A forduló válogatottja - Alapszakasz - 16. forduló

Szombaton lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 16. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 16. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló14. forduló, 15. forduló

 

Irányító
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (3)

A Kaposvár irányítója bombaformában van az utóbbi hetekben - négy forduló alatt másodjára került be a játéknap álomcsapatába. 19 pontját ugyan nem hozta a leghatékonyabban (5/15 dupla, 2/2 tripla, 3/4 büntető), viszont volt 10 gólpassza és irányítótól szokatlan 12 pattanója is, így klasszikus tripla-duplát ért el, ami a magyar mezőnyben nagyon ritka. 7 kiharcolt faultja és 1 szerzett labdája mellett mindössze 2 eladott játékszert jegyeztek fel mellé a statisztikusok, így nem túlzás azt állítani, hogy a mezőnyszázaléka ellenére is kulcsszerepet játszott a ZTE legyőzésében. 32 perc alatt 34-es VAL-mutatót ért el, ami a harmadik legjobb volt ebben a körben, és +25-ös +/- mutatója is jól mutatja, akkor volt igazán jó a 90-74-re nyerő KKK, amikor ő a pályán volt. 
 

Dobóhátvéd
Hernst Laroche - Sopron KC (3)

A Sopron kanadai egyese is hasít az utóbbi időben, ő zsinórban másodjára kapott helyet a forduló válogatottjában. Ezúttal egy kicsit csalni kellett, mert Ubillával annyira kiemelkedtek a hátvédek közül és egy embert leszámítva az egész mezőnyből, hogy bár mindketten egyes poszton szerepelnek, mindketten bekerültek. Laroche a Falco elleni egypontos siker alkalmával 20 pontig jutott (2/6 mezőny, 2/4 tripla, 10/11 büntető) 8-8 pattanó és kiharcolt fault, 5 gólpassz, 4 szerzett és mindössze 2 eladott labda mellett. 31 perc alatt 36 VAL-t kapart össze, amivel a második legjobb volt a körben, +6-os mutatója pedig Dénes Gáborral együtt a legjobb volt soproni oldalon a szombathelyiek elleni meccsen - ezúttal (is) Sabáli Balázs együttesének egyértelműen legjobbja volt.

(Ubilla és Laroche mellett egyedül Travis Cohnt lehet igazán kiemelni, tehát még egy irányítót - ő 37 perc alatt 24 pontig és 28 VAL-ig jutott, ráadásul vezetésével nyert az idény során másodjára a JKSE, de a két bekerülőt ezúttal nem tudta kiszorítani, egy hajszállal gyengébb teljesítményt nyújtott náluk, ráadásul gyengébb ellenfél ellen. Hrvoje Puljko hiába volt nyerőember a Kaposvárban zsinórban dobott 4 triplájával a zalaegerszegi felzárkózás után, összességében meg sem közelítette Laroche-ékat, ahogy a 21 pontig jutó Váradi Benedek vagy a megint hasznos Kevin Tiggs sem.)
 

Kiscsatár
Marko Popadics - PVSK-PANNONPOWER (2)

A hármas posztra ezúttal az egyik pécsi "hátvéd" került. Sokadjára nyújtott nagyon jó dobóteljesítményt Popadics, aki 22 pontig (4/8 dupla, 4/7 tripla, 2/4 büntető) jutott a Nyíregyháza elleni találkozó folyamán, ráadásul megint akkor voltak fontos kosarai, amikor igazán szükség volt erre - 50-30 után 53-50-re feljöttek Sitku Ernőek, ekkor a harmadik negyed végén egy egységet, a negyedik negyed legelején pedig két triplával 6 pontot szerzett, borzasztóan nagy szüksége volt erre a harmadik felvonásban teljesen leálló pécsieknek. Volt még 6 kiharcolt faultja, 4 pattanója, 3 gólpassza és 1-1 szerzett, valamint eladott labdája is, így 38 perc alatt 22 VAL-t hozott és +15-ben zárt.

(Ugyanerről a meccsről a Nyíregyháza legjobbját, Malcolm Millert ki kell még emelni, ő 13 ponttal, 14 pattanóval és 25 VAL-lal jobb is volt valamivel statisztikailag, mint Popadics, ráadásul 16 ponttal kikapó csapatában is +1-et tudott hozni. -20 után 7 pontot is szerzett a felzárkózási szakaszban, de ezúttal a nagyarányú vereség miatt nem tudott bekerülni az ellenfél győzelméből fontos szerepet vállaló Popadics ellenében. Molnár Andrást is meg lehet említeni, aki a Jászberény ellen szórt 27 pontot 7/9-es triplamutatóval, de egyrészt "csak" 16 VAL-t hozott így is, másrészt a Szeged vereséget szenvedett az utolsó otthonában.)
 

Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (2)

Ez volt az a poszt a héten, ahol túlságosan sokat nem kellett gondolkodni, a KTE honosított játékosa parádés produkciót nyújtott a Körmend elleni győzelem alkalmával. Ivosev brutális dupla-duplát szállított 26 ponttal (6/7 dupla, 1/3 tripla, 11/15 büntető) és 17 pattanóval, ráadásul volt még 12 kiharcolt faultja is - ez nem jelent alapvetően tripla-duplát, mert a kiharcolt faultok nem számítanak bele, de teljesítménye így is elképesztő. Volt emellett még 3 szerzett labdája, 2 gólpassza és 1 blokkja is, ráadásul eladott labda nélkül. 36 perc alatt +18-as +/- mutatót ért el, 4 faultját is figyelembe véve pedig kereken 50 VAL-lal zárt - gyakorlatilag hibátlan meccse után nagyon simán lett ő ezúttal a forduló MVP-je.


Center
Djordje Pantelics - Zalakerámia ZTE KK (5)

Ez a kör finoman szólva sem bővelkedett kiemelkedő centerteljesítményekben, jórészt ennek köszönhetően került be immár hatodjára a ZTE ötöse. Pantelics ezúttal is sok mindenben hozzátett csapata teljesítményéhez, de ez tegnap győzelmet nem ért a Kaposvár ellen. 13 pont (5/7 dupla, 1/2 tripla, 0/1 büntetőt) és 13 pattanó (ebből 7 támadó) került a neve mellé, volt 2-2 gólpassza és kiharcolt faultja, valamint 1-1 szerzett labdája és blokkja eladott játékszer nélkül. 37 perc játék alatt 25 VAL-t azért begyűjtött, de jól mutatja, hogy ő sem volt most igazán a topon, hogy -12-ben fejezte be az összecsapást.

(A Falcóból Ryan Wright hasonló teljesítményt nyújtott 13 ponttal, 16 pattanóval, 23 VAL-lal és -5-tel az egy ponttal elbukott, Sopron elleni derbin. Garrick Shermant lehetne esetleg berakni Pantelics helyett, mert ő a győztes Jászberényben hozott 16 pontot és 8 pattanót, de a 19 VAL-ját kevésnek éreztem még akkor is, ha Pantelics se hozott űrszámokat.)
 

Legjobb hatodik ember
Ryan Pearson - TLI-Alba Fehérvár (2)

A cserejátékosok sem kápráztatták el a héten a nézőket, így került be most Pearson - az Alba amerikai játékosa tett is ezért, de egy agyonnyert mérkőzésen produkálta magát, most ez is elég volt. Pearson a MAFC elleni összecsapást 15 ponttal (3/7 dupla, 1/3 tripla, 7/8 büntető), 9 pattanóval, 6 kiharcolt faulttal, 4 szerzett labdával, 2 gólpasszal és 1 blokkal hozta le - volt 2 eladott labdája is, így elmondható, hogy szó szerint megtöltötte a statlapot. 25 percnyi játék után 25 VAL-lal zárt, ezzel került be a "válogatott" padjára.

(Rajta kívül ugyanerről a mérkőzésről Mócsán Bálintot lehet kiemelni még 18 pontjával, ugyanennyi VAL-jával és 5/8-as triplamutatójával, valamint a Falcóból Zarko Comagicot, aki 15 ponttal és 16 VAL-lal segítette csapatát - Mócsánnál a -12-es mutató még kifejezetten hízelgő is a 24 pontos zakó alkalmával, Comagicnál a -7 viszont nem mutat túl szépen.)


Foto, Slide - KTE Kosárlabda Club facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus