A forduló válogatottja - alapszakasz - 17. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának tizenhetedik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok a zalaegerszegi MVP-vel.

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló8. forduló9. forduló7. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló, 16. forduló

 

Irányító
Angelo Warner - Sopron KC (4)

A Sopron hosszabbítás után egyetlen ponttal verte a Körmendet, amiben Warner kulcsszerepet játszott 28 pontos (7/13 dupla, 2/4 tripla, 8/11 büntető), 6 lepattanós, 5 gólpasszos, 1 szerzett és 5 eladott labdás, illetve 1 beütött és 7 kiharcolt faultos teljesítményével - ez összesen 30 VAL-t ért 41 és fél perc alatt.


Dobóhátvéd
Damier Erik Pitts - JP Auto - JKSE (3)

Kettes poszton több jelölt is volt. Egyikük a legjobb hatodik ember lett 26 VAL-lal, a debreceni Henry Dugat pedig a TF ellen hozott ugyanennyit, ezért ezúttal egy másik irányító került be kettes posztra, a Jászberényt Székesfehérváron győzelemre vezető Pitts, aki 22 ponttal (4/10 dupla, 2/6 tripla, 8/9 büntető), 4 pattanóval, 7 gólpasszal, 4 szerzett és 5 eladott labdával, valamint 2 beütött és 7 kiharcolt személyi hibával, kevesebb mint 35 és fél perc alatt 26 VAL-lal járult hozzá csapata sikeréhez. Dustin Ware a ZTE-nél ugyaneddig jutott a Szedeák otthonában, de nála volt még egy jobb teljesítmény is saját csapatában, míg Pitts a JKSE hatalmas idegenbeli sikerében vezérszerepet játszott, emiatt a jászberényi kapott helyet.


Kiscsatár
Benke Szilárd - Szolnoki Olaj KK (1)

A Szolnok a második félidei játékának köszönhetően végül simán verte a Kaposvárt, amiből a magyar válogatott kiválósága 19 ponttal (8/8 dupla, 0/2 tripla, 3/6 büntető), 9 pattanóval, 7 gólpasszal, 1-1 szerzett labdával és blokkal, illetve 1 beütött és 4 kiharcolt faulttal vette ki a részét. Ez kevesebb mint 30 percnyi játék alatt 35 VAL-t jelentett, ami a forduló második legjobb egyéni produkciója volt.


Erőcsatár
Evan Bruinsma - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3)

A Falco egy küzdelmes meccsen győzte le az ASE-t, az amerikai erőcsatár pedig kitűnő teljesítménnyel járult ehhez hozzá, a szombathelyiek legjobbja volt. 24 pont (6/8 dupla, 2/4 tripla, 6/6 büntető), 4 lepattanó, 3 gólpassz, 2-2 szerzett és eladott labda, valamint 4-4 beütött és kiharcolt személyi hiba került a neve mellé, így kevesebb mint 32 és fél perc alatt 27 VAL-t szorgoskodott össze. A DEAC-nál Ivosev ugyaneddig jutott egyébként, de a TF elleni találkozó során - Bruinsma Paks elleni teljesítménye ezúttal többet ért.


Center
Andriy Agafonov - Zalakerámia ZTE KK (7)

Az ukrán center továbbra is egészen bámulatosan használja tapasztalatát és képességeit, ezt pedig ezúttal a Szedeák bánta - a ZTE újfent győzött idegenben, így tartja kiváló pozícióját a tabellán is. Agafonov 26 pontos (8/11 dupla, 0/1 tripla, 10/10 büntető), 11 pattanós dupla-duplát jegyzett Sulovics ellen, ami mellett még 3 blokkot, 1 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 4 beütött és 7 kiharcolt faultot is összegyűjtött. 37 perc alatt 38 VAL-t szerzett, ami a legjobb egyéni mutató volt, csapata is győzött, ráadásul idegenben, így ő lett forduló MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Ronald Curry Jr. - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2)

Pittsnél már említettük, hogy a legjobb hatodik embernek választott játékos olyan produkcióval rukkolt elő, amivel akár az alapötösbe is bekerülhetett volna. Curry Bruinsma mellett a másik vezér volt a Falcóban tegnap a Paks ellen: 23 pontot (3/5 dupla, 5/8 tripla, 2/4 büntető), 2 pattanót, 4 gólpasszt, 2 szerzett és 1 eladott labdát, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt személyi hibát rakott össze 27 és fél perc alatt 26 VAL-ért.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus