A forduló válogatottja - Alapszakasz - 17. forduló

Az elmúlt héten lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 17. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 17. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló, 16. forduló

 

Irányító
James Kinney - Zalakerámia ZTE KK (1)

Főszerepet játszott a forduló egyik, ha nem a legszorosabb mérkőzésén. A Pécs 7 ponttal vezetett a záró játékrész előtt a ZTE otthonában, de Kinney csak az utolsó negyedben 18 egységet szerzett, a 25-7-es negyedik negyedet legnagyobb részben neki (és a Pécs elbizonytalanodó támadójátékának) köszönheti csapata, egyértelműen kulcsember volt a zalaegerszegiek számára nagyon fontos győzelem megszerzésében (minden riválisuk győzni tudott, így nekik is kellett ez a siker). Kinney összességében 33 perc alatt 26 pontig jutott (8/10 dupla, 2/7 tripla, 4/5 büntető), volt 3-3 gólpassza, lepattanója és eladott labdája, 1 blokkja, valamint 4 kiharcolt faultja. Ez "mindössze" 22 VAL-t ért most, de amikor igazán égett a ház és nagyon kellett, akkorát játszott Kinney, hogy helyet kellett kapnia itt. 
 

Dobóhátvéd
Travis Cohn - JP-TOP COP Jászberény (1)

Cohn hetek óta nyújt most már jó teljesítményt, ezúttal ezzel a forduló válogatottjába is be tudott kerülni. A Jászberény addig volt igazában partiban a Körmenddel, amíg neki ment a játék, hiszen 15 ponttal állt a félidőben, aztán a 24-7-re elbukott harmadik felvonásban ő is csak 2 egységig jutott. 37 perc alatt 26 ponttal zárt (4/6 dupla, 5/10 tripla, 3/4 büntető), és bár volt 7 eladott labdája, ami borzasztóan sok egy mérkőzésen, ezt 6-6 gólpasszal, pattanóval és szerzett labdával kompenzálta, emellett volt 1 blokkja és 3 kiharcolt faultja is. 30 VAL-t hozott össze - egyáltalán nem rajta múlt ezúttal, hogy nem tudott meglepetést okozni Szrecsko Szekulovics együttese.


Kiscsatár
Kevin Tiggs - Sopron KC (4)

A soproniak dobóhátvédje ezúttal hármas posztra "kapott meghívást" - ebben a körben nem igazán nyújtottak kiemelkedőt az echte kiscsatárok, így az egyébként általában kettes poszton játszó Tiggs maradt annak ellenére is, hogy egy borzasztóan könnyedén nyert mérkőzésen produkálta számait. Az amerikai játékos a Szedeák elleni kiütéses siker alkalmával is folytatta jó sorozatát és sokoldalú játékát - 18 pontját extra hatékonysággal termelte (5/7 dupla, 1/1 tripla, 5/6 büntető), volt 7 gólpassza, 6 kiharcolt faultja, 5 pattanója, 2 blokkja, és 2 szerzett labdára mindössze 1 eladott jutott, így ért el 27 perc alatt 35 VAL-t. A közelében is csak csapattársa, Damir Rancic volt, de Tiggs és a horvát között is volt azért egy elég jelentős különbség, ezért került be ő, még "poszton kívül" is.


Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (3)

Hendlein most már állandó szereplője lett a "heti" válogatottnak, sorra szállítja a jobbnál jobb mérkőzéseket. Most a MAFC elleni, mindössze 4 ponttal megnyert összecsapáson dobott 25 pontot, ráadásul szinte hibátlanul (12/14 dupla, 1/1 büntető), ezzel ő volt csapata legeredményesebb játékosa - 11 pattanóval újabb dupla-duplát jegyzett, de ez nála már megszokott. Volt még emellett 1-1 kiharcolt faultja, szerzett és eladott labdája, valamint 2 blokkja, így ért el 37 perc alatt 34 VAL-ig, ami a legjobb volt az erőcsatároknál. A Nyíregyházánál Zoran Krsztanovics csak megközelíteni tudta (24 pont, 32 VAL), de az a csapat vereségével együtt nem volt elég a szerb magasembernek még akkor sem, ha a Szolnok volt az ellenfelük.


Center
Lóránt Péter - TLI-Alba Fehérvár (3)

Az Alba centere ebben a körben újfent megrázta magát - csapata simán intézte el a Kecskemétet, ebből vállalt oroszlánrészt Lóránt, aki majdnem tökéletes mérkőzést játszott Karahodzsicsék ellen. A székesfehérvári középjátékos a 21 pontja (8/12 dupla, 1/2 tripla, 2/2 büntető) mellett 12 pattanót is szállított, amiből ráadásul 9 támadópattanó volt, rengeteg második esélyt teremtett ezzel csapatának. 4 gólpassza, 2 szerzett labdája és 1 blokkja mellett már csak hab a tortán, hogy nem volt egyetlen eladott labdája sem, így zárt mindössze 25 perc játék után is 39 VAL-mutatóval, ezzel pedig a forduló legértékesebb játékosa lett.


Legjobb hatodik ember
Tóth Norbert - Egis Körmend (2)

A körmendiek magasembere Cole Dickerson visszatérése ellenére is több játéklehetőséget kapott a szokásosnál, 30 percét pedig megháláta Teo Cizmic mesternek. Tóth a Jászberény elleni győzelem során 14 pontig jutott (6/11 dupla, 0/1 tripla, 2/4 büntető), és volt még 11 pattanója is (4 támadó), így ő is dupla-duplázott az előző két említett úriemberhez hasonlóan. 4 szerzett labda, 3 kiharcolt fault, 1-1 gólpassz és eladott labda került még a neve mellé, ezzel sikerült 20 VAL-t összekaparnia, ami a legjobb volt a héten a cserejátékosok közül.


Foto, Slide - szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus