Hendlein, 25 pontig jutott (10/13 dupla, 5/6 büntető), volt még 6-6 pattanója és kiharcolt faultja, 4 gólpassza, valamint 2-2 blokkja, szerzett és eladott labdája. Mindössze 23 percet töltött a parketten, de ezalatt is 36 VAL-t ért el, ezzel került be a forduló válogatottjába most. (Mellette Djordje Pantelics és Ryan Wright is 30 VAL fölé jutottak a fordulóban, de csak 32-32-ig, utóbbi ráadásul egy kiütéses győzelem során az utolsó helyezett ellen, ezért (is) maradtak le most a jelölésről.)
 

Legjobb hatodik ember
Mócsán Bálint - MAFC (1), Moravcsik Áron - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A cseréknél ugyanaz történt, ami a hátvédeknél - többen is fontos szerepet játszottak csapataiknál, így nem nagyon lehetett letenni egyik vagy másik játékos mellé a voksot egyértelműen. Mócsán Bálint csapata, a MAFC ugyan kikapott három ponttal a ZTE-től, de a fiatal dobóhátvéd 15 pontot (2/4 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető), 3-3 gólpasszt és pattanót, 2-2 szerzett és eladott labdát, valamint 2 kiharcolt faultot tudott felmutatni, így 25 perc alatt 19 VAL-t ért el, és +13-as +/- mutatót hozott. Moravcsik Áronnak nem a pontszerzés volt a feladata (6 pont, 0/1 dupla, 1/2 tripla, 3/4 büntető), viszont 3 eladott labda mellett volt 8 gólpassza, 7 kiharcolt faultja, 5 pattanója és 3 szerzett labdája, így 33 perc alatt 18 VAL-t hozott. Az első negyedben megsérülő Branko Jereminovot kiválóan pótolta, kulcsszerepe volt a KTE elleni, a rájátszásért folytatott küzdelem szempontjából kulcsfontosságú találkozó megnyeresében.

(A kimaradók közül a szombathelyi Zarko Comagic, illetve a jászberényi Garrick Sherman pedig egy borzasztóan sima meccsen produkáltak jó számokat (24, illetve 22 VAL), ezt most nem értékeltük olyan sokra, mint a két magyar hátvéd teljesítményét egy-egy szoros találkozón.)


Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus